1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Umut TV 10 Kasım Tarihli Haberler Programı Yayında

Başta tüm Umut TV seyircilerinden Umut TV olarak sizlerden özür diliyoruz haberler programımızın bu kadar geciktiği için

 Yunanistan’da Adil Yargılanma hakkı için süresiz açlık grevine başlayan Özgür tutsaklar bugün 35'incı günündeler.

Yüksel direnişi 2188. Gününde.

Şişli direnişi 1079’ıncı gününde.

Almanya'da direnişler meclisinin oturum haklarının gaspına karşı başlayan direniş 186. Haftasında Pazartesi 7 Kasım'da BergischGaldbach yabancılar dairesi önünde eylem gerçekleştirilmişti. Bugün ise Düsseldorf İçişleri bakanlığı önünde İlker Şahine verilen 6 ay hapis cezası ve 129 yasasından tutuklanan Özgül Emre İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli için Pankart açıldı.

 *Urfa’nın Hilvan ilçesinde, liseli 3 kız öğrenci okulda intihara kalkıştı, öğrenciler hastanede tedavi altına alındı.

 Dün öğle saatlerinde Bağlar Mahallesi'ndeki Kız Teknik ve Anadolu Lisesinde lise öğrencileri Z.C.(15), M. K. (15) ile H. Ö. (18) marketten aldıkları kolayla birlikte okulun tuvaletine girdi. İddiaya göre, 3 öğrenci burada fare zehri kattıkları kolayı içerek sınıflarına girdi. Bir süre sonra sınıfta kusmaya başlayan 3 kız öğrenciyi fark eden arkadaşları durumu okul idaresine bildirdi. Okula çağırılan sağlık ekiplerince Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kız öğrencilerin mideleri yıkandı. Kız öğrenciler müşahede altında tutulurken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri 3 kızın neden intihara kalkıştığı yönünde ailelerinin ifadesine başvurdu. Yaşanan olayın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idari, savcılık ise adli soruşturma başlattı.

 *Sincan 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna eşini ziyarete giden Ferda Öztürk, 15 aylık bebeği ile 10 yaşındaki kızının çıplak arandığını kendisinin kötü muameleye maruz kaldığını anlattı.

 *Yurt parasını 1 ay ödeyemediği için kaldığı KYK yurdundan atılan Burak Başer oturma eylemine başladı!

Barınma hakkını direnişiyle savunan Başer, yurda geri alınma talebiyle alanda!

 Burak Başer, bir aylık yurt parasını ödeyemediği gerekçesiyle yurttan atıldı. Yurt parasını bir hafta geciktirdikten sonra yurttan kovulduğunu söyleyen genç gidecek yeri olmadığı için 10 gün misafir öğrenci olarak yurtta kaldığı sürede, yaşadığı mağduriyeti sosyal medyada paylaştı. Paylaşımın ardından Başer’e, tweet attığı gerekçesiyle yurda gelir gelmez eşyalarını toplaması ve yurttan çıkması söylendi.

 *Edirne'nin Hamzadere Sınır Kapısı yakınlarındaki sınır bölgesinde, Bulgaristan'a geçiş yapmak isteyen göçmenler ile ülke sınır görevlileri arasındaki çatışma çıktığı ve Bulgaristan polisi Petır Bicvarov'un , göçmenler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi

 *Rize'de 4 yaşındaki kızı Fatma Nur'u 6'ncı kattaki evlerinin penceresinden atarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Emine Havuz’a müebbet hapis cezası verildi.

 

*Esenyurt'ta taksi şoförü kadın yolcuyu yol ortasında darbetti. Olaya çevrede bulunanlar müdahale ederken kadının şikayetçi olmadığı öğrenildi.

 *İstanbul, İzmir ve Mersin merkezli 20 ilde “FETÖ’ üyesi oldukları iddiasıyla aralarında görevde olan subayların da olduğu toplam 77 kişi hakkında verilen gözaltı kararları sonrası operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hatay’ın Payas ilçesi Organize Sanayi Bölgesindeki demir-çelik fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sesini duyanların ihbarıyla bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi

 *Bursa'nın Osmangazi ilçesinde tartıştığı kişi tarafından silahla vurularak yaralanan kadın tedavi altına alındı

 * İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Türkiye'ye geldi.

 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

 Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen ikili, ortak basın açıklamasında konuştu.

 Erdoğan, "İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz” dedi.

 "Madrid'de imzalanan üçlü muhtırada da vurgulandığı üzere terörizmle mücadelede tam dayanışma ve işbirliğidir" diyen Erdoğan, "Yeni İsveç hükümetinin taahhütlerinden memnuniyet duyduk. Savunma sanayinde ülkemize uygulanan kısıtlamaların kaldırılması olumlu adım teşkil ediyor. İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 Avrupa'ya gelirsek:

 *Zamanında büyük Grup Yorum konserini de yasaklatan, Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann’ın görevden alınması için yapılan referandumda "evet gitsin“ diyenlerin oranı yüzde 95.1 oldu.

Feldmann yolsuzluktan görevden alındı.

 *Münih şehrinde kendilerini asfalta yapıştıran çevreciler mahkeme kararı olmaksızın tutuklanıp 30 günlük hapis cezasına çarptırıldılar.

 *Alman biyoteknoloji firması BioNTech, uyarlanmış aşılara olan talebi ve daha yüksek fiyatları gerekçe göstererek bu yıl için Kovid-19 aşısı geliri tahminini 13-17 milyar avrodan 16-17 milyar avroya yükseltti.

BioNTech, geçen yılın temmuz-eylül döneminde 3,211 milyar avro kar açıklamıştı.

 * Evet sevgili seyirciler DwHaber in bir haberini sizlerle paylaşmak istiyoruz

 Almanya'da 2022 yılının ilk dokuz ayında sığınmacı yurtlarına 65 saldırı düzenlendi. Yurtların dışında kaydedilen saldırı sayısı ise 711. Almanya'da sığınmacı yurtlarına yönelik saldırılar arttı. Osnabrücker Zeitung'un Salı günü İçişleri Bakanlığı’nın Sol Parti’nin (Die Linke) sorusuna verdiği cevabı alıntılayarak yaptığı habere göre, 2022 yılının ilk dokuz ayında mülteci yurtlarına 65 saldırı gerçekleştirildi. Bu sayı, 2021 yılının tamamında gerçekleştirilen saldırı sayısına çok yakın. 2021 yılında sağ grupların giriştiği saldırılar ve mala verdikleri zarar sayısı 70 olarak kaydedildi. Rapora göre, Ukraynalı mültecilerin sayısındaki artışla birlikte bu sene kaydedilen vaka sayısının da gelecek aylarda artması mümkün.

 

Sığınmacılara yönelik saldırılarda artış kaydedilmesine rağmen, bu sayı 2015 yılında Suriyeli sığınmacıların Almanya'ya gelişinin ardından karşılaşılan vakalardan daha düşük. 2015 yılında, 1047 saldırı kaydedilmişti.

 *İtalya'da 100 bin kişi Ukrayna ya silah gönderilmesine karşı yürüdü! talepleri

NATO rotasından ayrılma çağrısı!

Daha fazla silah hayır!

İtalya'da yüz bin savaş karşıtı gösteri düzenledi.

İtalyan savaş karşıtları "Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirmek" için "derhal ateşkes" çağrısı yaptı.

Yüz bin kişi sokaklara döküldü ve Picasso'nun stilize edilmiş beyaz güvercini ile bayraklar taşıyarak efsanevi partizan şarkısı "Bella Ciao "yu söyledi.

 *📌İtalya'nın Katanya limanında günlerce bekletilen "Humanity 1" isimli gemide mahsur kalan 30 mülteci açlık grevine başladı.

Alman geminin kaptanı Joachim Ebeling açıklamasında "Yasalar ayaklar altına alınıyor" dedi.



[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.