1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Avusturya Halk Cephesi'nden Avusturya İçişleri Bakanlığı'na: Sorunu "Bıçak Yasağı"yla Çözemezsiniz! Umutsuzlaştıran, Çeteleştiren, Suça İten, Yozlaştıran Sizin Politikalarınızdır!


 Viyana'nın 10. Bölgesinde haftalar boyunca çete çatışmaları yaşandı. Polis, 10. Viyana'da adeta "sıkıyönetim" ilan etti.

Çatışmalar, olaylar şimdilik "güya" önlendi.

İçişleri Bakanlığı, bu gelişmelerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir yasa hazırlığı yaptığını açıkladı.

Avusturya İçişleri Bakanlığı, kamusal alanlarda bıçak ve kesici alet taşımanın yasaklanması için yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarıya göre, yasağa uymayanlara 3 bin 600 avroya kadar para cezası veya altı haftaya kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

 KARA MİZAH!

Yılların birikiminin ve politikalarının bir sonucu olan çeteleşmeyi ve "olayları", bıçak yasağıyla önlemeye kalkışmak, kara mizahtır.

Bu yasa tasarısı akla iki ihtimali getiriyor:

Ya İçişleri Bakanlığı, sosyolojiden, bilimden, toplumsal olayların mantığını kavramaktan fersah fersah uzaktır.

Ya da İçişleri Bakanlığı, çeteleşme ve çatışmalar karşısında birşeyler yapıyor görünmek için bu yasayı ortaya atarak halkı aptal yerine koymaktadır.

 

SORUN YENİ DEĞİLDİR;

Herkesin bildiği gibi, genel olarak da özel olarak 10. Viyana'daki (Reumenplatz'daki) çeteleşme yeni bir olgu değildir.

Bölgede oturanların dile getirdiği gibi, çeteleşme en azından 3-4 yıldır devam etmektedir. Ve yıllardır da ne belediyenin ne diğer sosyal kurumların ne de polisin gündemi yoktur.  

Çeteleşme çoğunlukla 17-20 yaş arası gençleri içine çekmektedir. Televizyon ekranlarına da sık sık yansıdığı gibi, çeteler içinde 13-14 yaşındaki gençler de hiç az değildir.

Ve düzen, bu tablonun seyircisi de değil; teşvik edendir. 

 

HALKI ALDATAMAZSINIZ!

Kimse tiyatro yapmasın.

Bu sonuç, egemen sınıfların istediği bir sonuçtur.

Gençler politikleşmesin de ne olursa olsun diyen bu düzenin politikasıdır.

Gençleri uyuşturucu bataklığına, fuhuş bataklığına sürükleyen bu düzendir.

Göçmen gençleri ırkçılıkla, yabancı düşmanlığıyla, aşağılayarak gettolara hapseden, çeteleştiren bir düzendir.

HALKLARIMIZ!

Emperyalist devletlerin ve onların polisinin uyuşturucu konusunda, çeteleşme konusunda sanki "karşılarmış" gibi yaptıkları manevralara aldanmayalım.

Çeteleşmenin sorumlusu, kendileridir.

Çeteleşme, yıllardır oluşurken ve gün gün çeteler büyür palazlanırken, bunlar neredeydiler? 

Sorunu onlar çözemez.

Sorunu kendimiz, birleşerek, örgütlenerek çözeceğiz.

Örgütlülüklerimiz aracılığıyla, gençlerimiz için kültürel, politik, sosyal alternatifler yaratmalıyız.

Şunu bilelim; alternatif yoksa, gençlik, düzenin açtığı çukurlara gömülecektir.

 

GENÇLERİMİZ!

Çeteleşmeyin!

Düzenin ırkçılığına, aşağılamasına, yoksullaştırmasına, yozlaştırmasına, çeteleşerek değil, devrimci mücadele içinde yer alarak karşı çıkın!

Çeteleşmede bir gelecek yoktur.

Çeteleşmede, onur, ahlak, adalet yoktur.

Çeteleşerek, öfke duyduğunuz düzene, öfke duyduğunuz haksızlıklara karşı hiçbir şey yapamazsınız.

Tam tersine, çeteleşerek, öfke duyduğunuz düzeni güçlendirmiş olursunuz.

Çeteleşmek yerine, ırkçılığa, yozlaşmaya karşı birleşelim, örgütlenelim!

 

Emperyalist Düzen Çürütür,

Devrimci Mücadele Düzeltir!

 

IRKÇILIĞA, YOZLAŞMAYA KARŞI,

HALKIN SAFLARINDA ÖRGÜTLENELİM!

HALKIN DEĞERLERİNİ YAŞATALIM!

 

22.04.2024

Avusturya Halk Cephesi

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.