1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Devrimci İşçi Hareketi: 8 Mart Açıklaması Güçlü Kadın Örgütlü ve Direnen Kadındır!


Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan 8 Mart, işçi ve emekçi kadınların eşitlik, özgürlük adalet mücadelesinin sembolüdür. 8 Mart’ın tarihçesinde kadın işçi ve emekçilerin insanca yaşamak için verdiği mücadeleler, ödedikleri bedeller ve bugün tüm dünyaya yayılmış bir direniş mirası vardır.

 

Dünyada kutlanan bütün zaferler, güzel günler ödenen bedellerin üzerinde yükselmiştir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü de 1857’de barikatların ardında yakılan dokuma işçisi 120 kadından, 19 Aralık’ta diri diri yakılan 6 devrimci kadına, Maraş’ta karınları deşilen kadınlara, işkencelerde direnen kadınlara, Ebrular’a ve Helinler’e her alanda ödenen bedellerle daha büyük anlamlar kazanıyor.

 

Faşist düzen zayıf, güçsüz, edilgen kadınlar yaratmak istiyor. Bunun için kadınlara yönelik saldırılarını arttırıyor. Ancak kadın tarihsel olarak da birçok yanıyla baskı ve sömürü altında olduğu halde direnişini hiçbir zaman bitirmedi. Tarihte yüzlerce, binlerce kadın kahramanın yarattığı gelenekler var, bizler de bu geleneklerin sürdürücüsü olma onurunu taşıyoruz.

 

Bugün kadınlara yönelik saldırılar yine çeşitli biçimlerde sürüyor. Bu sorun sadece kadın olmaktan kaynaklı bir sorunmuş gibi gündeme getiriliyor, kadın sorununun faşist sistemin yarattığı bir sorun olduğu ve ancak devrimle çözülebileceği tamamen unutturulmaya çalışılıyor. Kadınların direnişi sadece sorunların kadın olmaktan kaynaklandığını savunan örgütlenmelerle sürdürülmeye çalışılsa da aslında kadının asıl sorundan ve sınıf mücadelesinden uzaklaştırıldığını görüyoruz. Bugün DKÖ’ler,  emperyalizmin finanse ettiği STK’lar ve kadın örgütleri bunun bir parçası olarak asıl işlevlerini yerine getirmiyor. Sınıf mücadelesinden bağımsız hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz. Tüm kadınların yaşadıkları sorunların çözümünün mücadelenin içerisinde yer almaları olduğunu biliyoruz.

 

Faşist düzenin yaratmaya çalıştığı “mükemmel”, “ideal” kadın kavramının aksine kadının tek başına değil örgütlü, sınıf mücadelesinin içinde, bir parçası olarak güçlü olduğunu biliyoruz.  Dünden bugüne tüm kahramanlıklarda olduğu gibi kadın kahramanlarımızı da yaratan, onları güçlü kılan devrimci mücadelenin bir parçası olmalarıdır. Bugün burjuvazi kendi yarattığı "kadın cinayetleri"nin çözümünü yine kendi ideolojisiyle kadını mücadeleden uzak tutmaya çalışmakta arasa da iş yerlerimizde yaşadığımız sorunların çözümü de evlerimizde, sokakta yaşadığımız şiddetin, yozlaşmanın çözümü de devrimdedir.

 

Bugün yaşadığımız bir acı, deprem gerçeği var. Depremde kadınlar enkazlardan çocuklarını, yakınlarını dişleriyle tırnaklarıyla çıkarmaya çalıştılar. Sağ kalanlar ise bir yaşam mücadelesi veriyor. Orada sadece kadın olmaktan kaynaklı yaşadıkları sorunlar var ancak biz orada kadınların sadece öfkeli çığlığını duyduk. Bu çığlığın hesabı ancak örgütlü, devrimci mücadele ile ve direnerek sorulabilir.

 

8 Mart özünde direniş günüdür.  Atölyelerden, fabrikalardan meydanlara bulunduğumuz her alanda direnişler örgütlemeye ve kadının mücadelesini sınıf mücadelemiz içinde büyütmeye devam edeceğiz.

 

KADININ KURTULUŞU DEVRİMDE, DEVRİMİN GERÇEKLEŞMESİ KADININ ELLERİNDEDİR!

 

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

 

YAŞASIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ!

 

KADINIZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.