1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Enternasyonalist Devrimci Şı̇ı̇r Festı̇valı̇nde Ayten Öztürk İçı̇n Dayanışma

İtalya'nın Bari kentinde bir hafta süren 5. Enternasyonalist Devrimci Şiir Festivali düzenlendi. Festival, askeri üslere karşı yazdığı şarkı sözleri nedeniyle yargılanan Sardunyalı şair ve rapçi Bakis Beks'e destek amacıyla düzenlendi.

Festivalin son günü olan 23 Ekim 2022 Pazar günü Rosa Colella, Ayten Öztürk için şiirsel bir anlatımla sahne aldı. Antifaşist Şiirsel Yürüyüş temalı günde Rosa Colella sahneden Ayten için 'Avrupa'nın Kapıları' adlı eserini okudu.

Rosa eserini şöyle tanımladı; "Baskıcı Türk hükümetine karşı gerçek bir isyan ve direniş hikayesinden doğan bir monolog. Zulüm gören 2 kadın arasında varsayımsal bir diyalog hayal ediyorum; yıllardır İtalya'da bulunan ve huzur bulamayan bir siyasi mülteci ile haksız yere hapsedilen ve acımasızca işkence gören bir Türkiyeli kadını. Kendi dizelerimi, Ayten Öztürk'ün tanıklığını ve özgür ve zulüm gören kadınların sembolü olan cadılarla ilgili bir şarkının sözlerini kullanarak yazdım. Gizli bir gözaltı merkezinde altı ay ve Erdoğan rejiminin hapishanelerinde üç buçuk yıl boyunca gözaltında tutulan ve işkence gören bir aktivistin acı ve cesaret hikayesi. Ayten Öztürk, 2018 yılında gizli polis tarafından kaçırılan, savcılığın sahte delillere dayanan bir davaya dahil ettiği ve şu anda ev hapsinde tutulan, ayak bileğine takılan kelepçenin hiç de azımsanmayacak sorun yarattığı devrimci bir Türkiyeli gazetecidir. Serbest bırakıldı ve iki müebbet hapis cezasının onaylanıp onaylanmayacağına dair nihai kararı bekliyor. Onun tanıklığı ve yaşadıkları göz ardı edilmemeli, uluslararası alanda pek çok kişi tarafından desteklenmelidir, çünkü baskı, otoriterlik ve faşizm mikrobu sınır tanımadığı ve her yere yayılma riski taşıdığı için bu bizi de ilgilendirmektedir."

Çevrimiçi katılım sağlayan Anti-Emperyalist Cephe İtalya temsilcisi, Ayten'in tanıklığının kolektif hafıza, devrimci hafıza olarak tanımlanmasının önemine değindi. Devamında "Ayten'in tanıklığı halkın kimliğini temsil ediyor ve aynı zamanda mücadelelerimizin beslendiği gücü temsil ediyor. Ayten'in direnişi, iş birliği yapmama, fikirleri ne pahasına olursa olsun savunma tercihidir. Onu desteklemekten ve direnişimizin bir nedeni haline getirmekten başka bir şey yapamayız" dendi. 






[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.