1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Halk Okulu Dergisinin Halkın Avukatlarının Mahkemesine Dair Açıklamasını Paylaşıyoruz

Halkın Avukatlarının Müvekkilleri Olarak, Devrimci Basın Olarak Bir Kez Daha İlan Ediyoruz:

AKP FAŞİZMİNİN YASAL ZORBALIĞIYLA VERDİĞİ KARARLARI

HÜKÜMSÜZDÜR, TANIMIYORUZ!

AKP faşizmi, 13 Ocak 2013 günü başlayan bir tiyatronun 11 Kasım 2022'de sona erdiğini sanıyor. Yine yanılıyor, yine ve daima yanılacak!

AKP'nin bir dönem omuz omuza olduğu sonradan adına "FETÖCÜ" diyerek ayrıştırdığı cemaatçi firari savcı ve hükümlü polislerin sahte delilleriyle, iftiracı-itirafçı tanıklarla dokuz yıldır devam eden halkın avukatlarının tek bir gün dahi yargılanan değil, daima yargılayan oldukları duruşmada 11 Kasım 2022 günü karar açıklandı. Halkın avukatlarına 146 yıla varan "ceza" verildi. Komplo Davaları Devrimci Avukatlığı Bitiremez!

Çünkü; Emperyalist işgal, Kapitalist sömürü ve Faşist zulüm var oldukça Halk için adalet mücadelesi de var olacaktır! Çünkü; Halkın avukatlığı geleneği, Masa başında oturarak, sırtına sadece avukatlık cübbesini giymekle değil;

-Halkın yıkılan konduları arasında onlarla direnerek,

-İşi, ekmeği için direnen işçilerin-emekçilerin grev halaylarında,

-Hakları için direnen müvekkilleriyle gerektiğinde aynı gözaltı aracında, aynı işkencehanede tek soluk olarak,

-Soma'da katledilen 301 madenci için ADALET diye haykırırken kırılan kollarda,

-Müvekkillerinin, halkın en yiğit evlatlarının hızarlarla kesilerek, yakılarak ve her türlü işkencelerle katledilen cenazelerinde tabutlarına omuz vererek, -Halkın adaletsizlikle boğulmaya çalışıldığı günlerde canını cübbe yaparak, hücre hücre ömründen halkın adalete susamışlığına gidererek,

-İnfazlarda-işkencelerde-mahkeme salonlarında bizden öte BİZ olarak yaratıldı.

Faşizm tamamen yasal zorbalığıyla verdiği bu karala bir kez daha yenildi ve yenilecek. AKP'nin yasal zorbalığına bir gün bile teslim olmayan halkın avukatlarını on yıllarca "ceza"larla hiç teslim alamazsınız. Halkın avukatlığı geleneği her koşul ve şart altında içeride ve dışarıda yeni değerleri yaratarak büyüyecek.

Halkın avukatlarının müvekkilleri olarak, Aralık 1986 yılından itibaren onurla taşıdığımız devrimci basın geleneğimizle buradan bir kez daha ilan ediyoruz:

AKP faşizminin yasal zorbalığıyla verdiği kararları hükümsüzdür, tanımıyoruz!

Biz tek tek isimlerin popülerliği değil, bir geleneğin yaratıcıları olan avukatlarımız Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Oya Aslan, Özgür Yılmaz, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve tüm halkın avukatlarının dün olduğu gibi bugün de müvekkilleri, tanıkları olmaktan onur duyuyoruz!

HALK OKULU DERGİSİ

11.11.2022

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.