1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

AEC: Alfredo Cospıto 41 Bıs'ten Çıkartılsın

24 ŞUBAT, SAAT 11.00'DAN İTİBAREN ROMA‘DA TEMYİZ MAHKEMESİ GÖRÜLÜYOR

 

Alfredo Cospito, 5 Mayıs 2022’de, 41bis denilen koyu tecrit uygulanmasına tabi tutulmaya başlandı.  20 Ekim 2022’de 41bis tecrit uygulamasına ve dava arkadaşlarının görülen “Scripta Manet” davasında müebbet almasına karşın, açlık grevine başladı.

 

Açlık grevi neredeyse 130. güne ulaştı: Alfredo aylarca, bilinçli bir devrimci olarak devlet aygıtına karşı, AG’nin duyulmasının önüne geçmek için ilk haftalarda grevini sansürleyen baskıcı ve hukuki aygıtlara karşı irade savaşı veriyor... Son haftalarda ise fikirlerini, tutarlılığını ve kararlılığını karalamak için kelimenin tam anlamıyla İtalyan devleti elinden geleni ardına koymadı.

 

On yıllık tutsaklık Alfredo’nun iradesini kıramamış, düşman onu pişman ettirememiştir.

 

Bu yüzden bakanların ve yargıçların kendi ifadeleriyle medyaya verdikleri beyanlarda, “ibreti alem olması” için onu 41bis adlı koyu tecrit uygulamasına tabi tuttu.  Böylece hapishanede tutsaklar için ve duvarları aşan halk için bir örnek teşkil etmesini istemiyordu.

 

Devlet Alfredo’nun iradesini kırmak için baskı da uygulasa, ceza da verse nafile, ona sökmez. Çünkü o bir anarşist. Her türlü talimatı uygulamayı ve hiyerarşiyi red ediyor.  Alfredo, Avrupa'daki nükleer felaketin en büyük sorumlularından birinden hesap sormuştur. Daha sonra hapishanede inançlarını savunan bir devrimci olmuştur.

 

Bu on yıl içinde, teslimiyete, pasifliğe ve eylemsizliğe karşı, tüm ezilenler ve proleterler adına, hayatını devrimci düşüncelerine ve pratiğine adadı.  Bütün ezilenlerin ve proleterlerin özgürlüğünü savundu.

 

Bu durumu kabul etmeyen devlet, ortaya çıkışından itibaren sömürülen kitleleri her yöntemle bastırmaya çalışıyor. Ama bununla beklenmedik bir şekilde halkın güçlenmesini de körüklüyor.

 

Devletin sistematik boyun eğdirme, zorlama, tehdit ve şantajla sürdürdüğü şiddet tekeline meydan okumanın düşünülemeyeceği bir yerde, hapishanede böyle bir devrimci pratik kabul edilemez görüldü.

 

Alfredo Cospito devlet tarafından fiilen ölüme mahkum edildi ve 1 Aralık'ta Roma'daki gözetim mahkemesinin 41 bis'teki tutuklama kararını onaylayan duruşmasıyla onu yok etme iradesini onayladı. Eğer bugün hayattaysa, bu sadece onun büyük direniş kapasitesi sayesindedir: devlet için çoktan ölmüş olması gerekirdi.

 

Bu, gözden kaçırmamamız gereken bir gözlemdir, çünkü grevin başlamasından neredeyse 130 gün sonra hayatı bir uçurumun eşiğindeydi. Sorumlular arasında - Roma'daki denetim mahkemesi, Adalet Bakanı Nordio, eski Bakan Cartabia, mevcut yürütme, Torino Cumhuriyet Savcılığı ve Ulusal Mafya ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ile birlikte - Yargıtay da bulunmaktadır.

 

Mahkeme 6 Temmuz'da, yoldaşın 20 yıla mahkum edildiği Scripta Manent davasındaki suçlamalardan birini yeniden 'siyasi katliam' olarak nitelendirdi. Anna Beniamino'nun 27 yıl, Alfredo'nun ise müebbet hapis cezasına çarptırılma riskiyle karşı karşıya kalması, artık bir rehabilitasyon biçimi olarak cezalandırma perdesinin arkasına bile saklanmayan, ancak Devletin düşmanı olan her türlü yaşam biçimini ortadan kaldırma niyetini -her zamankinden daha yüzsüzce- teyit eden bir yargı sistemini örnekleyen bir tedbirdir. Aynı mahkeme nihayet 24 Şubat'ta Alfredo‘nun 41 bis tutukluluk kararı hakkında karar vermeye çağrıldı.

 

Askeri ve ekonomik savaşın yanı sıra ekolojik ve sosyal felaketin yaşandığı bu yıllarda, baskının artması sermaye için hayati bir ihtiyaca karşılık gelmektedir. Alfredo Cospito'nun yanı sıra 17 yılı aşkın bir süredir 41 bis'te tutuklu bulunan BR-PCC militanları Nadia Lioce, Roberto Morandi ve Marco Mezzasalma için 41 bis'e kadar uzanan baskı saldırısı her düzeyde gelişti.

 

Kendi payımıza düşen, yoldaşlarımızın hapsedildiği farklılaştırılmış rejimlerin, onları hem dış hareketlerden izole etmeye (41 bis örneğinde olduğu gibi) hem de tutukluların potansiyel olarak daha bilinçli tutsaklardan ayırmaya (AS2 örneğinde olduğu gibi) hizmet ettiğinin bilincinde olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Direniş hareketleri her yerde bu toplumsal gerçeklikle karşı karşıyadır ve son yıllarda İtalya'daki hareketlerde pek çok aktif dayanışma gösterisi olmuştur. Ancak Alfredo ile dayanışma sınırlarını aşmakta, tüm devletleri ve uluslararası sermaye organizmalarını düşman olarak kabul eden bir toplumsal kurtuluş vizyonunu pratikte ifade edebilecek bir enternasyonalizm beklentisini ifade etmektedir. Ortak düşmana karşı ortak mücadele “

 

Son aylarda 41 bis etrafındaki sessizlik duvarı yıkıldı (siyasi zafer), DNA’nın siyasi baskı aracı olarak üstlendiği rol netleştirildi, devrimci fikirler ve mücadele pratikleri ifade edildi ve hapsedilen anarşistler, komünistler ve devrimcilerle uluslararası dayanışma geliştirildi. Bugün mücadele, 41 bis hücre hapsi rejimini kesin olarak kırarak Alfredo'nun hayatını kurtarmaktır.

 

Bugün, devletin adaletine hiçbir güven duymadan, Alfredo'yu her zaman olduğu gibi yine destekliyoruz.

 

TÜM ANARŞİST, KOMÜNİST VE DEVRİMCİ TUTSAKLARLA DAYANIŞMA

 

Alfredo Cospito ve Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Meclisi

 

(Anti-Emperyalist Cephe de bu Meclis'in içinde)

 

Roma, Şubat 2023




[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.