1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Halk Cephesi: 12 Mart Gazi 16 Mart Beyazıt Katliamının Hesabını Soracağız

Yılın her ayı birçok tarihsel olay söz konusuyken Mart ayına bir çok olay sığmıştır.

Mart ayı adeta katliamların ve direnişlerin ayı olarak da tanımlanabilir. Gerçi Anadolu topraklarında hiçbir ay yoktur ki bir tarihsel olaya tanıklık etmesin. Ancak Mart ayı, hem baharın gelişini müjdelerken, kıştan kalan son günleri de yaşatır bizlere... Bir yanımız kış, bir yanımız bahardır bu ayda...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

12 Mart 1995 Gazi Katliamı ve Ayaklanması

16 Mart 1978 Beyazıt katliamı

21 Mart Newroz

30 Mart 1972 Kızıldere

ve burada hepsini tek tek saymadığımız birçok tarihsel olay yaşanmıştır Anadolumuzun bağrında...

12 Mart 1995 günü İstanbul Gazi Mahallesinde Alevilerin yoğunlukta olduğu bir kahvehane tarandı. Katiller geldikleri taksinin şoförünü de katletmişlerdi. Bu katliam bizzat devlet tarafından organize edilerek, katillerine yaptırdıkları bir katliamdı. Halkı korkutmak için yapılan bu saldırı karşısında Gazi halkı devrimcilerin öncülüğünde "Hedef Karakol" diyerek gerçek sorumluları hedef alarak ayaklandı. Ve ayaklanma başka mahallelere de sıçradı. 12-15 Mart tarihleri arasında ayaklanan halka karşı devlet yine katliam yaptı. Gazi ve Ümraniye mahallelerinde toplam 22 kişi yaşamını yitirdi.

Katleden devlet direnen halktı.

Devlet ilk başta bunu gizlemeye çalışsa da halkın bu konudaki mücadelesi sonrası birkaç polis yargılandı. Bir yıl geçmeden 3 Kasım 1996 günü Susurluk'ta yaşanan bir kaza sonucu aynı arabada "Devlet, Mafya" ilişkileri açığa çıktı. Aynı arabada, Emniyet Müdürü Hüseyin KOCADAĞ, Türkiye de birçok katliam gerçekleştirmiş İnterpol tarafından aranan Mafya Abdullah ÇATLI ve Şanlıurfa milletvekili toprak ağası Sedat BUCAK aynı arabadaydı. daha sonraki yıllarda bu katliamın sorumluları arasında bizzat Tuğgeneral Veli Küçük'ün olduğu açığa çıktı. Yani aslında başından beri var olan ama halkın net olarak göremediği gerçek bir kazayla ortaya saçıldı. Devlet faili Meçhul cinayetlerin mimarı, uyuşturucu satıcısı Mafyayla içiçe her türlü yasadışı yol ve yöntemlerle halka karşı savaş açmıştır.

16 Mart 1978 Beyazıt Katliamı; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünden çıkan solcu öğrenciler üzerine ateş açılmış, bomba atılmış, polis ise kılını kıpırdatmadan izlemiştir. Bombayı atan ülkücülerden Zülküf İsot daha sonrasında olay açığa çıkmasın diye kendi arkadaşları tarafından katledilmiştir. Bu saldırı bizzat o zamanlar komiser olan Reşat Altay'ın gözleri önünde olmuş, duruma müdahale etmek isteyen polisleri engellemiştir. Beyazıt katliamında 7 öğrenci katledilmiştir. Bu katliamda parmağı olan ülkücülerden birisi yine ABDULLAH ÇATLI'dır.

Emperyalizmin işbirlikçisi faşist devletin halkın mücadelesine karşı kullandığı yöntem 1978'de de 1996 ve 2023 yılında da aynıdır. Dahası devlet mafyayı kullanmaktan öte geldiğimiz noktada artık Mafya-Devlet ayrımı bile kalmamış devlet bizzat Mafyalaşmıştır.

Bu katliamlar belgeleri, bilgileriyle birlikte ortaya dökülmesine rağmen yargılanan olmuş mudur? Sorumlular cezalandırılmış mıdır?

Elbetteki hayır!

Halkın mücadelesi sonucu olarak göstermelik yargılamalar yapılmış, tutuklananlar olmuş ancak çeşitli biçimlerde katiller salıverilmiş, yeni katliamlarda kullanılmış, ödüllendirilmişlerdir. Gelinen aşamada bu cezasızlıkla, düşmanlıkla artık ülkemiz de madenlerde, işyerlerinde depremler de halkın topluca katledilmesine tanıklık ediyor tüm dünya.

Sorulmayan her hesap halkın daha fazla katledilmesine, tek tek yapılan katliamlar topluca katledilmemize neden olmuştur. 

Devrimciler ve halk olarak bu katliamlara sessiz kalmayan, kanıksamayan, mücadele eden, gerçekleri anlatan tarafta olduk hep. Her katliamın sonrası katliamın sorumlularını gösterdik. Yeni canlar verme pahasına doğruları söylemekten vazgeçmedik. Hesap sorduk.

12 Mart Gazi Katliamının da 16 Mart Beyazıt katliamının da sorumlusu aynıdır. DEVLETTİR. Üzerine yeni katliamlar eklenmiştir ancak halk olarak hesabımız kapanmamıştır. Bu katliamların ve üzerine eklenen tüm katliamların sorumlusu emperyalizm ve onun işbirlikçisi, tetikçisi, oligarşi, faşist iktidarlarıdır.

Gazi de 22 Beyazıt ta 7 kişi olarak katledenler bugün yüz binlercemizi göçük altında bırakarak katletti. Katletmeye devam ediyor. Hesabını sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Burjuvazinin mahkemeleri onları yargılamaz biliyoruz. Halka katliamları reva görenleri halk unutmadı, unutmayacak ve mutlaka ve mutlaka hesabını soracaktır. Anadolu’nun yoksul mahallelerinden öfkeyle meydanlara akıp gelen, enkazlar altından çıkıp gelen, onlarca yıl kıyıma katliama uğrayan halk bir kez de kendine yapılan katliamların hesabını sormak için aynı öfkeyle akacak biliyoruz. 

Bu inançla 12 Mart Gazi,16 Mart Beyazıt şehitlerini saygıyla anıyor, hesabını soracağımızı bir kez daha haykırıyoruz!

Gazi ve Beyazıt Şehitleri Ölümsüzdür!

Gazi ve Beyazıt Katliamlarının Hesabını Soracağız!

Gazi De ve Beyazıt Ta Katleden Devlet Direnen Halktır!

Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!

Almanya Halk Cephesi

 

 

 

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.