1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Halk Cephesi Açıklaması: Kızıldere Anadolu Halklarının Kurtuluş Yoludur


Bu gün 30 Mart, günlerden Kızıldere.....Anadolu topraklarında Kurtuluşun destanını yazdığımız, Kurtuluşun sesini Mahirce haykırdığımız, umudu yenilmez kıldığımız gündür.

 

Bir günde on kere ölüp on kere yeniden doğduğumuz günün adıdır Kızıldere...

 

Emperyalizme Anadolu halkları adına teslim olmadığımızı, olmayacağımızı haykırdığımız gün..

 

"Biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik" dedik Kızıldere de.

 

"Kızıldere Son Değil Savaş Sürüyor" demeye devam ediyoruz.

 

Her biri yeni bir Kızıldere olan yüzlerce şehitle yüzlerce direniş yarattık, yaratmaya devam ediyoruz.

 

Kızıldere de kanımızla yazdığımız Kurtuluş Yolunda yürümeye devam ediyoruz. Kurtuluşa Kadar da bu yolda yürümeye devam edeceğiz...

 

Faşizm 30 Mart 1972 günü Kızıldere Köyündeki Kerpiç evi emperyalizm adına kuşatmışlardı. Mahir Çayan ve 9 yoldaşı, siperdaşı da Anadolu halkları adına direndiler, teslim olmadılar Kurtuluş tarihi böyle yazıldı. Kanla, canla ilmek ilmek yazıldı bu tarih.

 

Deniz Gezmiş ve yoldaşları asılmak isteniyordu. Devrimciler ve halk için idam sehpaları korkutma, sindirme ve biat ettirme aracı olarak gündemdeydi. Ne Mahirler çekti bunu sineye, ne de Denizlerin o sehpaya çıkarken kılları kıpırdadı.

Mahirler Denizlerin idamına karşılık, emir aldıkları emperyalizmin temsilcilerini rehin aldı. Üç İngiliz ajan alınıp Denizlerin idamının engellenmesi için alıkonuldular. Yanlarında ajanlar Kızıldere köyünde kuşatıldılar.

 

"Kerpiç evi kuşatan halk düşmanlarıdır

Yok edilmek istenen umudun adıdır

Kızıldere evimiz bizim doğum yerimiz

Vuruşa vuruşa yazılır Zaferimiz..."

 

Düşman 29 Mart gecesinden kuşattılar evi. "Teslim Olun" çağrısı yaptılar. Bu çağrıya karşı Mahir Çayan ve arkadaşları

" İngilizler elimizde Teslim olmayacağız! Çarpışacağız. İngilizler burada ölecek." dedi. İngiliz ajanlar çatıya çıkartılıp gösterildi, onlarda "ateş etmeyin, ateş ederseniz bizi öldürecekler." dediler Uzun süren sessizlikten sonra ateş edildi. İlk vurulan Mahir Çayan'dı. Bunun üzerine üç ajan cezalandırıldı ve çatışma başladı.

 

Kızıldere de vefa var feda var

Kızıldere de Kurtuluşun sesi var

Selam olsun umudu yenilmez kılanlara

Bağımsızlık silahını sımsıkı saranlara

 

Al kızıl rengini Kızıldere den alan

İhtilalin bayrağını dalgalandıranlara

 

Çatışma bittiğinde ajanların ve 10 devrimcinin cansız bedenleri çıkarıldı o kerpiç evden. Ancak gerçekte ölen Mahirler değil, oligarşinin teslim alma politikasıydı. O gün Anadolu ve dünya tarihine bir destan, bir Kurtuluş pusulası armağan edildi. Bu ANADOLU TOPRAKLARININ KURTULUŞ YOLUYDU. Emperyalizmin ve faşizmin halka korku salma politikası yerle yeksan edildi.

 

"!..Talancı yağmacı Amerikan uşakları

Hodri meydan çekiyor Anadolu Halkları

Kızıldere son değil savaş sürüyor dedik

Biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik."

 

Bu sözler, slogan slogan yayıldı Anadolu’ya ve bugün yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

 

12-14 Temmuz 1991'lerde,

 

17 Nisan 1992'lerden,

 

1995'lerde, 2000'lerden günümüze dağda, şehirde bize dayatılan yok etme saldırısını KIZILDERE RUHU ile göğüslüyoruz. Bu nedenle yenilmez kıldık Umudumuzu. Her bir direniş destanımız bu yolunun yapı taşı oldu, daha bir güvenle yürüyoruz. "Yolumuz engebeli dolambaçlı ve sarp", ama yolumuz bir o kadar da aydınlık. O yolda karşımıza neler çıkacağını biliyoruz.  Her dönemeçte "YOLUMUZ ÇAYANLARIN YOLUDUR" bilinciyle ilerliyor, zorlukların üstesinden geliyoruz. Dalgalandırdığımız direniş bayrağıdır.

 

"..Al kızıl rengini Kızıldere den alan

İhtilalin bayrağını dalgalandıranlara.."

 

dır direniş selamı.

 

Bir kez daha canlarını halkların Kurtuluşu için feda etmekten çekinmeyen Şehitlerimizi Anıp Umudun Kuruluş Yıldönümünü kutlarken başımız dik, alnımız ak. Böyle bir tarihe, böyle çizgiye sahip olduğumuz için gururluyuz. Tek kurtuluşumuz halkın iktidarını kurmaktır. İktidarın Yolu Çayanların yoludur. 10 ilde Deprem de yıkıntılar altında bırakılan halkımızın acısını yüreklerimizde duyarken, önlem almayıp her fırsatta bizi katleden emperyalizme ve faşizme karşı tüm halkımızı Çayanların yolunda yürümeye, mücadele etmeye, hesap sormaya ve Kurtuluşu kendi ellerimizle kazanmaya çağırıyoruz.

 

 

DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR!

 

ŞEHİTLERİMİZE DEVRİM SÖZÜMÜZ VAR!

 

KIZILDERE SON DEĞİL SAVAŞ SÜRÜYOR!

 

MAHİR HÜSEYİN ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ!

 

KURTULUŞ KAVGADA ZAFER CEPHEDE!

 

 

ALMANYA HALK CEPHESİ

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.