1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Halk Cephesi: Paris Katliamının Sorumlusu Fransa Emperyalizmidir!


23 Aralık 2022 günü, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezine ve yine iki esnafa daha yapılan silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. Üç kişi de yaralandı. Kürt kökenli halkın yoğun olduğu bölgede yaşanan saldırıyı 69 yaşında bir ırkçı gerçekleştirdi. İsmi William M olan zanlı içinde en az 25 fişeklik bir kutu olan ve iki ya da üç dolu şarjör bulunan bir çanta ve katliamda kullandığı tabanca ise Amerikan ordusunda yaygın kullanılan Colt 1911 isimli tabanca. Fransız yetkililer saldırgan hakkında daha saldırının yapıldığı ilk saatlerde hiçbir suç kaydının olmadığı söylenirken üzerinden bir gün bile geçmeden bu kişinin bir yıl önce yine bir ırkçı saldırı yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı ve kısa süre önce 12 Aralık 2022 günü hapishaneden çıktığı ortaya çıktı. Üstelik daha bir gün gözaltında kalmadan sağlık sorunları gerekçesiyle göz altısının bittiği ve kliniğe kaldırıldığı haberlere yansıdı.  Anlaşıldığı üzere katliamın kılıfı da önceden hazırlanmış.

Irkçı faşist saldırgan, güvenlik kameraları görüntülerinden de görüldüğü gibi elinde silahla içeriye giriyor, ateş ediyor. Bu sıra girdiği kuaförde bir kişi üzerine atlıyor ve elinden silahı alarak etkisiz hale getiriyor. Ve polise telefon ediyor. Polis Merkezi'ne çok yakın olan bu yere polisin gelmesi ise 40 dakika sürüyor. Katliamı duyup gelen ve protesto eden insanlara ise gaz bombaları ile polis saldırıyor.

Bu katliamın sorumlusu bizzat Fransa Emperyalizmidir. Son yıllarda emperyalist ülkelerde artan ırkçı saldırıların bizzat devlet eliyle kendi krizlerinin çözümü olarak kullanıldığı sır değildir. Faşizmin krizine çözüm bulmak için başta devrimciler, ilericiler olmak üzere halka karşı katliam yapması ve bunun için hem resmi hem sivil faşistleri kullanması gibi emperyalist ülkelerde de aynı yöntem kullanılmaktadır.  Almanya, Fransa ve birçok emperyalist ülkede, devrimcilere karşı en demokratik haklarını kullandıkları için, demokratik faaliyetlerinden dolayı davalar açılır, tutuklamalar gerçekleşir, yabancıların oturum hakları ellerinden alınır ancak bizzat göçmen halklara yönelik saldırılar gerçekleşirken bunları yapanlar ya " akli dengesi yerinde değil", ya da " bireysel bir saldırı" olarak gösterilir.

Oysa biz biliyoruz ki bu saldırılar, ırkçılar tarafından bizzat devlet denetiminde ve örgütlü olarak yapılıyor. Bunu sadece bir milliyete yönelik görmek, göstermekte doğru değildir. Paris saldırısında katledilen Kürt milliyetinden insanlar olması bu saldırının sadece Kürt kökenli insanlara yönelik görmek, göstermekte emperyalizmin amacını tam olarak kavrayamamaktır. Ebetteki bu saldırıların birinci hedefinde ilerici, devrimci kurum ve kişilerin olması vardır. Ancak saldırının nedeni ve kimin ne için yapmış olduğu, kimin işine yaradığı konusu incelendiğinde doğru sonuçlara varılır. Saldırının yaşandığı Fransa da yaşanan ekonomik ve sosyal kriz son yıllarda Fransa sokaklarını dolduran milyonlarca insanın protesto eylemleriyle gözler önündedir. Sadece Fransa da değil tüm emperyalist ülkelerin krizleri gün geçtikte artıyor ve bunun için çözüm yöntemleri bulmaya çalışıyorlar. Emperyalist ülkelerin birlikleri, NATO’ları, AB'leri ve çeşitli toplantılarının nedeni halkların mücadelelerinin engellemek üzerinedir. Bunun içinde her yolu kullanmaktadırlar. Bu yöntemlerinin vazgeçilmezi de IRKÇILIK ‘tır.

Irkçılık, devletin kendi terörist saldırısını perdeleme yöntemidir.

Irkçılık, bizzat devlet tarafından organize edilen bunun içinde sivil faşist örgütlenmelerin ve kişilerin kullanıldığı bir yöntemdir.

Irkçılık emperyalistlerin ve faşist hükümetlerin işine gelir ve halkları birbirine düşman etmeye ve devletin halka yönelik politikalarını daha rahat hayata geçirmelerine hizmet eder.

Bu nedenle çeşitli nedenlerle emperyalist ülkelere göç etmiş yoksul halklar bu ırkçı saldırıların hedefi olmaktadır. Bu saldırılara da tüm milliyetten halklar olarak tepki göstermek, buna karşı halkların kardeşliği temelinde örgütlenmek, bir araya gelmek, birlikler kurmakta başta devrimciler olmak üzere halkın görevi ve tek kurtuluş yöntemidir. Çünkü bizzat bu yaşadığımız ülkenin devleti tarafından örgütlenen ırkçı saldırılarda bizi koruyacak olan devlet değil, kendi örgütlenmelerimizdir. Emperyalist, ve faşist devletler, bizi koruyamaz, korumaz. Çünkü yasalar yine onların zorbalıklarının yazılı hale getirilmiş halidir. Bu nedenle de Paris katliamının sorumlusu Fransa devletidir. Bu katliam Fransa devletinin bir ırkçıya yaptırdığı, bireysel değil, siyasi ve bir saldırıdır. Fransa emperyalizminin işine gelen, Türkiye faşizminin işine gelen ve onlara da cesaret veren bir saldırıdır. Türkiye'de Kürt halkına karşı yapılan saldırılardan, köy yakmalardan, halkı bodrumlarda yakmaktan ayrı değildir. Zaten Türkiye faşizminin saldırıları da bizzat emperyalizmin onayıyla gerçekleşmiş, onlar tarafından desteklenen saldırılardır. Bunu görmek ve saldırının altında bizzat emperyalizmin olduğunu bilmek doğru bir çözüme götürür. Saldırıdan sonra çeşitli açıklamalarda bu saldırının bizzat Türkiye oligarşisi tarafından, Erdoğan eliyle yapıldığı haberleri aslında bu saldırıya bir gözü kör bakıldığının göstergesidir. Evet bu saldırı Türkiye faşizminin de işine gelmektedir. Ancak onlardan büyük emperyalistler vardır ve bu saldırı bizzat emperyalist ülkede gerçekleşmiştir. Yoksa Emperyalizm düşman görülmezse her saldırı da yanlış düşman aranır ve oradan da gerçek düşman bulunamaz. O nedenle biz devrimciler olarak, gerçek düşmanı görme ve doğru hedefe karşı mücadele etmek zorundayız. Tüm bunlarla şunu bir kez daha vurgulamak gerekir ki, Paris’te yaşanan bu katliamın sorumlusu bizzat Fransa emperyalizmi, tüm kurumlarıyla Macron hükümetidir.  

Bu nedenle Paris’te katledilen üç canımızın hesabını sormak sadece Kürt kökenli halkımızın değil, tüm göçmen halkların, devrimcilerin görevidir. Avrupa da ve tüm emperyalist ülkelerde yaşayan halklarımıza çağrımızdır.  Bu katliamın peşini bırakmayalım!  devletin yüzünü gizlemesine engel olmak, protesto etmek ve her fırsatta katliamın sorumlularını hatırlatmak bizim görevimizdir.  Bu saldırılara bu bilinçle karşı çıkmazsak yarın aynı saldırının hedefi oluruz. Emperyalist ülkeler herkesin gözü önünde yapılan ırkçı saldırıları örtmekte de bir sakınca görmüyorlar. Ancak onların gerçek yüzünü gösteren halkın mücadelesidir. Sadece Fransa değil, Almanya ve daha birçok ülkede yaşanan ırkçı saldırılar yine devlet tarafından kapatılmaktadır. Almanya da Nazi döneminde on binlerce insanın katliamında sorumlu olanlardan bir ırkçı kadın " çok yaşlı olduğu" gerekçesiyle cezalandırılmadı. Dünya halklarının tarihsel olarak en kanlı katliamlarını gerçekleştirmiş ve bundan dolayı lanetlenmiş NAZİLERİN suçları bile zaman aşımı, katilleri yaşlı olduğu gerekçesiyle cezalandırılmıyorsa Nazilerin, ırkçıların yargılandığına bizi kimse inandıramaz. Nazileri ve tüm Irkçı katliamları yargılayacak, tarihten silecek tek gerçek güç Halktır. Halkın örgütlü mücadelesidir. Yoksa emperyalizm ve faşizm kendi çıkarları, kendileri için katliam yapanları yargılayamaz, halkın baskısı ve mücadelesi sonucunda yargılamak zorunda kalsa bile bu göstermeliktir. Bu nedenle bu katliamın ve her ırkçı katliamın peşini bırakmayacağız. Mesela bu ırkçı katilin neden serbest bırakıldığını sormakla başlayabiliriz mücadelemize. Bu katili Fransız yargısı neden serbest bıraktı?  Sadece bu sorunun cevabı bile bize bir gerçeği açıklayacaktır.

Paris’te katledilen üç insanımızın yakınlarına ve halkımıza başsağlığı dileklerimizi gönderiyor, bu katliamın peşini bırakmayacağımızı söylüyoruz. Tüm halkımızı bu saldırıya ve tüm ırkçı saldırılar karşısında örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

 

 

Paris Katliamının Sorumlusu Fransa Emperyalizmidir.!

Katleden Emperyalizm, Katledilen Halktır!

Irkçı Katil William M. Neden Tahliye Edildi!

Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın Halkların Kardeşliği!

 

Almanya Halk Cephesi

 

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.