1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Ayten Öztürk'ten Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü İçin Mesajını Yayınlıyoruz


25 Kasım-Kadınlara Yönelik Şiddet Gününde;

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan 16. bölgesinde Yppenplatz'ta gerçekleştirilen eylem için, Türkiye işkence mağduru Ayten Öztürk'ün gönderdiği mesajını yayınlıyoruz

 

Merhabalar,

 

Bugün burada kadınlara yönelik şiddete ve her türlü saldırılara karşı durmak için bir araya gelen tüm mücadeledeki, direnişçi ve özgür kadınları enternasyonalist dayanışmanın coşkusuyla selamlıyorum.

 

 

Ben Türkiyeli bir devrimciyim. Ben de şiddete uğrayan kadınlardan biriyim. Ben altı ay boyunca faşizmin gizli işkence hanesinde askıdan falakaya, elektrikten elektroşoka, tabutlukta bekletmekten suda boğma çabalarına kadar her türlü işkenceyi yaşadım. Bedenimde 898 yara izi oluştu. 25 kilo verdim. Bu haldeyken tutuklandım. 3,5 yıl hapis yattım.  İşkenceyi tüm mahkemelerde ve mektuplarda anlattığım için, işkencecileri teşhir ettiğim için beraat etmem gereken bir dosyadan haksız bir şekilde ceza verildi. Bir iftiracının beyanıyla 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldım ve ev hapsiyle tahliye edildim.

Yaklaşık 1,5 senedir ev hapsindeyim. Ayağımda elektronik kelepçe var. Kelepçe, kadınlara şiddet uygulayanlara takılma amaçlı bir uygulama fakat bana takılıyor. Toplamda hayatımın 13,5 yılını faşizmin hapishanelerinde geçirdim. Şimdi de bu adaletsizlik devam ediyor.

Benimle ilgisi olmayan bahanelerle iki kez evim basıldı. Zırhlı polis araçları sık sık evimin önünden geçerek taciz ediyor. Kelepçem 4 kez değiştirildi. Bir süre sık sık kelepçe sinyal vermiyor bahanesiyle telefonla arandım. Bu şekilde bana yönelik işkence devam ediyor.

Cezanın bozulması ve ev hapsinin kaldırılması için sizin de desteğinize ihtiyacım var. Buradaki adalet bakanlığını bu işkenceye son verilmesini isteyebilirsiniz. Twitter sayfamda ve change.org'da olan imza kampanyama imzayla destek olabilirsiniz. Yaptığınız açıklamalarda benim durumumu da dile getirebilirsiniz. Bana kefil olabilirsiniz.

 

Desteğiniz Ve Dayanışmanız İçin Hepinize Teşekkür Ederim.

 

Kadınların Kurtuluşu Kavgada,  Mücadelemiz Her Alanda Devam Ediyor !

 

Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma!

 

Ayten Öztürk

25.11.2022

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.