1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Anti Emperyalist Mücadele Komitesi: "129 Yasaları Kaldırılsın!" Sloganıyla Uzun Yürüyüş'e Başlıyoruz

Almanya Ceza Kanunu'nun (StGB) 129. Paragrafı 200 yıllık bir geçmişe sahip. Zaman içinde adı değişse de içeriği hep aynı kaldı: Devlete ve düzene karşı çıkan herkes cezalandırılmalıdır. Madde 129 adı altında a ve b ekleriyle birlikte, Almanya'da ifade özgürlüğüne yönelik devlet baskısının en yeni formudur.

Kökleri, Almanya'daki burjuva devrimine karşı bir "devlet koruma yasası" olarak işlev gördüğü 1822 yılına kadar uzanmaktadır. Daha sonra 1871'de Paris Komünü için kamuoyu yaratmak isteyen demokrat ve sosyalistlere karşı uygulanmıştır. Nazi Almanya'sında 1933-1945 yılları arasında rejimi eleştirenler, muhalifler ve direnişçiler de bu fıkra kapsamında suçlanmıştır. 1951 yılında, "denazifikasyon" olarak adlandırılan ve StGB'nin gözden geçirilmesi sırasında, yargıçların %80'inin Nazi rejiminde de yargıç olarak çalıştığı eski Federal Almanya Cumhuriyeti (BRD), "Nazilerin yeniden güç kazanmasını önlemek" gibi demagojik bir gerekçeyle bu yasayı korudu. 1970'lerin ortalarında, BRD'deki militan anti-emperyalist mücadelelerin en ileri günlerinde, 129. madde, beraberinde dağınık bir "terörizm" kavramı getiren a bölümünün eklenmesiyle genişletildi. Bir sonraki ve şimdiki son genişletme ise 2002 yılında, b bölümünün (yabancı terör örgütü) eklenmesiyle yapıldı.

Genişletmeler yeni bir baskı düzeyini mümkün kıldı. Örneğin, "propaganda" suç kapsamına alındı, bu da diğer şeylerin yanı sıra, terörizm suçlamasıyla yargılanmak için yasadışı bir faaliyetin mevcut olmaması gerektiği anlamına geliyor. Almanya'da sadece Federal Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın talimatıyla uygulanabilen bu paragraflar, sanığın temel haklarını kısıtlayan özel hükümler de içermektedir. 129 yasası maddeleri, insanların hak ve özgürlüklerinin yanı sıra direnme hakkına da bir saldırı niteliğindedir. Bu nedenle yasal adaletsizlikten başka bir şey değildir!

O gün olduğu gibi bugün de Almanya'da birçok sol aktivist ve devrimci 129, 129a ve b kapsamında zulümle karşı karşıyadır. Özellikle Türkiyeli ve Kürdistanlı sosyalistler § 129b kapsamında bu saldırıların hedefindedir. Bunun en yakın örneği Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli'nin 2022 Mayısında tutuklanmasıdır. Üçü de hala cezaevinde tutuluyorlar.

Bunun vesilesiyle biz anti-faşistler ve anti-emperyalistler olarak bir ittifak oluşturduk. Devlet baskısına ve muhalif güçlerin kriminalize edilmesine karşı bir birlik olacağız. Demokratik haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Çok iyi biliyoruz ki, 129. maddenin keyfiliğine karşı bugün ayağa kalkmaz ve örgütlenmezsek, sıradaki biz olacağız.

"129. paragraf kaldırılsın" kampanyası kapsamında Almanya'da 129, 129a veya 129b paragraflarından ceza alan tüm antifaşist ve sol tutsaklar için mücadele edeceğiz. Ara hedefimiz Özgül, İhsan ve Serkan'ın tutuksuz yargılanma süreçlerinin devam etmesi ve serbest bırakılmalarıdır.

Uzun Yürüyüş ile bu fıkra hakkında bilgi vermek (tarihçesi ve güncel örnekler üzerinden uygulaması), sizlerle sohbet etmek, kamuoyu yaratmak ve mağdurlarla dayanışmayı örgütlemek istiyoruz.

Uzun Yürüyüş 2023 Ocak ayının sonunda Berlin'de başlayacak ve birçok şehre uğrayacak. Katılmak ve birlikte bir etkinlik veya eylem (bilgilendirme standı, demo, miting vb.) düzenlemekle ilgileniyorsanız, aşağıdaki e-posta adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz: [email protected]

 

StGB'nin 129, 129a ve 129b paragraflarının kaldırılmasına yönelik bir imza kampanyası bulunmaktadır, imza vermek için: https://www.change.org/p/weg-mit-dem-paragraphen-129a-b-stgb-ein-angriff-auf-unsere-demokratischen-rechte

Daha fazla bilgiyi şu adreste bulabilirsiniz: https://antiimperialiststruggle.noblogs.org/post/category/weg-mit-129/

Enternasyonalizm Emperyalizme Ve Faşizme Karşı En Güçlü Silahtır!

Kahrolsun 129,129a Ve 129b Yasaları!

Özgül Emre, İhsan Cı̇belı̇k Ve Serkan Küpelı̇'ye Özgürlük!

Almanya’daki̇ Ve Dünyadaki̇ Tüm Sol Tutsaklara Özgürlük!

Devrimci̇ Olmak Suç Değı̇l Görevdı̇r!

Almanya'da Ve Dünyada Antıfaşı̇stlerı̇n Krıminalı̇ze Edı̇lmesı̇ne Son Verı̇lsı̇n!

Birleşelim, Mücadele Edelim, Kazanalım!



[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.