1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Augsburg Mahkemesi Sovyet Bayrağı Nedeniyle Bir Yıl Süren Hukuk Mücadelesinin Ardından Pes Etti

Süryani aktivisti Sami Baydar'a karşı açılan siyasi dava, 9 Mayıs'taki bir mitingde Sovyet bayrağı taşımasının ardından düşürüldü.

Augsburg'da geçtiğimiz yıl (2022), Faşizmden Kurtuluş Günü (8 Mayıs) veya Nazi Faşizmine Karşı Zafer Günü (9 Mayıs) anma törenlerinde Sovyet bayrak ve sembollerinin taşınması belediye yetkilileri tarafından yasaklanmıştı.

Polis, tarihsel revizyonist olduğu kadar anti-komünist de olan kararını, orak çekiçli kızıl bayrağın Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü saldırı savaşına destek olarak yorumlanabileceği şeklinde gerekçelendirdi. Kararname SSCB bayrağının sergilenmesini açıkça yasaklamaktadır. "Mevcut bağlamda" bu bayrak "Rus devletinin bölgesel genişlemesinin bir sembolüdür".

Hitler faşizmine karşı kazanılan zaferin 77. yıldönümü vesilesiyle 9 Mayıs 2022'de Augsburg'un merkezinde "Hitler faşizmine karşı zafer" sloganıyla düzenlenen "Ölümsüz Alay" yürüyüşüne yaklaşık 200 kişi katıldı. Königsplatz'da saat 18:00'de başlayan yürüyüşe, Nazi Almanyası'na karşı Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda savaşan Sovyet askerlerinin yakınları ve sevenleri de katıldı. Birçoğu kırmızı çiçekler taşıdı ve siyah beyaz fotoğraflarla Kızıl Ordu'nun şehit askerlerini andı. Avrupa Süryani Halk Meclisi sözcüsü ve Antakya Süryani Ortodoks Kilisesi Teolog Sami Grigo Baydar da mitinge katıldı.

Augsburg Savcılığı 12 Ocak 2023 tarihinde Sami Baydar hakkında 150 Avro para cezası ile cezalandırılması için dava açtı. Baydar özellikle 9 Mayıs 2022'de Augsburg'da düzenlenen bir mitingde Sovyetler Birliği bayrağı taşımak ve Facebook'ta bu konuda bir gönderi yayınlamakla suçlanıyor. Baydar ve Münih'teki hukuk bürosu Wächtler und Kollegen'den avukatı Mathes Breuer buna karşı yasal işlem başlattı.

Avukat Breuer, Augsburg Bölge Mahkemesi'ne yaptığı 28 Şubat 2023 tarihli yazılı şikayette, toplantının içeriğinin Rusya'nın saldırı savaşıyla değil, faşizmden kurtuluş günüyle ilgili olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Rusya Federasyonu'nun Sovyetler Birliği olmadığının açıkça ortada olduğu vurgulandı. Baydar'ın Facebook'ta yayınladığı Sovyet bayraklı paylaşımda Ernest Hemingway'den bir alıntı yer alıyor: "Özgürlüğü seven her insan Kızıl Ordu'ya bir ömür boyu ödeyemeyeceği kadar çok şey borçludur."

21 Nisan 2023 tarihinde Baydar Augsburg Bölge Mahkemesi'nden bir mektup aldı. Kararda, Baydar Sami aleyhindeki BayVersG-Owi davasının OwiG'nin 47 (2) maddesi uyarınca artık durdurulacağı belirtiliyor. Mahkeme, Sovyet sembollerinin sergilenmesinin yasaklanmasını öngören şüpheli koşul göz önünde bulundurulduğunda daha fazla cezayı gerekli görmüyor.

Peki "Kızıl Ordu Zafer Bayrağı" nedir?

Nazi Almanya'sına karşı kazanılan zaferin ardından Reichstag'a çekilen orak çekiçli Kızıl Bayrak. Bu kızıl bayrak, komünist özgürlük ve işçi hareketinin en etkili ve simgesel sembolüdür. Alman emperyalistleri komünist sembollerden her zaman nefret etmişlerdir. Kızıl Ordu Zafer Bayrağı onlara, Müttefiklerle ittifak halinde Hitler faşizmini ezenin ve İkinci Dünya Savaşı'nda Alman emperyalizminin yayılmacı planlarını yok edenin özellikle Kızıl Ordu olduğunu hatırlatmaktadır.

Yakında 8 Mayıs, Almanya'nın Hitler faşizminden kurtuluşunun ve Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin yıldönümü olacak. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın 8 ve 9 Mayıs'ta haklı olarak kutladığı bu zaferin başlıca övgüsünü, savaşın en ağır yükünü taşıyan Kızıl Ordu hak etmektedir.

Bu bayrak yasağı anti-komünist motivasyonludur. Eğer kabul edilirse, 2015'ten bu yana Ukrayna'da olduğu gibi komünist sembollere yönelik genel bir yasağa ne kadar yaklaşılmış olacak? Şu anda Bavyera'da, Mezopotamya Komünist Süryaniler, Uluslararası Süryani Meclisi ve Avrupa Süryani Halk Meclisi gibi sol kanat Süryani örgütlerinin bayraklarının takılması ve sergilenmesi daha ağır bir şekilde kovuşturulmakta ve suç sayılmaktadır. Ve bu, kapitalizmin açık krizinin sosyalist bir çıkış yolu için haykırdığı bir durumda gerçekleşiyor.

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.