1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Yunanistan'daki Türkiyeli 11 Devrimcinin Temyiz Mahkemesi Devam Ediyor

Yunanistan’daki Türkiyeli 11 devrimcinin temyiz mahkemesi duruşmalarına 1 Şubat 2023 tarihinde devam edildi.

Mahkeme saat 09.45’te başladı. Duruşmaya Şadi Naci Özpolat’ın savunması ile başlandı.

Şadi Naci Özpolat, Türkiye'de yaşadığı faşist baskıları, yaşadığı haksız tutsaklığı, hapishanelerdeki baskı, işkence ve katliamları ve buna karşı yapılan ölüm orucu direnişlerini, bu direnişte kendisinin de yer aldığını, ölüm orucu yaptığını anlattı.

Yunanistan’a politik iltica için geldiğini, Yunanistan'da haksız yere tutuklandığını, hiçbir delil olmamasına rağmen anti-terör polisin yalanlarıyla 30 yıl ağır hapis cezası aldığını, suçlamalarla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Uyuşturucuyla Savaş TV’de çalıştığını söylemesi üzerine hakim “sizin politik kimliğinizle uyuşturucunun ne ilgisi var” diye soru sordu. Şadi Naci Özpolat, uyuşturucunun emperyalizmin ve faşizmin halkları uyutmak, beyinlerini teslim almak için kullandığı bir araç olduğunu, uyuşturucunun emperyalizm ve faşizm eliyle yaygınlaştırıldığını, uyuşturucunun milyonlarca insanın sorunu olduğunu, bu sorunun insan yaşamına değer veren herkesin sorunu olduğunu ve tüm bu nedenlerden dolayı uyuşturucunun kendisini ilgilendirdiğini söyledi.

Şadi Naci Özpolat, savunmasını terör konusuyla sürdürdü. Dünyanın hemen her yerinde insanların terörden yargılanabileceğini, bunun Türkiye'de çok yaşandığını anlattı. Avukatların, gazetecilerin mesleklerini yaptıkları için terörist ilan edilip yargılandığını söyledi. 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın polis tarafından 13 kurşunla katledildiğini, cesedinin yanında silah bırakıldığını, terörist olarak gösterilmeye çalışıldığını, katil polisler hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını, yargılanmadıklarını anlattı. Berkin Elvan'ın 14 yaşında başından vurularak katledildiğini ancak polislerin cezalandırılmadığını söyledi.

Avrupa emperyalist devletlerinin, halk düşmanı faşist örgütlenmeleri, faşistleri anti-terör yasalarıyla yargılamazken devrimcilerin, sosyalistlerin demokratik faaliyetlerinin terör olarak gösterilerek tutuklandıklarını söyledi. Avrupa emperyalistlerinin faşistlere karşı demokratik davrandığını, devrimcilere-sosyalistlere karşı ise demokratik olmadığını anlattı.

Son olarak, tüm suçlamalardan beraatını isteyerek savunmasını bitirdi.

Ardından verilen kısa bir aradan sonra Harika Kızılkaya’nın savunmasına geçildi.

Harika Kızılkaya, üniversite öğrencisi olarak parasız eğitim hakkı için mücadele ettiğini, öğrenci gençliğin akademik-demokratik mücadelesinde yer aldığını, bu mücadelesinden dolayı faşist baskılara maruz kaldığını anlattı. Gözaltında yaşadığı işkenceleri anlattı. Tüm bunlardan dolayı vatanını terk etmek zorunda kaldığını, Yunanistan'a iltica ettiğini ve burada da Türkiye faşizmine karşı mücadelesini sürdüğünü söyledi. Yunanistan’daki demokratik mücadele içindeki faaliyetlerini anlattı.

Harika Kızılkaya Yunanistan’a geldiği günden bu yana hem ülkesindeki faşizme karşı mücadeleyi çeşitli biçimlerde sürdürdüğünü hem de Yunan halkı ve Yunan dokuyla birlikte Yunanistan’daki hak alma mücadelesi içinde yer aldığını belirtti.

Polisin hiçbir uyarı yapmadan sabaha karşı kapıları kırarak içeri girdiğini, biber gazı kullandığını, ters kelepçe yaptığını, işkence yaptığını anlattı.

Bulut Yayla’nın Yunanistan polisi tarafından kaçırılarak Türkiye faşizmine teslim edildiğini anlattı. Türkiyeli devrimcilerin, her zaman Türkiye faşizminin hedefine olduğunu söyledi.

 

Son olarak ise terörist olmadığını, devrimci olduğunu, uğradıkları  adaletsizliğe karşı 97 gün açlık grevi yaptıklarını, bundan da onur duyduklarını söyledi ve beraatını talep ederek savunmasını tamamladı.

Harika Kızılkaya’nın ardından İsmail Zat’ın savunmasına geçildi. İsmail Zat, Kürt ve Alevi kimliği nedeniyle yaşadığı baskıları anlattı. İşçi olduğunu, bir fabrikada çalışırken sendikaya üye olduğu için işten atıldığını, buna karşı grev yaptığını, grev yaptığı-işini istediği-direndiği için ttutuklandığın, kısa bir tutsaklık yaşadığını, tahliye olduktan sonra faşist devletin baskılarının sürmesi nedeniyle Yunanistan’a iltica ettiğini anlattı. Yunanistan'da da demokratik mücadelesini sürdüğünü söyledi ve savunmasını sonlandırdı.

Ardından Hasan Kaya’nın savunması başladı.

Hasan Kaya, Türkiye’de NATO ve IMF karşıtı eylemler gibi demokratik eylem ve gösterilere katıldığı için birçok defa işkenceyle gözaltına alındığını ve tutuklandığını söyledi.

2013 yılında Yunanistan'da politik ilticada bulunduğunu anlattı. Devrimci yazar-şair olduğunu söyledi. Yunanistan'da demokratik mücadele içinde yer aldığını söyledi.

19 Mart 2020 tarihindeki polis operasyonunda yaşanan polis işkencesini, polis terörünü anlattı. Ve tüm suçlamalardan beraatını isteyerek savunmasını bitirdi.

Ardından Ali Ercan Gökoğlu’nun savunmasına geçildi.

Ali Ercan Gökoğlu, devrimci bir gazeteci olduğunu ve 1991’den beri devrimci gazetecilik yaptığını, yazarlık yaptığını, dergi ve yayınevi sahibi olduğunu anlattı. Devrimci basın-yayının her zaman faşist devletin baskısı altında olduğunu, devrimci basın-yayınının engellenmek istendiğini örnekleriyle birlikte anlattı. Devrimci basın-yayın emekçileri Bülent Ülkü, İrfan Ağdaş ve Engin Çeber, faşizm tarafından katledildiğini belirtti. Devrimci gazetecilere yönelik baskılar nedeniyle Yunanistan'a iltica ettiğini söyledi. Devrimci gazetecilik faaliyetine Yunanistan'da da devam ettiğini söyledi.

Savcı, Ali Ercan Gökoğlu’na, 2019 yılında DHKP-C’nin liderinin kim olduğunu bilip bilmediğini sordu. Ali Ercan Gökoğlu, 2008 yılında DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın şehit düştüğünü ve DHKP-C’nin yeni liderini açıklamadığını söyledi. DHKP-C liderinin kim olduğunu bilmediğini söyledi.

Ali Ercan Gökoğlu, Yunanistan’da da işkence olduğunu, işkence yapıldığını, polisin kendilerine işkence yapmasına rağmen kendilerinin polise direnmekten yargılandıklarını ve ceza aldıklarını anlattı.

Devamında ise kendilerine yönelik suçlamaları kanıtlayan hiçbir delilin olmadığını söyledi ve tüm suçlardan beraatını talep etti.

Duruşma, Ali Ercan Gökoğlu’nun savunmasının ardından sonra erdi. Bir sonraki duruşma, 3 Şubat 2023 Cuma günü Hazal Seçer, Burak Ağarmış, Anıl Sayar ve Sinan Çam'ın savunmaları ile devam edecek.

Tüm halkımızı 3 Şubat 2023 tarihinde görülecek olan temyiz duruşmasına katılmaya çağırıyoruz.

Devrimcilik Terörizm, Devrimciler Terörist Değildir!

01.02.2023

Yunanistan Halk Cephesi

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.