1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Halk-Mer Açılışına Kutlama Mesajları


Belçika'nın Liege şehrinde bulunan Halk-Mer'in yeni yerinin açılışı 1 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Konser havasında geçen açılış etkinliğine Avrupa'da bulunan çeşitli kurumlardan kutlama mesajları gönderildi.

 

129ab yasalarının kaldırılması, Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan'ın tutuksuz yargılanması temel talepleri ile süresiz açlık grevinde bulunan Eda Deniz Haydaroğlu ve aynı taleplerle 30 günlük açlık grevinde olan Berfin Özder de bir kutlama mesajı gönderdi.

 

Mesajlarda Manheim El Ele Kültür Evi şu mesajı gönderdi;

 

Merhaba sevgili Halk-Mer ailesi!

 

Fiziken sizinle birlikte olmayabiliriz. Ama ruhen sizinleyiz. Yeni bir derneğin heyecanını ve stresini iyi biliriz. Çünkü yaklaşık 1 yıl önce biz de El Ele Halk Kültür Evini Mannheim'da açtık. Bu nedenle başta emeği geçen herkesi kutluyor ve selamlıyoruz.

 

Derneklerimiz bizim kapitalizmin bize dayattığı yoz kültüre karşı bir barikattır.

Bu barikat hem bizi, hem çocuklarımızı bu düzenden koruyor.

 

Çocuklarımıza kendi kültürümüzü ve değerlerimizi öğretip ve yaşatmak dışında başka bir çaremiz yoktur.

Emperyalizm bize bencilliği ve bireyciliği dayatıyorken biz kolektivizmi ve dayanışmayı büyütmeliyiz.

Yeni yerinizde sıcak bir çay içmek üzere hoşçakalın ve tüm çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz!

 

Mannheim-El Ele Halk Kültür Evi

 

Paris'ten Helin Kültür Merkezi İse

 

"Avrupa'da Emperyalist yozlaştırma saldırıları altında erdemlerimizi, kültürümüzü ve inancımızı sahiplenmek en temel görevlerimizin başındadır. Halkımızın kendi değerlerine yabancılaşmaması ve ırkçılık saldırılarına karşı dayanışmanın etkin kılındığı kurumlarımıza bir yenisinin daha eklenmesini büyük bir coşkuyla karşılıyoruz. .

Belçika Halk-Mer'in açılışını selamlıyoruz. Dayanışma halkın silahıdır." mesajını gönderdi.

 

 Londra Pir Sultan Kültür Merkezi ise aşağıdaki mesajla Halk-Mer'in yeni yerinin açılşını selamladı:

 

 

"Halk Kültür ve Dayanışma Merkezi’ne

 

Sevgili dostlar ve arkadaşlar,

 

Üzerinde yaşadığımız topraklara hepimiz farklı nedenler ile geldik ve kendimize bir yaşam kurmaya çalıştık. Yeni maceralar ve zorluklar ile karşılaşıp yaşam mücadelesi verdik.

Bu muydu bizim tek gayemiz? Bir yaşam kurmak. Bu yaşamı kurarken işin çilesini kimimiz yalnız çektik kimimiz dayanışma aradık ve bulduk.

Aslında kurduğumuz hayatın kendi başına bir anlam ifade etmediğini anladık ırkçılık ile tanıştığımızda, gittiğimiz yerde horlandığımızda, kara kafalı cin görmüş gibi bizi dışladıklarında, entegre adı altında yozlaştırıldığımızda, çocuklarımızın iki kültür arasında çelişkiler yaşayıp güçlü bireyler olamadığını fark ettiğimiz de. Kimimiz kendi değerlerimize yabancılaşarak tüm yardım sever kimliğimizi kaybettik, kimimiz ise birlik ve dayanışma içerisinde yaşamı ortaklaştırdık. Bizde İngiltere’de bu gerçekliğe uygun olarak bir fiil aralıksız 33 yıldır kurumumuz ile ayakta durduk. Çünkü biliyorduk bizim bizden başka gerçek dostumuz olmadığını.

Bizi biz yapan ve yaşamımıza yön veren Kültürümüzü, geleneklerimizi, değerlerimizi ve onurumuzu her türlü gericiliğe ve saldırılara karşı koruduk.

 

Halk-Mer’in ilk kurulduğunu öğrendiğimizde heyecanlandık. Çalışmalarınızı takip ettiğimizde umutlandık. Ve bugün bu umudu sizler kendi elleriniz ve emekleriniz ile büyüttünüz. Filizlenen tohum boy verdi ve çiçek açmaya devam ediyor. O çiçeğe iyi bakın, sevgi ile besleyin, tüm yozlaşmadan arındırın, temiz tutun çirkefliklerden, yani miras bırakacağınız o kurum umut olsun geleceğimiz olan çocuklarımıza.

 

Anadolu insanı olarak dayanışmak ve yardımlaşmak bizim kanımızda ve değerlerimizde var. Ancak bu değerlere sahip çıkarsak biz, bu koca derya olan ve herkese yetecek kültürümüzü ve folklorümüzü hayatımızın içerisinde içselleştirirsek işte o zaman sağlam ve sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz.

 

Yozlaşma ve çeteleşme karşısında tek çaremiz örgütlü yaşam ve kurumlaşma.

Bir halk ancak ve ancak değerlerini korursa halk olur. Yoksa çürür. Eğer buna engel olmak istiyorsanız o zaman örgütlenmekten ve beraber hareket etmekten başka çaremiz yok.

 

Bu bilinç ile başardığınız hedefler ve kendi emekleriniz ile kurduğunuz yeni kurumunuzun, kurumumuzun, hepimize güzel bir aile evi gibi olmasını diliyor, her türlü yozlaşmaya, saldırılara, gericiliğe karşı yapacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyoruz."

 

 

Eda Deniz Haydaroğlu ve Berfin Özder ise görüntülü mesaj gönderdi:



Etiketler: ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.