1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Avrupa'da Bizim Gençlik Dergisi'nin 40. Sayısı Çıktı

 

Avrupa'da Bizim Gençlik Dergisinden Tüm Gençliğe ve Okurlarımıza Merhaba

 Farklı konuları ele aldığımız, ülkemizden ve Dünya'dan derlediğimiz haberlerle 40. sayımızla kısa bir aradan sonra tekrar karşınızdayız.

Dergimizi çıkartamadığımız bu sürede neler olduğundan bahsetmek istiyoruz öncelikle.

Alman Emperyalizmi 16 Mayıs 2022'de Almanya'da Anti-Faşist ve Anti-Emperyalistlere karşı bir operasyon yaptı. Bu operasyonda evler basıldı. Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli bu süreçte 129B yasasıyla tutuklandılar.

Haksız ve hukuksuz bir şekilde 1 yıla yakın bir süredir tutsaklar. Buna karşı 'Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi' kuruldu. Bu komite bu faşist yasaların kaldırılması ve Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli'nin serbest bırakılmasını talep ediyor. Bu taleple bir uzun yürüyüşe başladılar Almanya'nın her tarafını gezecek olan bu uzun yürüyüşün haberlerini de dergimizde bulabilirsiniz.

 Bu sayımızda öncelikle Almanya'daki polis şiddetini anlatan bir yazı kaleme aldık. Hem Türkçe hem de Almanca olan bu yazıda devletin maşası olan polislerin nasıl ırkçı bir politika ile özellikle yabancılara saldırdığını anlattık.

 Ülkemizden ve Dünyadan haberleri yayınlayan Umut Tv'nin haberleri de bu sayımızda yer aldı. Emperyalizm medya aracılığıyla beyinlerimize bombardıman şeklinde saldırıyor. Bu bombardımanın arasında hiçbir zaman doğru bilgiye ulaşmamız mümkün olmuyor. Ancak Umut Tv gibi halk için haber yapan kanallardan bu doğru bilgileri alabiliyoruz. Bu yüzden de bu haberleri siz okurlarımızla buluşturuyoruz.

 Bir başka yazımızda bu düzenin uyuşturucuyla beyinlerimizi nasıl teslim almaya çalıştığını anlatıyoruz.

Kendi üretimimiz olan Irkçılık şiiriyle de Avrupa'da yaşadığımız ırkçılıkları anlatıyoruz.

Memleketimiz köşesinde ise size Çorum'u anlatıyoruz. Değerlerimiz köşesinde ise Arkadaşlık ve Yoldaşlığı ele aldık.

 Avrupa Dev-Genç her yıl olduğu gibi emperyalizmin tatil anlayışına karşı bir kamp düzenledi. Bu kış kampında 2 hafta boyunca kendi tatil anlayışımız anlatıldı. Bu kampın fotoromanını da bu sayımızda bulabilirsiniz.

 Şehitlerimiz bizim yol gösterenlerimizdir. Avrupa Dev-Genç'lilerin yeni yayınlamaya başladığı 'Devrim Kuşağının Kahramanları; Sıla Abalay bölümü de sayımızda.

 

Sizi dergimizle baş başa bırakmak üzere öneri, eleştiri veya düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için bize

ulaşabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz.

 Herkese iyi okumalar...

Dergiyi İndirmek İçin TIKLAYINIZ

 İÇİNDEKİLER:

 sayfa - konu

 2     Avrupa’da Bizim Gençlik’ten; Merhaba!

3     Baş Yazı:

Alman polisi bizi döverek, yakarak, kurşunlayarak bizi katlediyor (Tr/Alm)

5     Dünyadan Haberler (Umut TV)

7     Avrupa Dev-Genç Haberleri

8     Avrupa Dev-Genç Açıklaması:

Direnişin Hakkı Zaferdir

9  ‘Uyuşturucu bir kitle imha silahıdır!

10    Üretimlerimiz:

Irkçılık hakkında şiir

11    Duvar Gazetesi

13   Weg nıt dem Nazıparagraphen 129!

15   Memleketimiz: Çorum

16   Değerlerimiz: Arkadaşlık Yoldaşlık

17 Gençliğin Kaleminden:

Avrupa Dev-Genç kış tatil kampından kareler

19    Devrim Kuşağın Kahramanları:

Sıla Abalay

20    Film Önerisi

Bir Rüya için Ağıt

21    Kıssadan Hisse

22    Ayın Sözü

Etiketler: , ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.