1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Anti- Emperyalist Cephe Fransa: 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü

Paris’teki işçi ve emekçilere, Almanya'daki Eda Deniz Haydaroğlu ile dayanışma çağrısı

1 Mayıs 1886 tarihinde ABD Chicago'da 8 saatlik iş günü için, 400.000 isçi sokağa çıkar. Bunun üzerine 4 Mayıs 1886'da Haymarket katliamı olur.

İşçi liderlerinden August Spies, Şikago Haymarket Meydanı’nda toplanan kalabalığa, şu sözleri söyler:

“İnsanlık sonsuza kadar bir sığır sürüsü gibi yaşayamaz…”

August Spies’in sesi duyulmuştu. Paris kentinde, 1889’da toplanan İkinci Enternasyonal 1 Mayıs gününün tüm dünyada “İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kabul edilmesine karar verildi. Diyebiliriz ki, Paris 1 Mayıs doğum yeridir.

Bu yüzden 2023 yılındaki 1 Mayıs’ta, dayanışma çağrısını yapmamız için, Paris çok uygun bir yerdir.

BERLİN'DEN PARİS'E BİRLİK VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI:

Berlin'de 22 yaşında Eda Deniz Haydaroğlu, siyasi tutsaklar günü olan 18 Mart’tan beri açlık grevinde.

Bugün 1 Mayıs’ta, açlık grevinin 46. gününde.

Biz işçi ve emekçilerin hakları her yerde gasp ediliyor. Fransızlar neyden bahsettiğimizi iyi bilir, çünkü en son Macron KHK ile emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkardı.

 

Biz devrimciler haksızlıklara, adaletsizliklere, baskılara boyun eğmiyoruz. Bu yüzden hapise atılıyoruz.

Emperyalizmin karşımıza çıkarttığı en yegane silahı:

ANTİ-TERÖR YASALARI

MÜCADELEYİ SUSTURMAK İÇİN KULLANILAN ANTİ-TERÖR YASALARI:

11 Eylül 2001 yılında ABD'ye karşı düzenlenen saldırı bütün dünyada ve özellikle emperyalist ülkelerde hiç görülmemiş şekilde en temel hak ve özgürlüklerin, demokratik haklar gasp edildi.

Emperyalizm bazen de hiç yasal kılıfa uydurma gereği duymuyor. Fransa'da bütün yasaları çiğneyen ve çoktan tahliye edilmesi gereken George İbrahim Abdallah örneğinde olduğu gibi.

Ama hukuk oyununa başvurduğu yerde de hukuksuzluğun kılıfı anti-terör yasaları oluyor.

ABD'de çıkan patriot act

İngiltere'de çıkan 2000 terrorism act

Pek yakın zamanda Alfredo Cospito'nun 180 günlük açlık grevi sayesinde öğrendiğimiz İtalya'da ki 41bis yasası

Almanya'daki 129 a-b yasaları.

 

Anti-terör yasaları sayesinde, birçok hukuk ilkeleri ayaklar altına alınıyor.

Masumiyet karinesi, susma hakkı, suçta ve cezada kanunilik ilkesi, suç ve cezanın şahsiliği ilkesi vs...yok sayılıyor.

129 a-b:

Almanya'daki 129 maddesi Weimar Cumhuriyeti döneminde, Otto vom Bismarck tarafından çıkartıldı.

11 Eylül saldırıları sonrasında 129. maddeye bir de b eklendi. 129 b "yabancı teröristler" için çıkartıldı.  129b çok esnek bir yasa. Bu yüzden insanlar "piknik yapmak, konser düzenlemek, gösteriye katılmak" gibi anayasal haklarımız olan son derece demokratik eylemler yüzünden, yargılanabiliyor, ceza alabiliyor.

129b çok keyfi bir yasa. Alman mahkemesine, Alman hakimine, Almanya dışında olan şeyleri yargılama yetkisi veriyor. Örneğin Türkiye'de "yapılan bir eylem" yüzünden Almanya'da yargılanmak mümkün. Bunun için Alman topraklarına ayak basmak yeterli. Böylece Alman bir hakim, Türkiye'deki mücadele üzerinden karar verme yetkisi elde ediyor. Açıktır ki, bu gerçekte mahkeme yolundan Türkiye’deki faşist devlete verilen destektir.

129b yasasının bir yasadışılığı ise, güçler ayrılığını devre dışı bırakması. Çünkü kime karşı 129b soruşturması açılmasını İç İşleri Bakanlığı karar veriyor.

Eda Deniz Haydaroğlu, bu hukuksuz 129a+b yasasının kaldırılması için açlık grevi yapıyor. Eda Deniz Haydaroğlu aynı zamanda, Mayıs 2022 tarihinde 129b yasasına göre tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli ve Şubat 2023’te tutuklanan Hasan Unutan'ın tutuksuz yargılanmasını talep ediyor.

Yakında davaları başlanması bekleniyor. Dördü de tamamen demokratik faaliyetlerden dolayı yargılanıyor.

Cenaze töreninde tabut taşımak, nişanda yüzük takmak, yaz kampı düzenlemek, çocuk korosu örgütlemek, Grup Yorum konserleri örgütlemek...

Eda Deniz Haydaroğlu bu hukuksuzluğa dikkat çekmek için süresiz açlık grevinde.

1 Mayıs dayanışma ve birlik günüdür.

Bu yüzden özellikle 1 Mayıs’ta Eda Deniz Haydaroğlu'nu destekleme çağrısı yapıyoruz. 

Ne yapabilirsiniz?

++Alman Adalet Bakanlığına telefon açabilirsiniz veya mail yazabilirsiniz.

            +49-30 18 580-0

            [email protected]

++05 Mayıs’ta Twitter eylemine katılabilirsiniz: #129hungerstrike

++Sosyal medya hesaplarınızda veya web sayfalarınızda haber yayınlayabilirsiniz, Eda'nın sesini duyurabilirsiniz.

++ Eda Deniz Haydaroğlu ile röportaj... bizim üzerimizden ulaşabilirsiniz.

Haksızlıklara ve baskılara karşı birleşelim, savaşalım, kazanalım.

Anti- Emperyalist Cephe Fransa




[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.