1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Umut TV 3 Kasım Tarihli Haberler Programı Yayında

*Bugün 3 Kasım Günün Haberleriyle karşınızdayız!

 *Yunanistan’da Adil Yargılanma hakkı için süresiz açlık grevine başlayan Özgür tutsaklar bugün 28.'incı günündeler.

Yüksel direnişi 2181. Gününde.

 *Almanya'da direnişler meclisinin oturum haklarının gaspına karşı başlayan direniş 185. Haftasında bugün Köln şehrinin idari mahkemesinde İlker Şahin’in davası görüldü, imza dayatması devam etmekte. Mahkeme savcılık tarafından istenen 6 ay haips cezasını onayladı.

Şimdi ise İlker Şahin'i baskı altına almaya çalışıp tehdit ediyorlar. Yani mahkeme diyor ki 18 Kasım kadar imza vermeye gitmezsen.  Senin 6 ay hapis cezanı yürürlüğe koyarız.

 *Diyarbakır’da çalıştığı 13 katlı inşaatın çatısında yalıtım yaparken düşen Cihan Aşut (22), yaşamını yitirdi.

 *Hayatını kaybeden usta oyuncu Rıza Akın için Atlas Sineması’nda bir tören düzenlendi.

 *İzmir'in Konak ilçesinde, o dönem 16 yaşında olan işitme ve zihinsel engelli İ.U. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunup, fuhşa sürüklediği iddiasıyla yargılanan ve yerel mahkemece 20 yıl hapis cezasına çarptırılan H.K.'nin (30) cezası istinaf mahkemesince bozuldu ve beraatine karar verildi.

 *Küçükçekmece'de iki doktor ve bir hemşire kayıtlı olmadığı sağlık ocağına gelen bir kişinin, önüne başka bir kişinin geçtiği iddiasıyla saldırıya uğradı.

 *Sansür yasasının “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçu ve bu "suça" 3 yıla kadar hapis cezası getiren 29. maddesi, ilk kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusunun gerekçesi oldu.

 *İmamoğlu'na bir suikast ihbarı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptı ve müvekkilinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek derhal korunmasını gerektiğini ifade etti.

 *Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Okan Konuralp, kurulun "AK Parti’nin siyasi propagandası olarak kurgulanmış bir tanıtım filminin tüm TV ve radyolarda 'ücretsiz ve zorunlu' olarak yayınlatılması kararı aldığını" duyurdu.

 *Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerleri, 2022 Ekim ayında bir önceki aya göre ve geçen yılın aynı ayına göre şöyle oluştu; Aylık endekste domates miktarı yüzde 12,20, sebze miktarı yüzde 28,24 artarken, meyve miktarı yüzde 3,07 azaldı. Yıllık endekste domates miktarı yüzde 0,65 artarken, sebze yüzde 13,60, meyve yüzde 22,80 geriledi. Domates yıllık fiyat endeksi yüzde 89,63, sebze yıllık fiyat endeksi yüzde 118,35 ve meyve fiyat endeksi yüzde 100,28 artış gösterdi

 *Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yasa dışı bahis soruşturması kapsamında Halil Falyalı'ya ait olduğu tespit edilen Malta Kripto Para Borsası'ndaki 30 milyon dolar değerindeki kripto paraya el konuldu.

 

*Ege Denizi'nde mültecileri taşıyan tekne Eğriboz Adası açıklarında battı. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonrasında 13'ü çocuk 20 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı. 30'un üzerinde mültecinin ise kayıp olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

 *Brezilya'da pazar günü düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçimini kaybeden ve sonuçları açık şekilde kabul etmeyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri, askeri birliklerin önünde düzenledikleri gösterilerde Nazi selamı verip orduya darbe çağırısında bulundu. Bolsonaro, destekçilerinin başlattığı yol kapatma eylemlerinin sona erdirilmesini ancak gösterilerin devam etmesini istedi.

 *Uzun zamandır Almanya'da ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde çevreciler çok sayıda eylemler ve gösteriler gerçekleştiriyor. Bu eylem biçiminin içini caddelere ve otobanlara kendini yaptırmak oluyor. Haftanın başında pazartesi günü, iki kişi itfaiye kurtarma aracına değerli zaman kaybettiren bir trafik sıkışıklığına neden olduğu söylendi. Rapora göre, özel araç bir kadın bisikletlinin karıştığı kazaya çok geç ulaştı. 44 yaşındaki kişi ağır yaralanmış ve perşembe günü üç gün sonra beyin ölümü gerçekleştiği açıklanmıştır.

 *Almanya'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için casusluk faaliyeti yürüttüğü iddia edilen Aziz A.'nın yargılandığı davanın ilk duruşması Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yapıldı. Başsavcılık tarafından, casusluktan hüküm giymiş olan Ali D. ile birlikte çalışmakla suçlanan Alman vatandaşı Aziz A.'nın Türk istihbaratı için bilgi toplamayı kabul ettiği öne sürülüyor.

*Alman polisinin verdiği bilgiye göre kaçak yollarla Almanya'ya giriş yapan Türk vatandaşlarının sayısında geçen yıla oranla yüzde 254 artış var.

 Programı izlemek için tıklayınız: https://youtu.be/Z4_Rg9GcaE0

 

Etiketler: , ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.