1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Belçika Halk-Mer'de Kahvaltı ve Halk Toplantısı

Belçika Herstal'de faaliyetlerini sürdüren Halk Kültür ve Dayanışma Merkezi, kahvaltı ve halk toplantısını 19 Mart Pazar günü düzenledi.

''Bir araya gelmezsek; yalnızlaşır, yabancılaşır, kapitalizmin bataklığında boğulup gideriz! Davetimiz, dostluğa, yoldaşlığa, paylaşmaya, dayanışmaya, direnenleri sahiplenmeyedir.'' diyerek çağrısının yapıldığı kahvaltı ve halk toplantısı ayda bir kez düzenleniyor. İki ailenin hazırladığı kahvaltı, pazar günü saat 11 de, çocuklarla birlikte 60 kişiden fazla bir katılımla gerçekleşti.

Arkasından düzenlenen Halk Toplantısı, üç ayrı gündemle yapıldı. İlk olarak ''Deprem'' konusu ele alındı. Acımız büyük, öfkemizi de büyüteceğiz denilerek başladığımız konuşma, ülkeye giden bir arkadaşımızın izlenimlerini aktarmasıyla devam etti. Hatay'da, yaşadıklarını, gördüklerini anlatarak devam eden konuşma; neler yapmalıyız, neler yapabiliriz şeklinde bir sohbete dönüştü.

''Açılış'' ise ikinci gündemiydi toplantının. 1 Nisan Cumartesi günü yeni yerinin açılışını yapacak olan kurumun, tadilatının ne durumda olduğu bilgisi verildi katılan kitleye. İhtiyaçlarımız ve yapılması gerekenler konuşuldu. Ayrıca açılış günü, katılan sanatçılar, davetiyeler, çağrılar yapılması gerektiği üzerine kararlar alındı.

Bir diğer gündem ise, Almanya'da başlayan Süresiz Açlık grevi direnişiydi. 129 a/b yasaları anlatıldı. Ve bu yasa kapsamında tutuklanan dört arkadaşımız için devam eden kampanya konuşuldu. Ve Eda Deniz Haydaroğlu'nun başlattığı direnişi sahiplendiğimiz ve bu mücadeleyi daha da büyütmek adına Halk-Mer emekçisi Filiz Özder'in de bir haftalık açlık grevine başladığı duyuruldu. Filiz'den sonra açlık grevinin dönüşümlü olarak devam edeceği belirtildi...

Üç ayrı gündemle ilgili yapılan tartışmalar ve alınan kararlarla Halk Toplantısı sona erdi...






Etiketler: ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.