1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Direnişler Meclisi Açıklaması: Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart 1857 yılında ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi insanca yaşama ve çalışma hakları için çalıştıkları tekstil fabrikasında grev yapma kararı aldı.  Bu karar karşısında polisler tekstil fabrikasında grevde olan işçilere saldırı ve onları fabrikaya kilitledi. Fabrika önünde kurulu barikatlar ve fabrikaya kilitli işçiler... Fabrikada yangın başladı. İşçiler kapının kilitli olmasından ve girişteki barikatlar nedeniyle yangından kaçamadılar ve çoğu kadın olmak üzere 129 işçi yanarak can verdi. Esasında emperyalizm bir işçi katliamı daha yapmış oldu. Öldürülen işçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı. Çünkü yaşanan bir katliamdı ve bu katliama karşı Amerika halkı öfkeliydi.

 

Dünya halkları için emperyalizme duyulan öfke giderek artıyor ve büyüyordu. Çünkü yüz yıllardır emperyalizm tarafından sömürülüyorlar, aşağılanıyorlar, açlık ve yoksulluğa mahkum ediliyorlardı. Bu bozuk düzene bir son verilmeliydi. Emperyalizm ile verilecek mücadelede bir cephe kurulmalıydı. Sosyalizm emperyalizmin azgın saldırısına son verecek ve dünya halkları için adaletli, yaşanılır hayatı kuracak tek sistemdi. Artık sosyalizmin ideolojik hattında birleşen bütün dünyanın yoksulları vardı emperyalizmin karşısında. 1910’da 2. Enternasyonal Toplantısında Clara Zetkin’in önerisiyle “her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edildi.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yaratan olay emperyalizm tarafından yapılan bir katliamdır. Yani 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü emperyalizme, faşizme duyduğumuz öfkeyi barındırmalıdır. Sosyalizm için, insanca yaşama ve çalışma hakkımız için verdiğimiz mücadeleyi barındırmalıdır. Adalet için verdiğimiz mücadeleyi barındırmalıdır.

 

Bizim ülkemizde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde elimizdeki dövizler de gizli işkencehaneleri teşhir eden, direnen Ayten Öztürk’ün adı olmalıdır. KHK’lara karşı tek başına direnme cüreti gösteren Nuriye Gülmen’lerin, Pelin Akbaş Yeşil’lerin adı olmalıdır. Adalet mücadelesi için can yoldaşları Gökhan Yıldırım ve İleri Kızılaltun ile birlikte bedenini ölüm orucuna yatıran ve zaferi kazanan Sibel Balaç’ ların adı olmalıdır. Çorlu Tren Katliamında evlatlarını kaybeden ve direnen annelerin, aylarca Urfa Adliyesi önünde direnen Emine Şenyaşar’ın adı olmalıdır. Bizim 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz mücadeleye olan bağlılığımızı daha da derinden hissettiğimiz bir gün olmalıdır. Böyle olmadığında, düzenin yaygınlaştırmaya çalıştığı gibi eş cinselliğe, LGBT hareketlerine, erkek egemen düzene dair söylemlerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ele alındığında ortaya çıkan esasında emperyalizmin dünya halklarına yönelik yozlaştırma saldırısına destek vermek olur. Emperyalizm sol yumruğu haline gelinir. Oysa bizler diyoruz ki; Emperyalizm dünya halklarının celladıdır. Emperyalizmin kurbanı değil celladı olacağız. Bunun için tek yol direnmektir. Sosyalizm mücadelesi vermektir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü de bir mücadele günüdür.

 

Direnişler Meclisi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.

 

Bütün halkımızı direnenlerin yanında olmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

 

Direnişler Meclisi



[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.