1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Yunanistan’da 97 Günlük Açlık Grevi Direnişiyle Tahliye Olan Halk Cepheliler Zafer Kutlaması Gerçekleşti


333 yıl hapis cezası aldıktan sonra Adil Yargılanma Hakkı ve Adalet İçin 97 günlük süresiz açlık grevi direnişi yapan ve tahliye olan Türkiyeli devrimciler 9 Nisan 2023 de 97 Günlük Açlık Grevi Sonrası Kazandıkları Zaferi Kutladılar.

Zafer Etkinliği Yunanca ve Türkçe olarak iki dilde yapılan kısa Hoş geldin konuşmalarıyla başlayıp Yunanca ve Türkçe halaylar, müziklerle devam etti. Zafer etkinliğinde hep birlikte yemekler yenilirken, Yunanlılarda kendi evlerinde yaptıkları kekler, pastalar, tatlılar ile Zafer Etkinliğimizde dayanışmanın bir başka örneğini daha gösterdiler. Türkiyeli Devrimcilerden Halil Demir 333 yıl hapis cezasının nedenlerini “Emperyalizmin Halk Cephesini Teslim Alma Tasfiye Etme Saldırısıdır” temalı bir konuşma yaparken aynı zamanda “Direnmenin ve Devrimcilik Yapmanın Zorunluluk ve Tarihsel Bir Görev Olduğunu” anlattı.  Zafer Etkinliğimizde özgür tutsaklarımızın, el emeği ürünleri, Yunanca çevirisi yapılan “Canan ve Zehra, Başeğmeyen Kadınlar, TAYAD, aylık çıkan Agonas Dergisi (Mücadele), Kazova kitaplarının olduğu stant açıldı.

Operasyonla gözaltına alınıp tutuklandığımız, Türkiye’de ve Avrupa’da yürütülen kampanyalar, süresiz açlık grevi direnişinin kronolojik sırayla anlatıldığı resim sergisi yapıldı.  Zafer etkinliğine toplamda 100 ‘e yakın kişi katıldı.

AMERİKAN EMPERYALİZMİ, TÜRKİYE FAŞİZMİNİN TALİMATLARIYLA YUNANİSTANDA TUTUKLANDIK! 333 YIL CEZA! TESLİM OLMADIK! DİRENDİK VE KAZANDIK!

97 GÜNLÜK SÜRESİZ AÇLIK GREVİ DİRENİŞİMİZLE ÖNCE TAHLİYE OLDUK SONRA, EMPERYALİZMİN TESLİMİYET TASFİYE UZLAŞMA DAYATTIĞI BİZİ TERÖRİZLE YARGILADIĞI DOSYADA BERAAT ETTİK! BİRKEZ DAHA YAŞASIN DİRENİŞ YAŞASIN ZAFER! DİRENİŞİN HAKKI ZAFERDİR!

19 Mart 2020 de Yunanistan da 1000 polis ile yapılan operasyon sonucu gözaltına alınıp tutuklandık. Tutsaklığımızın ardında 15 ay sonra çıkarıldığımız mahkemede her birimize 30 yıl olmak üzere toplamda 333 yıl hapis cezası aldık! Biliyorduk ki bu cezalar Türkiye de yoldaşlarımızın aldığı cezalardan, yaşadığı saldırılardan bağımsız değildi. 333 yıl ceza devrimci mücadeleyi teslim almak için verilmişti bizlere. Tüm dünyada emperyalizmin uzlaşma teslimiyet saldırı politikaları sürerken biz bu saldırıları bir kez daha cepheden boşa çıkarttık.  7 Ekim 2022 de “Adil Yargılanma Hakkımız İçin” süresiz açlık grevine başladık. Çünkü biz adil yargılanma hakkı için açlığıyla direnen Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Ebru Timtik’ in yoldaşlarıyız. Direndik çünkü biz Adalet için direnen F Tiplerinde özgür tutsak Didemin, Özgürün yoldaşlarıyız. Direndik çünkü biz Helin’in, Mustafa’nın, İbo’nun yoldaşlarıyız.

Direndik çünkü biz “Adaletsizliği Kanıksamayacağız” diyen Gökhan’ın Sibel’in ve İleri’nin yoldaşlarıyız.

Yunanistan Hapishanelerinde biz devrimci tutsaklar, dışarıda yoldaşlarımız 333 yıl cezaya karşı dişimizle tırnağımızla direndik! Enternasyonalizmin en güçlü örneğini yarattık. Direnişimizle AKP Faşizmi ve Yunanistan’daki NEO DEMOKRATİYA iktidarının işbirliğini açığa çıkarttık, pazarlıklarını, devrimciler üzerinde yaptıkları anlaşmaları bozduk! Tarihimizden aldığımız güçle, şehitlerimizin yarattığı değerler ve geleneklerle direndik ve kazandık! Direndik Çünkü Biz KIZILDERELİYİZ! Doğum Yerimiz KIZILDERE!  Biz bir savaş meydanındayız ve bu meydanda emperyalizme karşı bağımsızlık, faşizme karşı demokrasi, kapitalizme karşı sosyalizm mücadelesi veriyoruz! Bir kez daha savaş meydanından galip çıktık! Bir kez daha tüm dünyaya gösterdik ki direnenler kazanır!

Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer!

Yunanistan da 97 Günlük Açlık Grevi Direnişiyle Zafer Kazanan Devrimciler!



























[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.