1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Kamu Emekçileri Cephesi: Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü


8 Mart 1857 yılında ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi insanca yaşama ve çalışma hakları için çalıştıkları tekstil fabrikasında grev yapma kararı aldı.  Bu karar karşısında polisler tekstil fabrikasında grevde olan işçilere saldırı ve onları fabrikaya kilitledi. Fabrika önünde kurulu barikatlar ve fabrikaya kilitli işçiler... Fabrikada yangın başladı. İşçiler kapının kilitli olmasından ve girişteki barikatlar nedeniyle yangından kaçamadılar ve çoğu kadın olmak üzere 129 işçi yanarak can verdi. Esasında emperyalizm bir işçi katliamı daha yapmış oldu. Öldürülen işçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı. Çünkü yaşanan bir katliamdı ve bu katliama karşı Amerika halkı öfkeliydi.

 

Dünya halkları için emperyalizme duyulan öfke giderek artıyor ve büyüyordu. Çünkü yüz yıllardır emperyalizm tarafından sömürülüyorlar, aşağılanıyorlar, açlık ve yoksulluğa mahkum ediliyorlardı. Bu bozuk düzene bir son verilmeliydi. Emperyalizm ile verilecek mücadelede bir cephe kurulmalıydı. Sosyalizm emperyalizmin azgın saldırısına son verecek ve dünya halkları için adaletli, yaşanılır hayatı kuracak tek sistemdi. Artık sosyalizmin ideolojik hattında birleşen bütün dünyanın yoksulları vardı emperyalizmin karşısında. 1910’da 2. Enternasyonal Toplantısında Clara Zetkin’in önerisiyle “her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edildi.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü her ne kadar içinde “kadına” daha ayrı bir yer vermekte olsa da esas olarak emek mücadelesinin önemini vurgulamaktadır ve emperyalizmin dünya halklarına olan düşmanlığını hatırlatmaktadır. 8 Mart alanlarda, meydanlara demokrasi ve sosyalizm çağrısı ile kutlanmalıdır. Emperyalizmin bugün politika haline getirdiği LGBT, eşcinsellik, erkek egemen düzen gibi kavramlarla kutlanan 8 Mart solun tasfiyesinin önünü açmaktadır. Çünkü baş çelişki emperyalizm ve dünya halkları arasındadır, erkek egemen düzen olduğu için değil sınıf savaşı olduğu için sömürülüyoruz, aşağılanıyoruz. . Ezilenler eş cinseller değil yoksul halkımızdır. Bu gerçeği idrak etmediğimizde sorunu yanlış tespit ederiz ve çözümü bulamayız.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür. 8 Mart kadının sosyalizm mücadelesine katılmasıyla varlığını gerçekten kavradığı ve feodal düzenin ona çizdiği sınırları parçalayabileceğini gördüğü bir bilincin yaratıldığı bir gündür, bu çizgide ele alınmalıdır.

 

Bizler Kamu Emekçileri Cephesi olarak bu günü böyle kavrıyoruz. Ülkemizde yarattığımız ve yaratmaya devam ettiğimiz memur cephesinde verdiğimiz şehitlerimize ve yarattığımız direnişlerimiz ile kadınlarımızın sosyalizm mücadelesinde ne denli cüretli, yaratıcı, süreçlerin önünü açan sorumluluklar üstlendiğini, üstlenebileceğini gösteriyoruz.

 

Elmas Yalçınlarla, Ayşenur Şimşekler başlayan yolumuz Nuriye Gülmen’ lerle, Sibel Balaç’ larla, direnmeyi seçen Pelin Akbaş Yeşil’ lerle devam ediyor, devam edecek.

 

Kamu Emekçileri Cephesi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun diyoruz ve tüm dünyanın yoksul emekçi kadınlarını, bütün halkımızı bağımsızlık, özgürlük ve adalet için sosyalizm mücadelesine katılmaya çağırıyoruz.

 

Kamu Emekçileri Cephesi

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.