1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Yunanistan Halk Cephesi: “Direnişin Zaferi” Savcı Mütalaada Beraat İstedi

Savcı, Türkiyeli Devrimcilerin beraat etmesini teklif etti

Terörle Mücadele Dairesi tarafından hazırlanan iddianameyi "Boşa Çıkarttı"

20 Mart 2020 Tarihinde Türkiye faşizmin Yunan devletine siyasi baskıları sonucu tutuklanan Türkiyeli 11 devrimcinin 16 Kasım tarihinden beri süren Temyiz davasının bugünkü (1 Mart 2023) duruşmasında davanın savcısı Urania Stathea mütalaa okudu.

Savcı Stathea mütalaasında bir önceki mahkemenin anti-terör yasalarına göre yaptığı suçlamalar ve vermiş olduğu 333 yıl hapis cezasının tamamen kanıt ve delillere dayanmadan verilen hukuksuz bir karar olduğunu ortaya koydu.

Savcının mütalaasıyla da, 11 devrimcinin davanın başından beri belirttikleri hukuk terörü adeta kanıtlanmış oldu.

Savcı Stathea, bir önceki mahkemenin vermiş olduğu cezaları tek tek cevaplayarak 10 Devrimcinin tüm suçlamalardan ve cezalardan beraatini talep etti. Halen tutuklu olan Sinan Oktay Özen'in ise örgüt yöneticiliği, örgüt üyeliği, silah ithal etmek, silah birleştirmek gibi suçlardan beraatini isterken sadece silah bulundurmak suçundan hafif ceza ile cezalandırılmasını istedi.

Ayrıca Savacı Stathea mütalaasında Yunan devletinin politik mülteci olarak hukuki koruması altında bulunması gereken 11 devrimcinin suçluluğu kanıtlanmadan suçlu gibi medyada yapılan haberlerle teşhir edilerek hayatlarının riske edildiğini belirtti.

11 devrimci hakkında anti-terör gibi ağır yasalarla suçlanmasına rağmen, bu suçlamaların altını dolduracak hiçbir kanıtın olmadığını, çok ciddiyetsiz bir yargılama yapılmış olduğunu belirtti...

Savcılığın konuşmasının dikkat çekici özellikleri arasında, son derece kapsamlı olması ve ilk mahkumiyet kararındaki iddiaları nokta nokta tersine çevirmesi yer alıyor. Ayrıca savcılığın ana tanığı olan terörle mücadele güvenlik görevlisi Lambropoulos'un ifadesini de tamamen geçersiz kılmıştır.

 “Terörle Mücadele Dairesi memurları kişisel görüşlerini değil, kanıtları ifade etmelidir” diyen Savcı Stathea da polisin yalancı tanık olduğunu ortaya koydu.

Savcı Mütalaasından sonra Avukatlar böyle bir mütalaayı beklemediklerini ve savunma için hazır olmadıklarını söyleyerek süre istediler. Mahkeme 10 Mart 2023 tarihine ertelendi.

Türkiyeli 11 devrimcinin ve Yunanistan Halk Cephesi’nin bir önceki mahkemenin 333 yıl hapis cezası verdiği 19 Temmuz 2021 tarihinden beri sürdürdüğü adalet mücadelesi ve 97 gün süren Süresiz Açlık Grevi direnişinin etkisi savcı mütalaasına da yansımıştır.

Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer

1 Mart 2023

Yunanistan Halk Cephesi


[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.