1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Stuttgart Halk Kültür Evinde Depremde Katledilenler İçin Taziye

19 Şubat Pazar günü saat:13.00'te Stuttgart Halk Kültür Evinde taziye için bir araya gelindi. Depremde Adıyaman'daki yakınlarından 23 kişiyi kaybeden arkadaşımız Gülşen Boyraz ve akrabaları hem sevdikleri için hem de depremde katledilen binlerce insan için taziyeleri kabul ettiler.

Ailenin isteği ve halkın gelenekleri çerçevesinde Alevi Derneğinden bir dede depremde katledilenler için saygı duruşu çağrısı yaptı. Saygı duruşundan sonra dede tarafından bir tören yapıldı. Dede'nin konuşmasından sonra aile tarafından verilen yemek ve lokmalar paylaşıldı.

Yemekten sonra ise herkesin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantı da enkaz altında bırakılan on binlerce halkımız anlatılarak depremde yaşananlar özetlendi. Halkın yaralarını sarmaya ve dayanışmaya vurgu yapılırken esas olarak da halkı enkaz altında bırakan halk düşmanları için bir ceza istendi. AKP faşizminden bu katliamın hesabının sorulması ve bunun için mücadele edilmesi çağrısı yapıldı. Özellikle oluşturulacak deprem komiteleri ile sonuç alınabileceği söylendi.

Ayrıca depremde yakınlarını kaybeden ailemiz de duygularını anlatırken onlara bu acıları yaşatanların halka hesabını vermesi gerektiği vurgusu önemliydi. Yine acılarımızı yaşarken esas olanın halk düşmanlarına karşı öfkemizi büyütmek ve onlar için bir ceza istemek  olduğunu da belirtti.

Daha sonra toplantıya katılanlara söz verildi.18 arkadaşımızın söz alıp konuştuğu, önerilerini, neler yapılması gerektiğini sıraladığı konuşmalarda ortak vurgu yaşanan katliama karşı sessiz kalınmaması gerektiğiydi.

Daha düne kadar halkı küçümseyenlere, "bu halktan adam olmaz" deyip boş verenlere, sadece gevezelik yapanlara karşın yıllardır sürdürülen faşist teröre, yozlaştırma politikalarına karşın halkın deprem için büyük bir dayanışma örgütlediği sıkça belirtildi. Halka güvenilmesi, halka gidilmesi gerektiği konuşuldu.

Halkı katledenlerden hesap sormak için deprem komiteleri oluşturulması üzerinde duruldu. Somut adım olarak ta deprem bölgesinde halkımızı tedavi eden halkın sağlıkçılarının ilaç listesinin karşılanması için bir komite ile işe başlanması kararı alındı.

Yapılacak konserle ilgili de konuşuldu. Konserlerin büyük bir mitinge dönüştürülmesi, halk düşmanlarından katledilen halkın hesabının sorulacağı, faşizmin teşhir edileceği bir biçimde düşünülmesi üzerinde duruldu. Herkesin bunun için çaba göstermesi söylendi.

Deprem bölgesi ile ilgili yardımların bir hesap numarasına yatırılması, faşizmi teşhir etmeye devam edilmesi, bunun için komitelerin kurulması konusu çokça belirtildi. Acılarımızı paylaştığımız, öfkemizi büyüttüğümüz, ailemizin yalnız bırakmadığımız taziyeye 100 kişi katıldı.

-Deprem Kader Değildir! Deprem Değil Kapitalizm Öldürür...

-Halkın Dayanışmasını Örgütleyelim...Katliamın Hesabını Sormak İçin Komiteler Kuralım...

 -Halkı Enkaz Altında Ölüme Terk Edenler İçin Bir Ceza İstiyoruz...


 

        

Etiketler: ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.