1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Almanya Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Komitesi: Devrimci Tutsakları Sahiplenmek İçin Örneklerimizi Çoğaltıyoruz

Almanya da bulunan bir ailemiz kendi emeğiyle tutsaklar için satılmak üzere onlarca bebek yeleği örerek güzel bir sahiplenme örneği sergiledi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye 'de tutsak yakınlarına ve onların örgütlenmesi TAYAD'a yönelik ev baskınları yapıldı ve içlerinde yaşlı anne babalarımızın olduğu 13 kişi tutuklandı. Tutuklanma gerekçeleri "çocuklarına para yatırmak"tı. Hapishanede her şeyi yüksek fiyata satışa sunan faşizm, ihtiyaçları için ailelerin para yatırmasını suç olarak görüyor. Tutsaklara para yatırmakta, onları sahiplenmekte suç değildir. Ailelerimizi tutuklarsanız biz varız! Tutsaklarımızı sahiplenmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Eğer bu bir suç ise bizlerde bu suç(!)u işlemeye ve bu suç(!)a tüm halkımızı ortak etmeye devam edeceğiz.

Bu gelişmeler karşısında sağlık problemleri de yaşayan ancak oturduğu yerde de olsa bir şeyler yapılabileceğini söyleyen bir ablamız aylardır ördüğü bebek yeleklerini gelirleri tutsaklara gönderilmek üzere satışa çıkardı. Bu güzel minik el emeği, göz nuru yelekleri, kazakları bebeklerimiz için satın alalım. Bu aynı zamanda kapitalizmin tüketim kültürüne karşı mücadelemizin de bir parçasıdır. Onların sadece para kazanmak amaçlı ürünlerinin karşısında mütevazi bir örnektir. Çoğumuz annelerimizin, babaannelerimizin bu örgü kazaklarıyla, patikleriyle büyüdük. Annemizin, ninemizin ördüğü bir kazakla üçümüz, dördümüz büyüdük. Hatta çocuklarımıza sakladık. Ablamızın, abimizin küçülen kazaklarını giymek bizi küçültmedi, Tam aksine, emeğe saygıyı öğretti, maneviyatımızı büyüttü. Geleneklerimizi nesilden nesile aktarmamızın bir aracı haline geldi.

Kapitalizmin moda anlayışı birçok değerimiz gibi bu değerimizin de unutulmasına, yozlaşmasına neden olurken, bunları sürdürmek aynı zamanda emperyalist kültüre karşı savaşımızın bir parçasıdır. Neden çünkü, bizim geleneksel giyim kuşamımız, emperyalizmin ve faşizmin tarafından "Banel", "Köylü" "Varoş" diye adlandırılıyor ve sahiplenmemiz engellenmeye çalışılıyor. Kendi kültürümüzün unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Onların bize dayattıkları değil, kendi giyim kuşam anlayışımızı yaygınlaştırıp, çocuklarımızın, gençlerimize öğreteceğiz. Her yol ve vesile ile kapitalizmin alternatiflerini yaratacak, bu saldırıları da boşa çıkaracağız.

O nedenle de halktan insanlarımızın tutsaklar için yaptığı el emeği ürünler bizim için çok değerlidir. Bu örnekleri büyütmeliyiz. Bu ürünleri alıp çocuklarımıza giydirmek Hem geleneksel değerlerimizi unutmamak, hem kapitalizmin bencil kültürüne karşı dayanışma, sahiplenmeyi örgütlemek açısından önemlidir. 

Herkesi, tüm halkımızı bu örneği sahiplenmeye, örnekleri çoğaltmaya, tutsaklarımıza sahhip çıkmaya, onlara mektup yazmaya, onlar için yapılan eylemlere etkinlere katılmaya çağırıyoruz.


ALMANYA DEVRİMCİ TUTSAKLARLA DAYANIŞMA KOMİTESİ








Etiketler: ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.