1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Avrupa Dev-Genç Kış Tatil Kampının 8. Günü Ve Yılbaşı Etkinliği Düzenledi

Dev-Gençliler Irkçılığa ve Yozlaştırmaya karşı düzenledikleri Kış tatil kampının 8. Gününe nöbetcilerinin  hazırladığı kahvaltı ile başladılar.

Kahvaltıdan sonra topluca spor yapıldı. Ardından kamplarının son seminerini verildiler. DEVRİM VE DEVRİMCİLİK hakkında konuştular. “Biz Eskiyi yıkmak yerine yenisini kurmak, daha ileri olanını kurmak istiyoruz. Biz DEVRİM yapmak istiyoruz ve SOSYALİZMİ kurmak istiyoruz.” Dediler.

Bu mücadele için her bir devrimcinin birçok nedeni vardır en temel nedenlerimizden biri de; devrimciliğin tek kurtuluş olmasıdır. Devrimcilik yapan arkadaşlarının, seminerde neden böyle bir karar aldıklarını ve nasıl devrimci olduklarını anlatıldı. Seminerden sonra yılbaşı etkinliğimiz için hazırlıklarımız başladı. Bir yandan temizlik yapıldı, diğer yandan yemekler hazırlanıyordu. Herkes Konuşmalar ve gösteriler için son hazırlıklarını yapıyordu. Gün içinde ailelerimiz gelmeye başladı. Saat 18.00 Grup Yorum’un yılbaşına özel hazırladığı program izlendi ve şehit ailelerimizin yeni yılı kutlandı. Mustafamızın ve yıldızlı yürek İbrahim abimizin ailesini aradık, ayrıca Yunanistan’daki 11 Türkiyeli devrimci ile görüştük. Sonra yemeklerimizi yedik.

Programımız saat 20:00’de Açılış konuşmasıyla başladı. Sonra kampımızın pratik çalışma gruplarından temsilciler konuştu. Hepsi kamp boyunca yaptıkları faaliyetleri ve eylemleri anlattı. Tüm bu faaliyetleri kamp boyunca izleyen ve takip eden Jüri, sosyalist rekabeti “IRKÇILIĞA KARŞI GENÇLİK” grubunun kazandığını açıkladı.

Bu açıklamadan sonra kampımızın sinevizyonu izlendi. 7 gün boyunca yaşadıklarımızı 10 dakikalık bir videoda birleştirmeye çalıştık…

Ardından KORO ekibi sahne aldı.

Dev-Genç marşıyla giriş yapan koro ekibi, saz eşliğinde Grup Yorum’un “BÜYÜ” şarkısını seslendirdi ve ardından UMUDUN RİTMİ ile HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ marşını söyledi.

Koro’dan sonra sunucular Kampın EN’lerini açıkladı.

Ardından Film ekibinin uyuşturucuya karşı hazırladığı “BU MAHALLE BİZİM” filmi izlendi. Bu filmin senaryosu ve yönetmenliği, oyunculuğu ve kameramanı her şeyi AVRUPA DEV-GENÇ’e ait oldu. İsteyince ve hayal kuruncu halk çocuklarının her şeyi yapabileceğini gördük.

Filmden sonra, Dev-Genç Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Üsküp, Antep, Diyarbakır ve Karadeniz yöresini oynadılar.  Halk oyunları gösterisinden sonra programımız halaylarla, oyun havasıyla devam etti. Arada sandalye kapmaca gibi oyunlar da oynandı, türküler de söylendi.

Saat 23.00’den sonra iki yoldaşımız Yeni yıl açıklamasını okudular.

Açıklamadan sonra hep beraber dışarı çıktık. Davullu halaylı zılgıtlarla girdik yeni yıla. Havai fişekler eşliğinde sloganlarımız yankılandı gecede. Ve bir kavga yılımızı daha geri da bıraktık. Direnişlerle Zaferlerle dolu bir yıla ilk adımımızı attık. DEV-GENÇ’LİLER OLARAK DİYORUZ Kİ; “ZAFER VE DİRENİŞ…O İŞ BİZDE!”

Yeni yıla, inancımızla, umutlarımızla giriyoruz. Eskiyi yıkıp yeniyi kurma inancımızla, yanlışı mahkum edip doğruyu hakim kılma inancımızla, zalimden hesap sorma kararlılığımızla, halk ve vatan sevgimizle 2023 de bizim olacak diyoruz.

Tüm Gençliğin ve Halkımızın Yeni kavga yılını kutluyoruz!








Etiketler: , ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.