1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Halk Cephesi: Yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü!


8 Mart Kadınlar Günü Değil, EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜDÜR!

 8 Mart Burjuvazinin Değil, mücadele eden kadınların, emeğiyle geçinen,  derste, sırada, fabrikada, gündelik işlerde geçimini alın teriyle  kazanan kadınların günüdür.

 İçinde, emek vardır, emeğinin karşılığını istemek, bunun için mücadele etmek vardır ve bu uğurda bedel ödemek vardır.

 1857 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisinin katıldığı bir grev yaşandı. Bir tekstil fabrikasında başlattıkları grevde çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi. İstedikleri ise daha iyi çalışma koşulları" idi. Bundan yıllar sonra Sovyetler Birliğinde 1910 yılında Clara Zetkin, İkinci Uluslararası Sosyalist Kadınlar konferansında bu günü katledilen 129 kadın işçi adına "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak anılmasını önerdi ve ilk anma 1911 yılında yapıldı. O günden beri de her 8 Mart tüm dünyada mücadele günü olarak tarihsel yerini aldı.

 Yani 8 Mart'ın hikayesi de emekçilerin burjuvalara karşı mücadelesi ile yazıldı. Yine aynı tarihte burjuvazinin emekçileri katletmesi de vardır. Yani iki sınıfın yan yana değil birinin katil, diğerinin katledilmesi söz konusudur bu tarihte. Tüm bu nedenlerle 8 Mart Devrimcidir. Emekçilerin, mücadele edenlerin, ezilen sınıfların yarattığı bir gündür.

 Bizim bu gün insanlık adına onurla kutladığımız günler vakti zamanında büyük bedellerle kazanılan günlerdir. Bedelleri ödeyenler emekçi halklar olduğu için bu günler için övünenler, gönenenler yine bu kazanımların mimarı emekçi halklardır. Burjuvazinin tüm bu günlerin içini boşaltmasına, içinden "emekçi" kelimesini çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Hayatta bunlara izin vermiyor zaten. Sarayda ve saray özentisi yerlerde oturan kadınlarla, emekçi kadınlar, enkaz altında bırakılan kadınlar, emeğiyle geçinip, alın teriyle ekmeğini kazanan kadınlarla emek hırsızı burjuva kadını arasında elbetteki fark olacak, olmalıdır da. Emeklerimiz üzerine çökenler aynı zamanda bedeller ödeyerek kazandığımız günlerin, tarihimizin üzerine de çöreklenip hiç emek vermedikleri tam tersine bu tarihte katleden, emek çalan tarafta olanlar onurlu günlerimizi kirletemezler!

 Dün olduğu gibi bu günde herkes kendi sınıfının gereklerini yapıyor. Ülkemizde yaşanan büyük depremde burjuvazinin temsilcisi AKP iktidarı, bile isteye, depreme dayanıklı ev yapmayan inşaat firmalarına izinler vererek, "İmar affı" çıkararak evlerimizi bizlere mezar yaptı. Yetmedi, göçük altında kalan yüzbinlerce insanı, kadını, erkeği, çocuğu kurtarmaya günlerce gitmeyerek, gidenlere engel olarak, enkaz altında kalanları her fırsatta tehdit ederek, azarlayarak sindirmeye çalışarak, yaşadığımız şehirleri bize toplu mezar yaparak, ölülerimize bir kefen, dirilerimize su vermeyerek, bize yeniden Kerbela’yı yaşatıyor. Göçükte ölmediysek, kurtarılmayı beklerken soğukta donarak öldük biz. Yaşadığımız bu büyük felaketi (!) daha da büyüttü iktidar. Ve daha da büyütmeye devam ediyor. Enkaz altında eşini, çocuklarını bırakan kadınlarımız bu günde bir çadır bulamamayı, susuzluğu, bir tuvalet, bir banyo, bir iç çamaşırı bulamamayı yaşıyor.

Öyle büyük ki acımız, bunu büyüttükçe öfkemizde büyüyor. Çocuklarını göçük altında çıkartamayan bir anneye yardım eli uzatmayan devlet o öfkeden korkmalıdır!

Günlerce sesini duyduğu evladını çıkartacak bir iş makinası bile göndermeyen devlet o kadından korkmalıdır!

Annesini, kardeşini, babasını, elleriyle çıkarmaya çalışan ancak bunu yapamayan bir kız çocuğunun acısı geçtiğinde bu gerçeklerin yarattığı öfkeden, bunun hesabını sorma isteğinden korkmalıdır!

Anasız, babasız kalan çocuklarımızın, nereye götürüldüğü bilinmeyen bebelerimizin gözlerinden korkmalıdır!

Depremin değil ama önlem almayarak bile isteğe göçük altında bırakılmamızın hesabının bir gün sorulacağı gerçeğinden korkmalıdır bu işin sorumluları!

 Evet bu gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, yine Anadolu topraklarında, dünyanın bir çok yerinde emperyalizmin neden olduğu savaşlarda, kıyımlarda, doğal olmayan afetlerde  topluca katledilmeye devam ediyoruz. Göçük altında bırakılan annelerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı tüm halkımızı saygıyla anıyoruz. Ve onlara söz veriyoruz ki, bunun hesabını mutlaka ama mutlaka soracağız. Bizi göçük altında bırakanlar, bizlere cehennemi yaşatanlar bu dünyadan bunun hesabını vermeden gitmeyecekler. O enkaz altında çıkan halk onları yarattıkları tüm kötülüklerle birlikte çıktıkları o enkazların altına gömecek.

 Başta enkaz altında kalan Anadolu ve Suriye de ki kadınlarımız,  halkının mücadelesinin mücadelesini verirken canını vermiş şehitlerimizi anıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun halkının mücadelesini veren, bu uğurda tutsak düşmüş devrimci kadınların, günlerce, aylarca bilinmeyen yerlerde işkencecilere direnen kadınların, işinden, ekmeğinden olma pahasına mücadele veren kadınların ve tüm dünyadaki  emekçi kadınlarının gününü kutluyoruz!

  

YAŞASIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ!

 KADIN OLMADAN DEVRİM OLMAZ, DEVRİM OLMADAN KADIN KURTULMAZ!

 KAHROLSUN EMPERYALİZM, FAŞİZM VE HER TÜRLÜ GERİCİLİK!

 YAŞASIN ENTERNASYONİZM!

 ALMANYA HALK CEPHESİ 

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.