1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Halk Cephesi: Süresiz Açlık Grevi Direnişinin Talepleri Kabul Edilsin

Almanya'da 129 A-B yasalarına karşı mücadeleyi bir adım daha ileriye taşımak için ve yine aynı yasa ile gözaltına alınıp tutuklanan, ÖZGÜL EMRE, İHSAN CİBELİK, SERKAN KÜPELİ, HASAN UNUTAN’ın tutuksuz yargılanmaları talebiyle başlayan Süresiz açlık grevi 30'lu günleri geride bırakarak 40'lı günlere doğru ilerliyor.

Berlin'de Adalet Bakanlığı önünde açılan çadırda devam eden Açlık Grevine desteklerde sürüyor. EDA DENİZ HAYDAROĞLU ile birlikte açlık grevine başlayan Berfin Özder de 30 günlük destek açlık grevi yaparak onu yalnız bırakmadı. Yine Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 15 günlük, 10 günlük, bir haftalık, üç günlük ve bir günlük destek açlık grevleri de sürüyor.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayından Alman polisinin sokakta, ev baskınlarında gözaltına alıp tutukladığı üç devrimci ve anti faşist için, çeşitli eylemler gerçekleşti. Özgül Emre götürüldüğü Rohrbach hapishanesinde anti demokratik uygulamalarla karşılaştı, çırılçıplak soyularak Tek Tip Elbise dayatıldı. Buna karşı Açlık grevine başlayan Özgül Emre'ye bu defa su, şeker, tuz bile verilmeyerek, katledilmek istendi. Tüm bunlara karşı, yoldaşları bu uygulamalardan sorumlu olan Savcı Lutz'un da çalıştığı ve Karlsruhu da bulunan Yargıtay (BGH) binası önünde, günlerce çadır kurarak 24 saat orada kalarak eylem yaptılar. Hapishane önünde eylemler yaptılar. Özgül Emre'nin durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılması üzerine hastane önüne gidildi. 44 günlük direniş Özgül Emre'nin taleplerinin kabul edilmesi, elbiselerinin verilmesiyle zafere ulaştı.

Başta tutuklanan üç kişi için genel olarakta, her türlü demokratik faaliyeti "Terör" kapsamına alan Alman 129 A-B yasalarına karşı başlatılan kampanya devam ediyor. Almanya'nın 25 şehrinde yapılan Uzun Yürüyüş boyunca her şehirde 129 yasasının ne olduğunun Almanca ve Türkçe anlatıldığı paneller düzenlendi. Üniversite kampüslerinde, şehir meydanlarında stantlar açılarak 129 yasası ve devrimcilerin neden tutuklandıkları anlatıldı. Milletvekilleri, Avukatlar dolaşılarak tutuklanan üç kişinin tutuksuz yargılanması talebiyle, kefillik dilekçeleri toplandı, imzalar alındı.

Berlin'de 129 Yasasına karşı, Alman Sol örgütlerinin de yer aldığı bir Birlik kuruldu. Berlin'de Adalet Bakanlığı önünde mitingler Yürüyüşler yapıldı. Hukuksuzluğu ve bir Nazi yasası olan 129 Teşhir oldukça, bu hukuksuzluklardan sorumlu kurumları önünde eylemler gerçekleştikçe sıkışan Alman devleti, bu defa da geçtiğimiz Şubat ayında Hasan Unutan'ı tutukladı. Evi aranarak, çocuklarının gözleri önünde kelepçelenerek gözaltına alındı ve tutuklandı.

Faşist bir yasa olan ve devrimcilere karşı kullanılan aynı zamanda yasal ama uygulama sırasında keyfi olan bu yasa Almanya’daki tüm devrimcilerin, ilericilerin, anti-faşistler için tehdit aracıdır. Yasaldır ancak adil değildir. Bu yasa ile en demokratik faaliyetler, izin alınarak yapılan eylemler bir gün önünüze "suç" olarak çıkabilir. Bir kişi için suç olmayan, başka bir kişi için suç sayılabilir keyfiliğindedir. O nedenle de bu yasaların anti demokratik olduğunu ve bu yasayla tutuklanan Özgül EMRE, İhsan CİBELİK, Serkan KÜPELİ ve Hasan UNUTAN'ın hukuksuz tutukluluklarına son vermek için verilen mücadele bir adım daha ileri giderek Açlık grevi direnişiyle yeni bir boyut kazandı.

Eda Deniz Haydaroğlu, yarın hepimizin önüne çıkabilecek olan bu yasaya karşı 18 Mart 2023 günü Dünya Siyasi Tutsaklar Gününde Süresiz Açlık Grevine başladı.

Talepleri ise,

1- ÖZGÜL EMRE, İHSAN CİBELİK, SERKAN KÜPELİ ve HASAN UNUTAN tutuksuz yargılansın! Tutukluluk esas olarak tedbir içindir bunu gerektirecek bir durum yoktur.

2- Dijital veriler ve sosyal medya paylaşımları suç delili olarak kullanılmamalıdır.

3- Federal savcı Peter Frank, Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli'nin tutuklandığından iki hafta sonra Tayyip Erdoğan'la görüştü. Türkiye’den onur madalyası aldı ve isim listesi aldı. Bu görüşmede neler konuşuldu, neyi pazarlığı yapıldı, açıklansın!

4- İtalyan anarşist Alferedo Cospito'nun tecrite karşı açlık grevi talepleri kabul edilsin!

5- Faşist, ırkçı ve anti demokratik olan 129 A-B yasası kaldırılsın!

6- Siyasi düşüncelerinden, faaliyetlerinden dolayı oturum hakları ellerinden alınan başta beş yıldır direnen Deniz Yıldız ve İlker Şahin olmak üzere tüm insanların oturum hakları geri verilsin!

Bu talepler yukarıda da anlattığımız gibi hepimizin talepleridir. 129 yasasının yarın her birimizin önüne tek tek konulmaması için başlatılan Süresiz Açlık Grevi eylemini destekliyoruz. 30’lu günleri geride bırakan direnişi, daha fazla sahiplenmek ve gündem yapmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz. Çünkü ancak direnenler kazanabilirler. Direnişin etrafında kenetlenip, dayanışmayı büyüterek, talepleri daha güçlü hale getirebiliriz. Fiziksel olarak az, ancak ideolojik olarak çok büyük bir güce sahibiz. Bu direniş adım adım Alman emperyalizminin her saldırısı görülerek, ona karşı politika üretilerek bu boyuta geldi. Gücümüzü doğru yerde ve zamanda birleştirdiğimizde neler başaracağımızı direniş tarihimizden de biliyoruz. O nedenle hepimiz bir şeyler yapmalı ve taleplerimizi güçlendirmeliyiz.

Taleplerin karşılanması için neler yapabiliriz?

1- Her birimiz işimizden izinler alarak, 15 günlük, 10 günlük , bir haftalık destek açlık grevi yapabiliriz., Bizzat Eda Deniz'in yanında onunla birlikte yapılacakları omuzlayarak olamıyorsa da bulunduğumuz yerde ancak bir program çerçevesinde açlık grevi yapabiliriz.

2- Bulunduğumuz şehirde, bölgede ya da ülkede direnişinin nedenlerini ve taleplerini anlatan açıklamalar yazarak basına göndererek, meydanlarda açıklamalar yaparak, radyo, tv programları yaparak talepleri güçlü dillendirebiliriz.

3- Bulunduğumuz bölgedeki, demokratik ve sol kurumları dolaşarak, 129 yasasına karşı yapılan direnişi anlatabiliriz,

4- Direnişte olan Eda Deniz Haydaroğlu'nu arayarak direniş hakkındaki düşüncelerimizi söyleyip, destekleyebiliriz.

5- Taleplerin karşılanması için, ilgili kurumlara (Parlamento, milletvekilleri, avukatlar vb.) mailler yazıp, telefon açabilir, taleplerin karşılanmasını isteyebiliriz.

6- Tutuklu bulunan Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan'a mektuplar yazabiliriz.

7- Toplantılar, kahvaltılar, etkinlikler, piknikler paneller düzenleyip yaratıcı yöntemler hayata geçirebiliriz.

8- 1 Mayıs yürüyüşlerinde 129 ile ilgili bildiriler dağıtıp imza toplayabiliriz.

9- Videolar çekip dayanışmayı büyütebiliriz.

10- Kısa skeçler hazırlayıp yayınlayabiliriz.

11- Sosyal Medya Hesaplarımızı bu konuyu gündem yapmak için ve talepleri anlatmak için aktif kullanabiliriz.

12- Her Cumartesi yapılan destek açlık grevine daha fazla insanı katabiliriz.

13- Direnişin merkezi, Açlık Grevinde olan Eda Deniz Haydaroğlu'nun etrafında, onun çağrılarıyla yapacaklarımızı birleştirebiliriz.

ve daha bulacağımız onlarca yöntemle direnişi zafere ulaştırabiliriz.

Direniş ilerliyor ve günler hızla geçiyor, 30'lu 40'lı günler hiç de azımsanacak günler değildir Açlık Grevinde. Bir an önce taleplerin karşılanması için elimizden geleni yapmalıyız. En güçlü yerimiz en dinamik damarımız direniştir, direnen yoldaşımızdır.

Herkesi 129 yasalarına karşı Eda Deniz Haydaroğlu'nun direnişi etrafında toplanmaya, bu direnişi büyütmeye ve zafere taşımaya çağırıyoruz.

Eda Deniz Haydaroğlu'nun Talepleri Kabul Edilsin!

129 A-B Yasaları Kaldırılsın!

Adalet İstiyoruz, Alacağız!

Özgül, İhsan, Serkan, Hasan Tutuksuz Yargılansın!

Devrimcilik Yapmak Suç Değil, Görevdir!

Direne Direne Kazanacağız!

Almanya Halk Cephesi




[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.