1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Okmeydanı Halk Cephesi Açıklaması Umudun Çocuğu Berkin Elvan Ölümsüzdür


AKP’nin katil polisleri Haziran ayaklanması sırasında 15’inde Berkin Elvan’ı kafasından hedef alarak gaz kapsülü ile vurmuştur. 296 gün boyunca komada direnen Berkin Elvan 11 Mart 2014 günü şehit düştü.

Sokaklarında büyüdüğü, devletin gerçek yüzünü polisiyle tanıdığı, adaletsizliği, yoksulluğu, eşitsizliği gördüğü ve devrimcileri-devrimciliği tanıdığı İstanbul’un Okmeydanı Mahallesi’nde; polis tarafından bilinerek, istenerek, başına hedef alınarak vurulduğunda henüz 15 yaşındaydı.269 gün komada kaldı. Berkin ayları aşan sürede yaşam mücadelesi verirken biz de komada kaldığı her günü ve sonrasında geçen zamanı Berkin için adalet mücadelesine dönüştürdük. 269 gün birlikte direndik Berkin’le. O aylarca aldığı her nefeste adeta “yaşamak bir görevdir yangın yerinde” diyerek ve katillerinin yüzüne “beni öldüremediniz!” diye haykırırcasına direndi. Biz bir taraftan onu yaşatmak için direndik, diğer taraftan katillerinin yakalanması ve yargılanması için.

Emri ben verdim diyenlerin ve katil polislerin yargılanmadığı, bir kişinin bile gözaltına alınmadığı gibi, hakimleri savcıları göstermelik cezalar vererek katilleri sakladılar, kolladılar.

Bu ülkede katiller hep korunup kollanmıştır. Katiller yargılanmak yerine terfi ettirilir, ödüllendirilir.

Düzenin tüm adaletsizliklerine karşı Berkin Elvan’ın yoldaşları hesabının sorulması için mücadele ettiler. Adalet istedikleri için defalarca kez gözaltına alındılar, tutuklandılar ama katillerden hesap sormaktan asla geri durmadılar. 

Halkımız;

Bu düzenin çocuklarımıza, gençlerimize ölüm, gözyaşı, acıdan başka verecek hiçbir şeyi yoktur. Çocuklarımızın geleceği düzende değil, halkın iktidarında devrimdedir.

Bu düzenin savcılarının hakimlerinin adaleti değil, halkın elleriyle adalet sağlanır. Devrimciler olarak gözü yaşlı analarımızın adalet talebine, tüm halkımızın Adalet talebine halkın adaletiyle cevap verdik ve vermeye devam edeceğiz. Berkin Elvan nezdinde tüm şehitlerimizi anıyoruz, umudu büyütüyoruz.

BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR!

Katillerden Hesap Sorduk Soracağız!

Yaşasın Halkın Adaleti!

OKMEYDANI HALK CEPHESİ

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.