1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Yunanistan Halk Cephesi Ölüm Orucu Direnişi ve Ali Osman Köse ile İlgili Türkiye Büyükelçiliği Önünde Eylem Yaptı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Halk Cepheliler 2Eylül Cuma günü ölüm orucunda olan Sibel Balaç İleri Kızılaltun ve Gökhan Yıldırım için Türkiye Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptılar. Basın Açıklamasında ayrıca hasta tutsak devrimci tutsak Ali Osman Köse’nin durumu anlatıldı ve derhal tahliye edilmesi gerektiği vurgulandı. Saat 13:00’da başlayan açıklama yarım saat sonra sona erdi. Eylemde okunan basın metnini paylaşıyoruz;

SİBEL BALAÇ VE GÖKHAN YILDIRIM’IN YAŞAMI RİSK ALTINDA!

SİBEL BALAÇ VE GÖKHAN YILDIRIM’IN ÖLMELERİNE İZİN VERMEYELİM!

Türkiye hapishanelerinde iki devrimci tutsak, Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım, adalet talebiyle aylardır ölüm orucundalar. Sibel ve Gökhan’ın sağlıkları gün geçtikçe bozuluyor, zaman onların aleyhine işliyor. Devrimci tutsak İleri Kızılaltun da 15 Ağustos’tan itibaren Sibel ve Gökhan’ın taleplerinin kabul edilmesi için ölüm orucuna başladığını açıkladı.

Sibel, Gökhan ve İleri AKP’ye muhalif oldukları, devrimci-sosyalist düşüncelere sahip oldukları için tutsak edildiler. AKP iktidarının emrindeki hakim ve savcılar adil olmayan siyasi yargılamalar yaparak, gizli tanık ve itirafçıların yalanlarıyla, hiçbir delil olmadan onlara ağır cezalar verdiler. Sibel ve Gökhan işte bu nedenle, bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe karşı direnme kararı aldılar. Sibel Balaç 19 Aralık 2021 tarihinde, Gökhan Yıldırım ise 25 Aralık 2021 tarihinde “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucuna başladılar. Son olarak İleri Kızılaltun isimli devrimci tutsak da “Sibel ve Gökhan’ın talepleri taleplerimdir” diyerek 15 Ağustos 2022 tarihinde Ölüm Orucu Direnişine başladığını ilan etti.

Sibel, Gökhan ve İleri’nin talepleri çok açık, haklı ve meşru taleplerdir. Onlar; adil bir yargılanma yapılmasını, halka yönelik ekonomik ve siyasi baskılara son verilmesini, hapishanelerdeki yüzlerce hasta tutsağın serbest bırakılmasını ve siyasi tutsaklar üzerindeki tüm baskılara son verilmesini istiyorlar.

Sibel ve Gökhan’ın bu talepleri sadece onların değil Türkiye’de yaşayan tüm halkların talepleridir. Onlar AKP faşizminin halka dayattığı açlığa, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı direniyorlar. Onlar, tıpkı iki yıl önce AKP faşizminin baskılarına, yasaklarına karşı ölüm orucunda kaybettiğimiz Grup Yorum üyesi devrimci sanatçılar Helin Bölek ve İbrahim Gökçek gibi; adil bir yargılama yapılmasını istemek için bedenlerini açlığa yatıran halkın avukatı Ebru Timtik ve Mustafa Koçak gibi bedeli ne olursa olsun direnmeye devam edeceklerini ilan ettiler.

Adalet savaşçılarımız Sibel BALAÇ bugün direnişinin 251’inci, Gökhan YILDIRIM 245’inci, İleri KIZILALTUN ise 12’inci günündeler. Zaman Sibel ve Gökhan’ın aleyhine işliyor, Sibel ve Gökhan’ın sağlıkları gün geçtikçe bozuluyor. Yani Sibel ve Gökhan hızla ölüme doğru ilerliyorlar.  Tekirdağ Şehir Hastanesi 10 Ağustos tarihinde Gökhan’ın hapishane koşullarında da hastane koşullarında da kalmasının mümkün olmadığını, infazının ertelenmesi gerektiği yönünde rapor verdi. Sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşan, organları yavaş yavaş işlevini kaybeden, vücudunda derin yaralar oluşmaya başlayan ve artık ölüme doğru giden Gökhan Yıldırım, doktorların “hastanede ve hapishanede kalamaz” şeklinde rapor vermesine rağmen Adli Tıp Kurumu tarafından verilen “hastanede kalabilir” şeklindeki rapor gerekçe gösterilerek zorla hastaneye kaçırıldı. Gökhan Yıldırım şu anda Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinin mahkum koğuşunda ağır tecrit altında tutuluyor, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine dahi izin verilmiyor.

 

Gökhan Yıldırım’ı bu şekilde katletmek istiyorlar. Bunun anlamı açıktır. Gökhan Yıldırım’ı, sağlığı için uygun olmayan, bu durum hastanenin verdiği raporla da sabit olan mahkum koğuşunda tutarak katletmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

Bugün işte bunun için buradayız. “Gökhan Yıldırım’ı katletmenize izin vermeyeceğiz” demek için buradayız.

"Direnmek hak, yaşatmak görevdir. Sibel ve Gökhan’ı yaşatalım" demek için buradayız.

Buradan Atina’da bulunan Türkiye büyükelçiliği önünden, Türkiye faşizminin buradaki temsilciliği önünden onlara bir kez daha sesleniyoruz;

Sibel Balaç, Gökhan Yıldırım ve İleri Kızılaltun’un talepleri haklı ve meşrudur, talepleri kabul edilsin!

Sibel Balaç Onurumuzdur!

Gökhan Yıldırım Onurumuzdur!

İleri Kızılaltun Onurumuzdur!

Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!

Yunanistan Halk Cephesi

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.