1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Avrupa Halk Cephesi’nden Gökhan, Sibel ve İleri İçin 1 Eylül’de Oturma Eylemine Çağrı

AVRUPA HALK CEPHESİ: 1 EYLÜL'DE AVRUPA'NIN

MEYDANLARINDA GÖKHAN, SİBEL VE İLERİ OLACAK!

Ölüm orucu direnişçisi, adalet savaşçısı Gökhan Yıldırım, üç aylığına infaz erteleme raporuna rağmen tahliye edilmiyor. Ölüm orucunun 254 günündeki Sibel Balaç, ailesiyle görüştürülmüyor. Açık görüş, kapalı görüş ve telefon görüş hakkı gasp edilmiş durumda.

Direniş İleri Kızılaltun'un katılımıyla sürüyor. Düşman direnişin taleplerini tartıştırmamak için, tüm baskı, sansür yöntemlerine başvuruyor. Ancak, adalet talebi ve adalet için mücadele, toprağa savrulan tohumlar gibi, Anadolu'ya ve dünyaya yayılıyor. Koçaklar'ın, Ebrular'ın, Helin ve İbrahimler'in direnişiyle çok daha güçlü bir biçimde dalgalanmaya başlayan adalet bayrağı, bugün Sibeller'in, Gökhanlar'ın, İleriler'in elinde. Bu bayrağın altında adalet mücadelesi, milyonların mücadelesine dönüşecektir.

Çünkü adalet, milyonların, tüm ezilen, sömürülen halkların talebidir. Sibel, Gökhan ve İleri'nin talebinin tüm halkın talebi olduğunu GÖSTERMEK İÇİN, Ölüm orucunun 9’uncu ayındaki direnişçileri SAHİPLENMEK İÇİN, Gökhan Yıldırım'ın DERHAL TAHLİYESİNİ TALEP ETMEK İÇİN, 1 EYLÜL'DE AVRUPA'NIN MEYDANLARINDA OLALIM.

MENZİLE YAKLAŞILMAKTADIR

Açlığın 9’uncu ayına giren direnişçi yoldaşlarımızın sağlık durumu, her geçen gün kritikleşmektedir. Ya zafer ya ölüm yürüyüşünde menzile yaklaşılmaktadır. Bu nedenle, bu aşamada, direnişi sahiplenmede yeniden yüklenmeliyiz. Kuşku yok ki, mücadelenin başka gündemleri, başka görevleri de var. Hiçbirini ertelemeden, fakat hiçbirini bugün 250'li günlerdeki ölüm orucunun önüne koymadan mücadelemizi sürdürebilmeliyiz.

FAŞİZMİN ALÇAKLIĞINA, EYLEMLERİMİZİ VE SAHİPLENMEMİZİ BÜYÜTEREK CEVAP VEREBİLİRİZ!

Direniş karşısında başından itibaren çaresiz olan düşman, her geçen gün daha da alçaklaşıyor. Gökhan Yıldırım'ı “hapishanede ve hasta hanede mahkum koğuşunda kalamaz” raporuna rağmen, TAHLİYE ETMEDİLER. Su içtiği bardağı dahi çaldılar. Ölüm orucunun 250'li günlerine gelmiş Sibel Balaç'ın görüş hakkını, telefon hakkını gasp ettiler. Bütün bunlar karşısında evet öfkeliyiz. Öfkeleniyoruz. Fakat öfkemiz düşmana yönelmezse, bir sonuç yaratmaz. Bu alçaklıklara ancak daha güçlü bir sahiplenmeyle cevap verebiliriz.

 

Alçaklıklara ÖFKEMİZİ;

EYLEME, SAHİPLENMEYE DÖNÜŞTÜRELİM!

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜDÜR.

1 Eylül, 1939 yılında Nazi Almanya’sının, 52 milyon insanın öldüğü ikinci emperyalist paylaşım

savaşını başlattığı gündür. Nazi Almanya’sının Polonya'yı işgal ederek halklara karşı savaşı başlattığı bugünü dünya halklarına hatırlatmak amacıyla, 1 Eylül günü, Dünya Barış Günü olarak ilan edilmiştir. 52 milyon insanın ölümüne yol açan bu emperyalist Nazi saldırısı, Sovyet halklarının, Nazi işgali altındaki ülkelerdeki komünistlerin ve vatanseverlerin ve Kızıl Ordu'nun büyük kahramanlığıyla durdurulmuştur. Bu kanlı savaşın ardından, dünya halklarına barışı armağan eden, işte bu kahramanlıktır. Barışı, dün olduğu gibi, bugün de dünya halklarının mücadelesi ve devrimleri kazandıracaktır.

 

Değilse, bugün emperyalist kurumların barış söylevleri, çeşitli ülkelerde gerilla hareketleriyle faşist yönetimler arasında kurulan “barış masaları” bir aldatmacadan başka bir şey değildir. Soruyoruz; Mustafa Koçaklar'ın, Ebru Timtikler'in adalet için öldüğü, Gökhan Yıldırımlar'ın, Sibel Balaçlar'ın adalet için ölüm yürüyüşüne çıkmak zorunda kaldığı bir dünyada, kim barıştan söz edebilir?

EKMEKSİZLİK VE ADALETSİZLİK EN BÜYÜK SAVAŞ NEDENİ DEĞİL MİDİR?

Adaletsizlik sürdüğü müddetçe halkların savaşı sürecektir.

Adaletsizlik sürdüğü müddetçe direnişler sürecektir.

ADALETİN OLMADIĞI BİR DÜNYADA BARIŞTAN SÖZETMEK ALDATMACADIR.

GÖKHAN, SİBEL, İLERİ, ADALET İÇİN DİRENİYORLAR.

SÖMÜRENLERLE ZULMEDENLERLE BARIŞMAYACAĞIZ, SÖMÜRÜYE, ZULME KARŞI

DİRENİYORUZ, DİRENECEĞİZ.

1 EYLÜL'DE MEYDANLARDA OLACAĞIZ VE HAYKIRACAĞIZ: SİBEL, GÖKHAN VE İLERİ'NİN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN!

 

Halkımız, Halk Cepheliler!

1 Eylül’de meydanları boş bırakmayalım.

1 Eylül’de meydanlara SİBELİ, GÖKHANI, İLERİYİ taşıyalım.

Meydanlarda sahte, aldatıcı BARIŞ söylemlerinin karşısına DİRENİŞİ çıkaralım!

 

Avrupa Halk Cephesi



[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.