1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Avrupa'da Bizim Gençlik Dergisinin 42. Sayısı Çıktı!


Dergimizin bu sayısı ülkemizde geçtiğimiz ay yaşadığımız deprem katliamını özel olarak ele alıyor.

Evet, katliam diyoruz. Ama katleden deprem değildi. Katleden önlem almayan devlettir. Katleden Kapitalizmdir. On binlerce insanımızın ölümünden sorumlu olan bu düzendir.

Öncelikle bu depremde başta yakınlarını kaybedenler olmak üzere, tüm Türkiye halklarına baş sağlığı diliyoruz.

Acımız büyük. Ama üzülmek yetmez. Öfkelenmeliyiz. Öfkemizi kuşanıp örgütlenmeliyiz!

Dergimizin baş yazısı, Tüm halkımızı birleşmeye ve örgütlenmeye çağıran bir yazıdır. Halkın yaralarını sarmak ve halkımızı katledenlere karşı birleşmeli, mücadele etmeliyiz.

Dergimizde Umut Tv den derlediğimiz dünya haberlerini ve ayrıca Şubat ayının Avrupa Dev-Genç faaliyet raporunu okuyabilirsiniz.

Geçtiğimiz ay Almanya’daki Hanau katliamının 3. yıldönümüydü. Bizler de Frankfurt ve Hanau da yapılan eylemlere katıldık ve dergimizde Hanau katliamına ilişkin bakış açımızı sizlerle paylaştık.

Alman devleti kendi eliyle torbacılığa başlıyor. Almanya’da esrarı yasallaştırmak için ilk girişimler başladı. Buradaki hedef nedir? Biz nasıl bakıyoruz ve gençlerin uyuşturucudan zehirlenmesine karşı ne yapabiliriz? Hepsi ve daha fazlasını dergimizin 13. sayfasında okuyabilirsiniz.

Almanya’da Adalet bakanlığı önünde bir direniş başlıyor.

Almanya’da doğup büyüyen Avrupa Dev-Genç’li Eda Deniz Haydaroğlu Almanydaki anti terör yasasını, 129a ve b yasalarını teşhir etmek için adalet talebiyle süresiz açlık grevi direnişine başlıyor. Dergimizde 18 Mart’ta başlayacak olan direniş için dayanışma çağrımız 14. sayfadadır.

Direnişin zafere ulaşması için tek yol halkın dayanışmasıdır.

Peki, dayanışma nedir? Halkımız hala dayanışmayı yaşatıyor mu, yoksa bu düzenin bize anlattığı gibi artık herkes kendi derdine mi düşmüş? Dergimizin Değerlerimiz köşesinde sizlere Dayanışmayı anlatıyoruz.

Avrupa’da Bizim Gençlik dergisi olarak kendi değerlerimizi, kültürümüzü, memleketimizi anlatmaya devam ediyoruz. Bu sayımızın Memleketimiz köşesinde, dergimizin iki emekçisi memleketleri DERSİM’i anlatıyor.

Bizim Gençlik emekçileri düşüncelerini yazmaya, üretmeye devam ediyorlar.

Dergimizin ‘Gençliğin Kaleminden’ ve ‘Üretimlerimiz’ köşelerinde bu yazıları ve üretimleri okuyabilirsiniz.

Devrim Kuşağın Kahramanları köşemizde, kahramanımız ve ömür boyu devrimciliğin adı,

Avrupa Dev-Genç’lilerin ablası BİRSEN KARS’ı anlatıyor ve anıyoruz. Birsen Kars kimdir ve nasıl

devrimciliğe başladı? Kendi anlatımlarından derlediğimiz bu yazıyı derginin 19. sayfasında okuyabilirsiniz.

Dergimizin bu sayısında da yeni bir film önerisi ve kıssadan hisse ile karşınızdayız.

Şimdi sizi dergimizle baş başa bırakmak üzere öneri, eleştiri veya düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için bize ulaşabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz.

Herkese iyi okumalar.

 

İçindekiler;

 

2- Avrupa’da Bizim Gençlik’ten; Merhaba!

 

3 - Baş Yazı: Üzülmek yetmez! Halkımızı depremde katledenlere karşı örgütlenmeli ve savaşmalıyız!

 

5 - Dünyadan Haberler (Umut TV)

 

7 - Avrupa Dev-Genç Haberleri

 

8 - Avrupa Dev-Genç Açıklaması: Bu Halk Sizi Sebep Olduğunuz Yıkıntıların Altında Bırakacak!

 

9 -  Hanau Katliamı: Irkçı Katiller Cezalandırılsın!

 

11 - Duvar Gazetesi

 

13 - Alman devleti kendi eliyle torbacılığa başlıyor!

 

14 - Eda Deniz Haydaroglu beginnt einen unbefristeten Hungerstreik!

 

15  - Memlektimiz: Dersim

 

16 - Değerlerimiz: Dayanışma

 

17 - Gençliğin Kaleminden:  Yaz Kamplarımızı Terörize Etmenize İzin Vermeyeceğiz!

 

18 - Üretimlerimiz: ‘Türkiye Ölüyor’ Şiiri

 

19 - Devrim Kuşağın Kahramanları: Birsen Kars

 

20 - Film Önerisi: Küçük Ağacın Eğitimi

 

21 - Kıssadan Hisse

 

22 - Ayın Sözü

Avrupa'da Bizim Gençlik Dergisinin 42. Sayısını okumak için tıklayınız

Etiketler: , ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.