1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Anti-Emperyalist Mücadele Komitesi, Eda Deniz Haydaroglu'nun Taleplerinin Kabul Edilmesi İçin 4 Günlük Açlık Grevindeydi

Eda Deniz Haydaroğlu ile Dayanışma Amaçlı Yaptığımız Dört Günlük Açlık Greviyle Alakalı Duyurumuzdur.

18 Mart Politik Tutsaklar Günü'nde Avrupa Dev-Gençli Eda Deniz Haydaroğlu süresiz açlık grevine başladı. Açlık grevinin en önemli talebi Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan'ın tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi. Tutuklu yargılanmanın gerekliliğini meşrulaştıracak hiçbir hukuki zemin yoktur, Alman Devleti devrimcileri ve dostlarını burjuva devletinin herhangi bir yargı işleviyle uğraşmak zorunda kalmadan cezalandırmak istemektedir. Ancak diğer beş talep de son derece önemli; yaşadığımız hukuk garabetini neredeyse her yönüyle kapsıyorlar;

Facebook gönderileri ve dijital kanıtlar suç delili olarak kullanılmamalıdır ve kullanılamaz!

Dijital bir nesnenin hash değeri olmadan delil olarak sayılması nasıl mümkün olabilir? Almanya'da dijital bir delilin gerçekliğini düzenleyen bir yasa yok! Ancak bu soru bile bizim gözümüzde keyfi; dijital bir nesnenin(?) delil olması nasıl mümkün olabilir? "Dijital " delil doğası gereği, hash değeri ve diğer kimlik doğrulama yöntemleriyle doğrulansa bile polis ve istihbarat servisleri tarafından değiştirilmeye ve kötüye kullanılmaya açıktır. Nuriye Gülmen'in son davası bu adaletsizliğin bir kanıtıdır.

Almanya Federal Savcısı Peter Frank, Türkiye Cumhurbaşkanı ve binlerce insanın katili Recep Tayyip Erdoğan ile Neden Görüştüğünü Açıklamalıdır!

Modern burjuva devleti kendisini güçler ayrılığı yanılsaması üzerine inşa eder. Güçler ayrılığı, devletin yasama, yürütme ve yargı işlevlerinin ayrı ve bağımsız organlar arasında bölünmesidir. Oysa bir ülkenin yargı organının üyesi, başka bir ülkenin yasama organının üyesini ziyaret edip ondan ödül alabiliyor! Öyle görünüyor ki kuvvetler ayrılığı sadece bir ülkenin iç işleyişi için geçerlidir! Böyle ilginç(!) bir işlevselliği varsaysak bile, ilerleyen taleplerde göreceğiz ki, söz konusu antifaşistler, sosyalistler ve anarşistler olduğunda Alman Devleti kuvvetler ayrılığını hiçbir koşulda umursamıyor.

Tecride karşı süresiz açlık grevi direnişinde olan İtalyan Anarşist Militan Alfredo Cospito'nun taleplerini kabul edin!

AB ve G8 çetesinin bir üyesi olan İtalyan Devleti, tüm dünyadaki en kötü tecrit rejimlerinden birini uyguluyor. 41bis rejimi olarak bilinen bu uygulamada tutsaklar sessiz sedasız ölüme terk ediliyor, ama tabii ki medeni bir şekilde; kansız ve tutsağı delirtmeye çalışarak. Alfredo'nun direnişi daha şimdiden İtalyan toplumunda ve Avrupa genelinde bu konuya ışık tutmuştur. Onun talepleri bizim taleplerimizdir, tecrit işkencenin en insanlık dışı biçimlerinden biridir.

129. Madde, 129a, 129b kaldırılsın, tüm terörle mücadele yasaları kaldırılsın!

Yasama erkinin bir üyesi olan Almanya İçişleri Bakanlığı, kimin §129 ile yargılanması gerektiğine karar verme yetkisine sahip ve bunu yargı erkine dikte edebiliyor. Bu, geçen yüzyılın açık faşizminden biraz daha çetrefilli ve 'temiz' bir polis devletine ait bir manzaradır. Almanya'da antifaşistler her yıl polis baskınlarıyla uyanmakta ve "Nazileri dövmek" gibi suçlamalarla karşılaşmaktadır. Emperyalist devletlerin ve yeni sömürgelerinin terörle mücadele yasaları, 2. Paylaşım Savaşı sonrasının kaba anti-komünizminden başka bir şey değildir.

Tüm anti-faşist ve devrimci tutsaklar derhal serbest bırakılsın!

Faşizme ve emperyalizme karşı mücadele etmek bir suç değil, insani bir görevdir.

Bunlar sadece Eda Deniz Haydaroğlu'nun değil, komitemizin de talepleridir. Açlık grevi, egemen sınıfın olmayan vicdanına seslenen bir direniş biçimi değildir. Onlara kendi adaletsizliklerine karşı harekete geçmeleri için yalvarmak değildir. Ortak bir ahlaki zemine sahip olduğu varsayılan herkese bir çağrıdır. Eda Deniz Haydaroğlu'nun çağrısı aşağıdaki gibi düşünen herkesedir:

Anti-faşizm: Faşizme karşı mücadele etmek bir tercih değil zorunluluktur.

Anti-Kapitalizm: İnsanlığın özgürleşmesi için kapitalizmin aşılması gereklidir.

Anti-Emperyalizm: Emperyalizm yok edilmeden barışçıl bir dünya mümkün değildir.

Açlığımızı da direnişi de paylaşıyoruz!

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.