1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Halkın Hukuk Bürosu Enternasyonal Büro Açıklaması: İşkence İnsanlık Suçudur İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek!

 


İŞKENCE İNSANLIK SUÇUDUR

İNSANLIK ONURU İŞKENCEYİ YENECEK!

 

HALK CEPHELİ GÜLTEN MATUR AKP’NİN İŞKENCECİ KATİL SÜRÜLERİ TARAFINDAN KAÇIRILDI. ASKERİ TESİSTE 8 GÜN BOYUNCA KAYITDIŞI GÖZALTINDA TUTULDU. ASKI, FALAKA, ELEKTRİK ve DAHA BİRÇOK İŞKENCEYE MARUZ BIRAKILDI

DÜN AYTEN ÖZTÜRK’E MİT ÇİFTLİĞİNDE 6 AY İŞKENCE YAPANLARLA BUGÜN GÜLTEN MATUR’A İŞKENCE YAPANLAR AYNIDIR

“TÜRKİYE’DE İŞKENCE YOK” YALANINI SÖYLEYENLER, BU YALANA İNANANLAR;

GÜLTEN MATUR’UN FOTOĞRAFLARINA BAKIN, ANLATTIKLARINI DİNLEYİN!

GÜLTEN MATUR’UN FOTOĞRAFLARI TÜRKİYE’DE İŞKENCENİN DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE BİR DEVLET POLİTİKASI OLARAK DEVAM ETTİĞİNİN RESMİDİR.

 

Gülten Matur yıllardır ülkemizde yasal-demokratik mücadelenin içinde olan bir devrimcidir. Bugüne kadar onlarca kez gözaltı ve birçok kez tutsaklık yaşamıştır. Gülten Matur hakkında AKP faşizminin resmi yayın organı haline gelen Anadolu Ajansı ve birçok burjuva yayın organında 28 Kasım günü bir yalan haber yayınlandı. Söz konusu haberde “DHKP-C’nin Türkiye Sorumlusu Yakalandı” şeklinde yalan ifadeler yer alıyordu.

AKP’nin işkenceci polisleri tarafından servis edildiği açık olan bu haberde Gülten Matur’un MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla yakalandığı yazıyordu. Ancak nerede, ne zaman ve nasıl gözaltına alındığına dair tek kelime yazılmamıştı.  Bunun nedeni açıktı. Çünkü Gülten Matur 28 Kasım günü değil 20 Kasım günü, muhtemelen MİT üyeleri tarafından sokak ortasından kaçırılmış ve gizli bir yere, bir askeri tesise götürülmüştü. Burada 8 gün boyunca kayıt dışı şekilde gözaltında tutulan Gülten Matur’a ağır işkenceler yapılmış ve 28 Kasım günü MİT üyeleri tarafından polislere teslim edilmişti. İstanbul siyasi şube polisleri tarafından tutulan tutanakta da Gülten Matur’un 28 Kasım günü gözaltına alındığı yazıyordu. Ancak Gülten Matur’un 28 kasımda yapılan operasyonla gözaltına alındığı haberi ve siyasi şubenin tutanağı koca bir yalandı.

“DHKP-C’nin Türkiye Sorumlusu Yakalandı” şeklinde servis edilen haberde yayınlanan fotoğraftan da Gülten Matur’a işkence yapıldığı açıkça anlaşılıyordu. İşkenceciler tarafından basına servis edilen bu fotoğrafta Gülten Matur elleri kelepçeli şekilde iki Türk bayrağı arasında duruyordu, yüzünde ve gözlerinde morluklar ve şişkinlikler vardı, işkencelerden dolayı bitkin görünüyordu. İŞTE BU FOTOĞRAF İŞKENCENİN FOTOĞRAFIDIR!

Nitekim gözaltına tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğünde kendisiyle görüşen Halkın Hukuk Bürosu avukatları yaptıkları açıklamayla Gülten Matur’un 28 Kasım günü değil 20 Kasım günü kaçırılarak gözaltına alındığını, bilmediği bir askeri tesise götürülerek burada 8 gün boyunca askı, kaba dayak, falaka ve elektrik işkencesine maruz bırakıldığını açıkladılar.

Gülten Matur’a yapılanlar ne ilktir ne son olacaktır. Çok değil 4 yıl önce Ayten Öztürk isimli başka bir devrimci de Lübnan’da gözaltına alınarak Türkiye’ye kaçırılmış ve 6 ay boyunca gizli bir işkence merkezinde tutularak işkence yapılmıştı. Bugün Gülten Matur da aynı işkencelere maruz kalmıştır.

Dün Ayten Öztürk’e işkence yapanlarla bugün Gülten Matur’a işkence yapanlar aynıdır. Ayten Öztürk’e yapılan işkencelerin de Gülten Matur’a yapılan işkencelerin de nedeni ve failleri aynıdır: İşkencelerin faili AKP faşizmidir, nedeni ise devrimcilere ve asıl olarak da halka gözdağı vermektir ama başaramayacaklar!

Bunun en açık kanıtı Gülten Matur’un kimliğidir. Gülten Matur, işkencenin, katliamların, infazların yaşandığı “karanlık yıllar” olarak ifade edilen ve artık geride kaldığı söylenen 90’lı yıllarda da gözaltı ve işkenceler yaşamış, faşizmin işkence tezgahlarından başı dik çıkmış, uzun yıllarını hapishanede geçirmiş bir devrimcidir. Gülten Matur bugün de faşizmin işkence tezgahlarından bir kez daha başı dik çıkmış, işkencecileri bir kez daha inlerinde mağlup etmiştir.

İşkenceciler acizliklerini, korkaklıklarını yalan haberlerle gizlemeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar! Gülten Matur’a yapılan bu işkencenin gizlenmesine, üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz.

İşkence insanlık suçudur. Bu suçu işleyenlerin peşini bırakmayacağız. İşkencelerin, katliamların, infazların hesabını sormak için mücadeleye devam edeceğiz.

İŞKENCE İNSALIK SUÇUDUR!

İNSANLIK ONURU İŞKENCEYİ YENECEK!

GÜLTEN MATUR SERBEST BIRAKILSIN!

 

HALKIN HUKUK BÜROSU ENTERNASYONAL BÜRO

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.