1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Avusturya’da Siyasi Tutuklulara Özgürlük İnisiyatifi Alfredo Cospito Serbest Bırakılsın!

İtalya'da 41-bis cezaevi rejimi ilk kez siyasi tutuklulara karşı kullanılmıyor, Kızıl Tugayları hatırlayın. Ancak bu defa ilk kez anarşist bir siyasi tutsağa karşı kullanılıyor.

Alfredo Cospito'nun en temel insan hakları cezaevi yetkilileri tarafından ağır bir şekilde ihlal edilmektedir.

Sardunya'nın Sassari kentindeki Bancali cezaevinde maruz kaldığı 41-bis rejimini protesto etmek için 20 Ekim 2022'den bu yana 155 gündür açlık grevinde.

Avukatına göre, tecrit koşulları, birkaç metrekarelik beton bir hücrede sadece iki saat temiz hava almasına izin verilmesini, mektup almasına izin verilmemesini, kitap ve gazetelere erişiminin engellenmesini ve fiziksel temas olmaksızın ailesinden ayda sadece bir kez ziyaret edilmesini içeriyor.

Alfredo Cospito sadece su, biraz tuz ve şeker alıyor. Açlık grevinin başlangıcından bu yana 40 kilodan fazla kaybetmiştir.

Farklı ülkelerde iktidar ve düzen karşıtı siyasi tutuklular üzerinde benzer biçimlerde giderek daha fazla denenen bu keyfi rejime karşı protestolar, Alfredo Cospito'nun açlık grevi direnişi ve uzun süredir içinde bulunduğu ciddi durum nedeniyle yeniden alevlendi.

Protesto eylemleri, dayanışma açlık grevleri, twitter hashtag eylemleri ve dayanışma açıklamaları çoğalıyor.

Uluslararası Af Örgütü İtalya Şubesi bile İtalyan yetkilileri bu insanlık dışı tecrit rejimini kaldırmaya ve sağlık hakkına saygı göstermeye davet etmiştir:

"Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen mahkumlara yönelik muameleye ilişkin asgari standartlara göre (Nelson Mandela Kuralları olarak adlandırılan), uzun süreli hücre hapsi, mahkumların anlamlı bir insani temas olmaksızın 22 saat veya daha fazla süreyle ve 15 günden fazla bir süre boyunca tecrit edilmesidir. Bu tür bir yerleştirme zalimce, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele teşkil eder ve hiçbir koşul altında uygulanmamalıdır. Ayrıca, insanlarla kayda değer bir temasın olmadığı hücre hapsi, açlık grevi yapan ve eylemleri nedeniyle zayıf düşmüş olan ve kendilerini desteklemek için yardıma ihtiyaç duyabilecek mahkumların durumunu daha da kötüleştirmektedir."

Alfredo'nun bugün mücadele ettiği adaletsizlik sadece kendi durumu için değil, aynı zamanda gelecekte başka siyasi mahkumların da bu tecrit koşullarına maruz kalmaması içindir.

Çünkü unutulmamalıdır ki burada gerçekleşen saldırı ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır, ideolojisi ne olursa olsun egemen politikaya boyun eğmek yerine direnme hakkına yönelik bir saldırıdır.

Alfredo, bir mektubunda 41bis kapsamında "insanlık dışı" olarak adlandırdığı durumu sona erdirmek ve bu tecritin ne anlama geldiğini dünyaya göstermek için ölmeye hazır olduğunu açıkladı.

"İstediğimi özgürce okuyamadığım bis-41 gibi insanlık dışı bir rejim altında yaşayamam. Ne kitaplar, gazeteler, anarşist yayınlar, sanat ve bilim dergileri, ne de romanlar ya da tarih.

Bundan kurtulabilmemin tek yolu anarşistliğimden vazgeçmek ve yerime geçecek birini satmak olurdu...  

Bu, insani temas kuramadığım, bir ot parçasını göremediğim, ona dokunamadığım ya da sevdiğim birine sarılamadığım bir tecrit. Ailenizin fotoğraflarının alınıp depoya konulduğu bir rejim. Ölüm pozisyonunda bir mezara diri diri gömüldüğünüz bir rejim. Sonuna kadar mücadele edeceğim, görev duygusuyla değil, çünkü bu hayat değil.

...Bugün dünyanın 41-bis'in gerçekte ne olduğunu anlaması için ölmeye hazırım. ...  

Gerçekte İtalyan devleti için asıl sorun, uğruna her şeyin feda edildiği "güvenlik" adına 41-bis rejimiyle bağlantılı tüm insan hakları ihlallerinin gün ışığına çıkacak olmasıdır. 

41-bis, Türkiye (Kürtler bunu biraz biliyor) ve Polonya gibi "demokratik(!)" devletler tarafından iyi bilinen ülkelere bir ders verdi. Ölümümün bu rejim için bir engel olacağına ve onlarca yıldır bu rejim altında acı çeken 750 kişinin, ne yapmış olurlarsa olsunlar, yaşamaya değer bir hayat sürebileceklerine inanıyorum. Hayatı seviyorum, mutlu bir insanım, hayatımı başkasınınkine değişmem. Ve yaşam sevgim yüzünden bu umutsuz yaşamsızlığı kabul edemem."

Ve gerçekten de bugün Alfredo çok kritik bir durumda. Salı günü geçirdiği kalp krizinin ardından geri dönüşü olmayan felç riskiyle karşı karşıya. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde St. Paul hastanesine kaldırıldı ve halen burada tedavi görüyor.

Yarın Cuma günü (24 Mart), Alfredo'nun avukatlarının kötü durumu nedeniyle ev hapsine alınıp alınamayacağına ilişkin başvurusunun ele alınacağı önemli bir duruşma yapılacak. Duruşmaya cezaevinden video konferans yoluyla katılacaktı ancak cezaevine geri dönememesi halinde hakimin hastaneye geleceği bildirilmişti.

Bu nedenle bugün, sadece burada değil, bu eylem gününde ve Alfredo Cospito'nun hayatının 41bis tecrit rejimi tarafından tehdit edildiği her gün uluslararası düzeyde, özel tutukluluğunun derhal sona erdirilmesini ve fiziksel ve psikolojik güvenliği için gerekli olduğu sürece tutukluluğunun askıya alınmasının sağlanmasını talep ediyoruz.

Alfredo Cospito'nun yaşam hakkına saygı gösterilmeli, talepleri kabul edilmelidir!

Alfredo yalnız değildir, 41bis rejimi kaldırılmalıdır, derhal serbest bırakılmasını ve siyasi tutuklulara yönelik baskıya son verilmesini talep ediyoruz!

 

Siyasi Tutuklulara Özgürlük İnisiyatifi




[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.