1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi: 8 Mayıs Zafer Gününde Zafere Olan İnancımızla Berlin'deki Sovyet Zafer Anıtındaydık

8 Mayıs Pazartesi günü "Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi" olarak Berlin'deki Sovyet Zafer Anıtına gittik. Bundan 72 yıl önce Sovyetler Birliği kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle savaşarak Nazileri yenilgiye uğrattı. Halkların kanını döken ve binlerce insanın katili olan Nazileri yenilgiye uğratarak tüm dünya halklarını da kurtardı.

Biz de zafere olan inancımızla Sovyet Zafer Anıtını ziyaret ettik ve inancımızı tekrar tekrar tazeledik.

Ancak anıt girerken bir kez daha gördük ki faşizm kızıldan çok korkuyor. Nerede bir kızıl renk görse ona saldırıyor. Çünkü kızıl onlara yenilgilerini hatırlatıyor. Biz de Sovyet Anıtına kızıl bayraklarımızla girdik. Anıta girerken kızıl bayraklarımız yüzünden polis bizi çevirdi ve bekletti. Bize kızıl bayraklarla alana giremeyeceğimizi söyledi. Biz bugünün Kızıl Ordu'nun zafer günü olduğunu ve kızıl bayraklarla neden giremeyeceğimizi sorduğumuzda ise bir şey söyleyemediler.

Anıtın diğer girişinde ise Emperyalizmin şuan ki politikası Ukrayna vardı. Bir grup ellerinde Ukrayna bayraklarıyla "Sovyetler Birliğ'nin Suçları" isimli bir sergi açmışlardı.

Biz polis tarafından bekletilirken başka bir grup da boş bayrak sopalarıyla gelerek sabahtan beri birkaç grubun buraya kızıl bayraklarla girmek istediğini ancak polisin buna izin vermediğini hatta kızıl bayraklarını aldıklarını söyledi.

Biz İse Alana Kızıl Bayraklarımızla Girdik!

Alana kızıl bayraklarımızla girerek heykele kadar böyle yürüdük. Daha sonra ise heykele çıktık.

Sovyet Anıtı Heykeli, Nazilere karşı savaşta şehit düşmüş Sovyet Askerlerinin üzerine yapılmış bir heykel. Biz de bu heykelin içine girerek öncelikle saygı duruşunda durduk. Biz saygı duruşunda dururken halktan insanlar da fotoğrafımızı çekti. Aynı zamanda kızıl bayraklarla da fotoğraf çekilen ve saygısını sunan insanlar oldu.

Biz kızıl bayraklarımızla heykelden aşağıya doğru inerken ise tekrar polisler gelerek kızıl bayraklarımızı kapatmamızı istediler. Ancak biz kapatmadık ve programımıza devam ettik.

Daha sonra heykelin önünde bir açıklama yapıldı. Ilgın Güler faşist 129 yasalarının kadırılması ve devrimci tutsakların özgürlüğü için Süresiz Açlık Grevine başladığını duyurdu. 72 yıl sonra zafer gününde Süresiz Açlık Grevi direnişine başlayarak birkez daha zaferi şimdiden kazandık.

 

Açıklamayı sonlandırarak programı bitirmemize rağmen polis kızıl bayrakların peşinden koştu. Çıkışa kadar bayrakları takip etti. Emperyalizm işte bu kadar korkuyor kızıldan. Ancak biz kızıl bayraklarımızla her daim onların karşısında olmaya devam edeceğiz.

Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın!

Yaşasın Açlık Grevi Direnişimiz!

















Etiketler: ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.