1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Dev-Gençliler Magdeburg’da Nazilere Karşı Eyleme Katıldılar

3 Eylül’de Doğu Almanya’nın Magdeburg şehrinde faşistler bir yürüyüş düzenlediler. Yeni kurulan NSP partisi (Yeni Güç Partisi) Magdeburg’da solcuların mahallesinde, polis koruması altında pankartlarını, bayraklarını açarak faşist Sloganlarıyla güç gösterisi yaptılar.

“Bizim şehrimiz Komünistlerden bıktı” ve “Magdeburg Nazi şehridir!” Sloganlarıyla tüm solcuları, anti-faşistleri ve tüm yabancıları tehdit ettiler.

Anti-faşistler, Nazilerin mahallelerine girmelerini engellemek için belirleyici noktalarda eylemler yapacaklardı. Almanya Dev-Gençliler olarak biz de bu eylemlere katılacaktık. Fakat, polisler bir yandan Nazileri korurken, diğer yandan da bizleri çember altına alarak engellemeye çalıştı. “Gözaltı olmayacak” talimatına uyan polisler, yumruklarla iterek önümüzü, yolumuzu kestiler ve eylem alanlarına girmemizi engellediler.

Yani; Nazilere özgürlük, devrimcilere anti-faşistlerlere yasak, engel, baskı!


Almanya tarihi 1200 toplama kampı 52 milyon ölü demek! Aynı bu zihniyet, aynı bu ideoloji bugün yaşamaya, yaşattırılmaya devam ediyor! 

3 eylülde yürüyen faşist nazilerin hepsi örgütlüydü. Buna rağmen aralarında ne takip altına alınanlar, ne tutuklanan ne de haklarında soruşturma açılanlar var.

129 yasası Almanya’da 1951’den sonra asıl olarak “nazilerin tekrar güç kazanmasını engellemek” için yürürlükte bırakılmıştı. Ama görüldüğü gibi, ne Franco Albrecht gibi suikast hazırlığında silahlarla yakalananlar , ne de nazi propagandası yapanlar yargılanıyor.

Bu yasa sadece anti-faşistlere, devrimcilere yönelik kullanıyor. 

Nazilerin örgütlenmesi yasal 

Nazilerin eylemleri, yürüyüşleri yasal

Nazilerin sembolleri, bayrakları, sloganları yasal…

Anti-faşist, Anti-emperyalist mücadele YASAK! 

Önümüze suç diye konulan faaliyetlerimiz ne suikast hazırlıkları, ne silahlı eylemlerdir. Suçlarımız demokratik hak ve özgürlüklerimizdir.

Bizim, Cenaze Törenine katılma hakkımız ,izinli  konser ve eylemlere katılma ve düzenleme hakkımız, tatil hakkımız , örgütlenme hakkımız gasp edilirken, NAZİLERE HER ŞEY YASAL!

Neden?

Alman devletinin artan yoksulluk nedeniyle ırkçılara ihtiyacı vardır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi emperyalizm her bir krizini atlatmak için ya milliyetçiliği yada dini kullanılıyor.

Almanya’nın suçları artıyor. Ve bu bizim, yabancı gençler ve aileler olarak yaşama güvencemizi tehlikeye atıyor. Bir yandan devrimcilerin, sosyalistlerin her türlü demokratik eylemleri konserleri terör demagojisiyle kriminalize edilirken ve tutsaklıklar, ev baskınları, takipler veya oturum gaspları gerçekleşirken, bir yandan da ırkçı polis katliamları, nazi örgütlenmeleri, yabancılara yönelik faşist saldırı ve katliamlar artıyor. 

Peki biz ne yapacağiz?

Her şeye susup, bu baskıya ve zulme sessiz mi kalacağız?

Sıranın bize veya sevdiklerimize gelmesini mi bekleyeceğiz?

Eğer örgütlü mücadele vermezsek sıra bize de gelecek, bundan emin olabiliriz….

Kazandığımız tüm hakları yasalarıyla gasp etmelerine, kendi kültürümüzü değerlerimizi yaşatmamıza katliamlarıyla saldırılarıyla engellemelerine izin veremeyiz ! 

FAŞİZME KARŞI BİRLEŞMELİYİZ ! 

ALMANYA’DAKİ YASAL ZORBALIĞA KARŞI BİRLEŞMELİYİZ! 

Bunun için tüm gençliği DEV-GENÇ Saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz!

FAŞİST VE IRKÇI SALDIRILARA KARŞI ,

IRKÇI POLİS KATLİAMLARINA VE ŞİDDETİNE KARŞI,

UYUŞTURUCUYLA BEYİNLERİMİZİN TESLİM ALINMALARINA KARŞI 

YASAL ZORBALIĞA KARŞI; 

AVRUPA DEV-GENÇ SAFLARINDA BİRLEŞELİM!

Nazilerin yürüyüşünü ve polislerin tavrını teşhir etmek için instagram hesabımızdan canlı yayındaydık. Aynı zamanda Umut Tv de tüm gelişmeleri Facebook hesabından canlı yayında paylaştı. 

İzlemek için bu linklere tıklayınız: 

Avrupa Dev-Genç instagram: https://www.instagram.com/tv/CiCvUv5Aj_5/?igshid=YmMyMTA2M2Y…

Umut Tv Facebook: 

Nazilerin yürüyüşü:https://fb.watch/flPHJFtyu9/

Polisin engellemeleri: https://fb.watch/flPIOCuYxt/








[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.