1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Türkiyeli 11 Devrimcinin 3 Şubat 2023 Tarihli Temyiz Duruşması Görüldü


 Türkiyeli 11 devrimcinin temyiz mahkemesi duruşmaları 3 Şubat 2023 tarihinde Hazal Seçer, Burak Ağarmış, Anıl Sayar ve Sinan Çam’ın savunmaları ile devam etti.

Duruşma saat 09.30'da Hazal Seçer’in savunması ile başladı.

Hazal Seçer, 2017 öncesi henüz Yunanistan'a gelmeden Türkiye’de liseli gençliğin parasız eğitim mücadelesine katıldığını, Berkin Elvan için yürütülen adalet mücadelesine katıldığını, demokratik eylemlere katıldığını, bundan dolayı tutuklandığını ve işkence gördüğünü anlattı. 2017 yılında, yaşadığı baskılar sonucunda Yunanistan’a iltica ettiğini, 2017 yılında Yunanistan'da haksız yere tutuklandığını, 18 ay tutsak kaldıktan sonra tüm suçlamalardan beraat ederek tahliye olduğunu anlattı. Tahliye olduktan 10 ay sonra tekrar tutuklandığını, iddia edilen suçlamalarla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek beraatını talep etti.

Heyet başkanı, “Berkin Elvan eylemleri nedeniyle tutuklandığını söyledin, DHKP-C’nin savcı eylemi ile Berkin Elvan davasının bir bağı var… Sen hangi suçlamayla tutuklandın,” diye sordu.

Hazal Seçer, demokratik eylemlere katıldığı, Berkin Elvan için adalet istediği için tutuklandığını ancak mahkemede beraat ettiğini, DHKP-C üyesi olmadığını söyledi.

Savcı ise “Türkiye senin iadeni istedi mi, hangi nedenlerle iadeni istedi” diye sordu.

Hazal Seçer, Türkiye tarafından iadesinin talep edildiğini, gerekçenin ise 10 yaşındayken DHKP-C yöneticisi olduğu iddiası olduğunu, iade davasına bakan heyetin bu iddiaları gerçekçi bulmadığını ve bu nedenle de Türkiye'nin iade talebini reddettiğini anlattı. Bu soruya verilen cevapla Hazal Seçer savunmasını tamamladı.

Ardından Anıl Sayar savunma yaptı.

Anıl Sayar, kendisine yöneltilen suçlamalarla bir ilgisi olmadığını, polisin iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi ve 3 yıldır tutuklu ve mağdur olduğunu, suçlamaları reddettiğini belirtti ve beraatını talep etti.

Anıl Sayar'ın ardından Burak Ağarmış’ın savunmasına geçildi.

Burak Ağarmış, Yunanistan’a geldikten 1 hafta sonra gözaltına alınıp tutuklandığını ve haksız yere 18 ay tutsak kaldığını, tüm suçlamalardan beraat ettiğini, serbest bırakıldıktan sonra polis tarafından el konulan resmî evraklarını geri alamadığını ve bu nedenle Yunanistan'da zorunlu olarak kalmak zorunda kaldığını, bu süre içinde tekrar tutuklandığını, adil olmayan bir mahkeme ve siyasî bir kararla 30 yıl ağır hapis cezası aldığını, bu kararın adaletsiz bir karar olduğunu, adalet için-adil yargılanma talebiyle 97 gün süresiz açlık grevi yaptıklarını anlattı.

Heyet başkanı Burak Ağarmış'a “İlk davadan beraat ettikten sonra neden Halil Demir ile yaşamaya devam ettin” diye sordu.

Burak Ağarmış ise “Benim tutuklanmamın nedeni onlar değildi ki; neden onlarla kalmayayım” diyerek cevapladı.

Savcı ise evdeki kameraları görüp görmediğini ve ne düşündüğünü sordu.

Burak Ağarmış, kameraları gördüğünü ve bunu normal karşıladığını, babasının Hollanda'da inşaat malzemelerinin bulunduğu arabaya dahi kamera taktırdığını söyledi.

Burak Ağarmış, beraatını talep ederek savunmasını bitirdi.

Burak Ağarmış’ın ardından Sinan Çam'ın savunmasına geçildi.

Sinan Çam, Yunanistan'a gelir gelmez tutuklandığını, iddianamedeki suçlamalarla bir ilgisinin olmadığını söyleyerek beraatını talep etti.

Sinan Çam'ın savunmasıyla savunmalar bitti ve mahkemenin savcının mütalaası için 1 Mart 2023 tarihinde devam etmesi kararı alındı.

Duruşma çıkışında mahkemeye ilişkin Yunanca ve İngilizce açıklama yapılarak 1 Mart 2023 tarihinde görülecek olan duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.

 

03.02.2023

Yunanistan Halk Cephesi


[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.