1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Yunanistan Halk Cephesi Yunanistan Adalet Bakanlığı Önünde Eylem Yaptı

Yunanistan Halk Cephesi 2 Kasım Çarşamba günü Atina’da bulunan Yunanistan Adalet Bakanlığı Önünde tutsak 11 Türkiyeli Devrimci için Basın Açıklaması yaptı.

Saat 13:00’da başlayan basın açıklamasında Yunan hükümetinin ABD emperyalizmi ve Türkiye faşizminden aldığı talimatlar sonucunda Türkiyeli 11 devrimciye toplam 333 yıl hapis cezası verdiği vurgulandı. Yarım saat süren eylem Türkçe ve Yunanca sloganlarla bitirildi. Eylemde okunan basın metnini paylaşıyoruz;

TÜRKİYELİ 11 DEVRİMCİYE ABD EMPERYALİZMİNİN VE TÜRKİYE FAŞİZMİNİN İSTEKLERİ VE MİÇOTAKİS HÜKÜMETİNİN TALİMATLARIYLA 333 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

TÜRKİYELİ 11 DEVRİMCİYLE DAYANIŞMA İÇİN 16 KASIM’DA KORİDALLOS HAPİSHANESİ DURUŞMA SALONUNDA BULUŞALIM!

Türkiyeli 11 devrimci 2 buçuk yıl önce, 19 Mart 2020‘de, ABD emperyalizminin ve Türkiye faşizminin istekleri ve talimatları doğrultusunda, “terörist” denilerek tutsak edildiler.  Çünkü onlar ABD emperyalizmine ve Türkiye faşizmine karşı anti emperyalist, anti faşist mücadele yürüten devrimcilerdi.

Onlar bu yüzden, politik kimliklerinden; anti emperyalist, anti faşist düşüncelerinden ve mücadelelerinden dolayı „terörist” olmakla suçlandılar. Bu nedenle ABD emperyalizminin ve Türkiye faşizminin baskıları ve talimatlarıyla tutsak edildiler, yargılandılar, cezalandırıldılar.

Türkiyeli 11 devrimciyi yargılayan Atina Ağır Ceza Mahkemesi, Miçotakis hükümetinin talimatları doğrultusunda siyasi bir yargılama yaparak, Türkiyeli 11 devrimcinin savunma haklarını gasp ederek, adil yargılanma haklarını ihlal ederek açıkça hukuka aykırı bir karar verdi. Mahkeme, yargılanan devrimcilerin ve avukatlarının savunmalarını ve taleplerini dikkate almadan ve aralarında hiçbir ayrım yapmadan, Türkiyeli 11 devrimcinin tamamına 30’ar yıl, toplamda ise 333 yıl hapis cezası verdi.

Bu karar mahkemenin değil işbirlikçi Miçotakis hükümetinin kararıdır.

Bu yargılama ABD ve AB emperyalizminin dayatmalarıyla Türkiyeli devrimcileri sindirmeye yönelik bir yargılamadır. Bu yargılamada, emperyalizmin „terör“ tanımları, emperyalizmin çıkarları için hazırlanan “anti terör yasaları” uygulanmış, hukuki değil siyasi bir karar verilmiştir.  Bu karar, Türkiye faşizmi ve ABD-AB emperyalizminin baskıları sonucu, Türkiyeli devrimcilerin anti emperyalist, anti faşist mücadelesini mahkum etmek için verilmiştir.

Bu davada mahkeme; hukuku, yasaları değil talimatları uygulamıştır. Bu yargılama kesinlikle adil bir yargılama değildir. Bu karar kesinlikle hukuka uygun değildir, siyasi bir karardır.

Türkiyeli 11 devrimci tutsak, işte bu nedenle bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu zorbalığa karşı adil yargılanma talebiyle 7 Ekim’de süresiz açlık grevine başladılar. Bugün direnişlerinin 27. günündeler ve bu zorbalık son bulana, özgürlüklerine kavuşana kadar direnmeye devam edecekler.

Türkiyeli 11 devrimci hakkındaki davanın temyiz duruşmaları 16 Kasım 2022’de Koridallos hapishanesinin içindeki duruşma salonunda başlayacak. Tüm halkımızı, tüm Yunan halkını, dünyanın her yerinden tüm dostlarımızı, anti faşist, anti emperyalist herkesi Türkiyeli 11 devrimciye verilen bu haksız, hukuksuz cezalara karşı enternasyonalist dayanışmaya çağırıyoruz. Çünkü bu karar, sadece Türkiyeli devrimcileri değil tüm Yunan halkını, başta Avrupa olmak üzere tüm dünya halklarını ilgilendiren bir karardır. Çünkü bu karar yalnızca Türkiyeli 11 devrimciyi değil tüm halkı, halkın bugüne kadar büyük mücadelelerle, bedeller ödeyerek kazandığı ekonomik-demokratik haklarını da hedef alan emperyalist politikaların bir parçası, emperyalist saldırganlığın bir sonucudur. Bu yüzden, bu karara karşı Türkiyeli 11 devrimciyle dayanışma içinde olmak, onların yaşadığı bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkmak herkesin, tüm Yunan halkının, tüm dünya halklarının, anti emperyalist, anti faşist herkesin görevidir.

 Biz de bugün bu hukuksuzluğun, bu adaletsizliğin sorumlularından olan Adalet Bakanlığı önündeyiz. Buradan bir kez daha tüm anti emperyalist, anti faşist, ilerici, sosyalist herkesi Türkiyeli 11’lerin özgürlüğü için birlikte mücadele etmeye; 16 Kasım’da Koridallos hapishanesindeki mahkeme salonunda başlayacak temyiz mahkemesinde Türkiyeli devrimcilerle dayanışmaya çağırıyoruz.

Enternasyonalizm Halkların Kan Kardeşliği, Dayanışma Halkların En Güçlü Silahıdır.

Yaşasın Halkların Enternasyonalist Dayanışması ve Mücadelesi!

11’lere Özgürlük İstiyoruz Alacağız! 

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.