1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Halk Sineması: Ilgın Güler Süresiz Açlık Grevine Başladı

Halk Sineması emekçilerinden Ilgın GÜLER 8 Mayıs 2023 Pazartesi günü Berlin Treptower Park'ta Sovyet Savaş Anıtı önünde yaptığı açıklama ile süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.

Almanya'da geçtiğimiz Mayıs ayında gözaltına alınıp tutuklanan Devrimci Gazeteci Özgül EMRE, Grup Yorum emekçisi İhsan Cibelik, Serkan KÜPELİ ve son olarak geçtiğimiz Şubat ayında evinden gözaltına alınıp tutuklanan Hasan UNUTAN için, Faşist 129a-b yasası kaldırılsın talebiyle 52 Gündür süresiz açlık grevinde olan Eda Deniz Haydaroğlu'nun yanında süresiz açlık grevine başladı.

Halk Sineması emekçisi Ilgın Güler yaptığı açıklamada:

Almanya'da bulunan 129a-b yasasının yasal ama adil olmadığını, Almanya'nın Faşist 129 yasasının devrimcileri yargılayamayacağını, suçlu değil devrimciyiz diyerek Almanya'nın iki paylaşım savaşı çıkarttığını ve bu savaşlar sonunda 50 milyon halkı katlettiğini, geçmişi faşizm ile anılan ve milyonlarca halkın katledilmesinden sorumlu olan Almanya'nın devrimcileri yargılayamayacağını söyledi.

1871 Paris Komününden bu yana halkların kanlarıyla, emperyalizme ve faşizme karşı ödedikleri bedellerle simgeleşen Kızıl bayraklarımızdan korkuyorlar!

Treptower Park'ta Sovyet Savaş Anıtı içerisinde polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri karşısında direnişçilerden Eda Deniz Haydaroğlu ve arkadaşları alana kızıl bayraklarımızı getirdiği için Polis tarafından durduruldu.

Eylem izni alan Direnişçimiz ve arkadaşları alana girdikten sonra dahi sivil polisler tarafından sürekli olarak takip edildiler.

Orak-Çekiç'li sosyalizmin bayrağını yasaklayan Almanya Kızıl bayraklardan dahi korkuyordu.

Açıklama yapılmadan önce Sovyet Savaş anıtı altındaki odada Saygı duruşu yapıldı.

Bu sırada halktan birisi cebinden çıkarttığı orak-çekiçli bayrağı anıtın merdivenlerinden açıp sallamasıyla birlikte polisler hızla anıtın oraya geldiler.

 

Bayrağı açanla değil bu sefer Halk Cephelileri engellemek istediler. Halk Cepheliler ve direnişçimiz Eda Deniz Haydaroğlu polislere eylem izni aldıklarını ve alana girmelerinin yasal olduğunu kızıl bayrağa da izin çıktığını söyleyerek polisin engelleme çabalarını boşa çıkarttılar.

Ilgın Güler'in yaptığı açıklamadan sonra çıkışa doğru ilerleyen arkadaşlarımızı polis anıttan çıkana kadar takip etti. Kızıl bayrakları arkadaşlarına devrederken kızıl bayraklı olmayan grubu polis takip etmezken, kızıl bayraklı olan grubu polis çıkış kapısına kadar takip etti.

Polislerin korkusu yüzlerinden okunuyordu!

Ne yapsanız bizi durduramayacaksınız!

Kızıl bayrağı biz dünyada olduğumuz sürece görmeye devam edeceksiniz!

Orak-Çekiçli bayraklarımızı yasaklasanız da Sovyet anıtlarını sökseniz de sosyalizmi sürekli karalasanız da devrimcileri ve sosyalistleri zindanlarınızda tecrit etseniz de halkların belleğindeki sosyalizm düşünü ve düşüncesini yok edemeyeceksiniz!

Faşist 129a-b yasası kaldırılsın!

Tutuklanan 4 arkadaşımız tutuksuz yargılansın!

Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz!

Zafer faşizme karşı direnen halklarımızın ve bizim olacak!

Halk Sineması





































[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.