1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

İsveç Halk Cephesi: İsveç'in Yeni Anti Terör Yasasına Karşı Direneceğiz

3 Mayıs’ta İsveç Parlamentosunda oylanacak olan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un yasanın en geç 1 Haziran'da yürürlüğe geçmesinin kesin gözü ile baktıklarını açıklamasından sonra; Yasallaşacak olan Anti Terör yasasına karşı İsveç'te tüm gücümüzle direneceğiz. Göçmen karşıtı ve Nazi kökenli SD ile kurulan hükümet, her geçen gün halkı daha da yoksulluğa sürüklerken. Şimdi de Devrimcileri hedef alan yeni bir anti-terör yasası hayata geçirilmek isteniliyor. Yasada, terörizm suçu işleyen veya işlemeye teşebbüs eden kişilerin eylemlerinin kontrol altına alınacağı ve bunu yapanların cezalandırılacağı açıklandı. Ayrıca yasada geçen "bir kamu kurumunu veya bir uluslararası kuruluşu haksız yere bir eylemde bulunmaya veya bir eylemden kaçınmaya zorlamak" maddesiyle, belirli kuruluşların korunduğu görülmektedir.

Yasa taslağı, devrimci hareketleri kısıtlamak ve halkın onlara maddi ve manevi desteklerini engellemek için hazırlanmış görünmektedir. Taslakta, "bir örgüte para veya destek toplamak, İnsan bulma ve onları örgüte kazandırma, bunu kabul etmek veya sağlamak için çalışmak ve bu  amaçla bilerek veya bu niyeti bilerek yapan kişi, terörizm suçlarına veya terörizm suçlarına teşebbüs, hazırlık veya komplo veya özellikle ciddi suçları içinde ki madde olan 5. maddede veya 7 ila 10. maddelerde belirtilen suçlara yardım etmek için suç işleyen kişi veya suç işlemeye teşebbüs eden kişi veya terörizm suçlarından yargılanacağını ve bu nedenle 3 yıl hapis cezasına çarptırılacağı açıklandı.

Bu yasa ile Faşist İsveç hükümetinin, insanların inandığı davaya yardım etmek ve ona maddi destek sağlaması halinde 3 yıl hapis cezası öngördüğü bu yasaya karşı direneceğiz.

BU ANTI TERÖR YASASINA KARŞI DİRENECEĞİZ

İsveç hükümetinin çıkaracağı yeni Anti Terör Yasası, özellikle devrimcilere, yurtseverlere ve muhalif kesime yönelik bir baskı aracı olarak kullanılmakta ve hükümet, inandıkları değerlere destek verenleri cezalandırmak, sıradan halkı da "sol örgütlere destek verirseniz 3 yıl tutuklanırsınız" gibi korkutucu ifadelerle sindirmek istemektedir. Ancak buna asla izin vermeyeceğiz.

Anti Terör Yasası gibi güvenlik önlemleri genellikle hükümetler tarafından terörizme karşı etkili bir şekilde mücadele etmek amacıyla geliştirilir. Ancak bu tür yasaların uygulanması sırasında, insan haklarına ve özgürlüklere saygı göstermek son derece önemlidir. Ne yazık ki İsveç hükümeti, vatandaşların özgürlüklerini ciddi şekilde ihlal eden bu yasayı uygulamaktadır.

İsveç'teki Anti Terör Yasası'nın, terörle mücadele ederken vatandaşların özgürlüklerini korumak konusunda son derece hassas bir denge kurulması gerektiğine inanan birçok insan var. Ancak yasanın bazı maddeleri, özellikle de kişisel verilerin toplanması ve saklanması gibi konularda, vatandaşların özgürlüklerini ciddi şekilde ihlal edebileceği düşünülmektedir.

Anti Terör Yasası, belirli durumlarda vatandaşların özgürlüklerinin sınırlanmasına ve hükümetlerin bazı yetkilerinin artmasına yol açacaktır. Bu durum, demokrasi ve insan hakları konusunda dünyaya örnek gösterilen İsveç için utanç vericidir.

Demokrasi, hükümetlerin yetkilerinin sınırlandırılması ve vatandaşların özgürlüklerinin korunması için gerekli önlemleri alma prensibine dayanır. Ancak, Anti Terör Yasası gibi güvenlik önlemleri, bu prensipleri tehlikeye sokabilir. Yasaların uygulanması sırasında vatandaşların temel haklarının korunması son derece önemlidir. Yasalar, vatandaşların haklarını koruyacak şekilde uygulanmalıdır.

İSVEÇ'TE YAŞAYAN HALKIMIZ UMUTSUZ DEĞİLDİR, HALK CEPHESİ UMUDU BÜYÜTMEK İÇİN VARDIR

İsveç'te yaşayan halkımızın korkması ve tedirgin olması gereken bir şey yoktur. Devrimcilik yapmak ve devrimcileri desteklemek suç değil, bir onurdur. Bize karşı yapılmak istenen bu anti-terör yasaları sadece onların korkularını ortaya koymaktadır; ancak biz devrimcilerin korkacağı bir şey yoktur. Yıllar boyunca devrimciler, emperyalizm ve faşizme karşı savaşmış ve bu alanda büyük bedeller ödemiştir. Almanya, bunun en güzel örneğidir. Almanya'da B129a ve B129b yasaları da devrimcileri ve halkımızı sindirmek için bir araç olarak kullanılmaktadır ve devrimciler cezaevine atılmaktadır, ancak devrimcilerin en büyük silahı direnmektir ve orada da bunu yapmaktadırlar. Biz İsveç'te de bu faşist zihniyetli yasalara karşı asla taviz vermeyerek direneceğiz.

Halk Cephesi, halkın dünyadaki en muazzam ve en büyük umududur.

Asla yalnız değilsiniz.

Devrimcileri desteklemekten korkmayın!

Anti-Terör Yasalarına Hayır!

Anti-Terör Yasalarına karşı Halk Cephesi saflarında birleşelim!

Kahrolsun Emperyalizm ve Faşizm!

İsveç Halk Cephesi

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.