1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Anti-Emperyalist Cephe’den Açıklama: Filistinli Tutsak Khalil Awawdeh Zafer’i Kazandı!


 

Ve Zafer… Bir Kez Daha Filistin’in Bağrından Boy Verdi…

Filistinli Tutsak Khalil Awawdeh, Siyonist ‘İsrail’in Keyfi Yasalarına Karşı Başlattığı Açlık Grevi Direnişinin 182’inci Gününü Zaferle Taçlandırdı!

Awawdeh Açlık Grevi Eylemini İdari Olarak Askıya Aldı.

Anti-Emperyalist Cephe, Awawdeh’in Zaferini ve Filistin Halkının Direnişini Coşkuyla Selamlıyor!

 

Emperyalizmin talimatları ve desteğiyle Filistin halkına karşı saldırılarını sürdüren siyonist ‘İsrail’in, direniş cephesini ve direnenleri teslim almak için uyguladığı “İdari Tutsaklık” yasasına karşı Filistin’in evlatları her yol ve yöntemle direnmeye devam ediyor.

Khalil Awawdeh 40 yaşında, işgalin, direnişin… kısaca savaşın içinde doğmuş büyümüş bir Filistinlidir. Her Filistinli gibi o da işgale, saldırılara, siyonizmin keyfi uygulamalarına karşı direnmiş ve tutuklanmıştır. Lakin tutuklanmasını gerekçelendirecek herhangi bir delil, tutanak olmamasına rağmen yüzlerce Filistinli gibi o da “İdari Tutsaklık” adı verilen uygulama ile hücreye atılmıştır.

“İdari Tutsaklık” denilen esasında bir nevi ‘şüpheli, tehlike oluşturacak’ kişi ve kişiler üzerinde uygulanmaktadır. Resmi olarak altı ay ile üç yıl arasında herhangi bir mahkeme ve dosya olmasa dahi insan (Filistinli) bu yasa ile tutsak kalacaktır. Çünkü belirttiğimiz gibi; işgalciye karşı bir tehdit ve tehlike oluşturmaktadır.

Ki doğaldır, çünkü Filistin’de, işgal altındaki topraklarda doğan her çocuk gelecekte haklı olarak eline taşı ve mavzeri alacak bir neferdir düşman için.

Tutsak Khalil Awawdeh işgalcinin uygulamasını, yasalarını tanımayarak açlık grevine başladı. Bu direnişi boyunca tüm Filistin halkına ve dünya halklarına er ya da geç zaferi direnişle kazanacağının çağrısını yapmıştır. Ki dediğinde de yanılmamıştır. Çünkü bilinir ki direnişin hakkı zaferdir. Bunu dünyanın pek çok yerinde anti-emperyalistlerin, sosyalistlerin direnişleri, mücadeleleri kanıtlamıştır. Türkiye’den Latin Amerika’ya, Avrupa’dan Asya’ya… nerede bir anti-emperyalist, anti-faşist varsa direnişinin hakkı zafer olmuştur. Bunu günü gelir bedenleriyle, açlık grevleriyle elde etmiştir, günü gelir sarıldığı mavzeri ile yaratmıştır. Ama öyle ya da böyle bilinir ki direnmek zaferin garantisi ve tek şartıdır.

31 Ağustos’ta işgalci yönetim direnişin karşısında yenilmiştir. Sonuç olarak haksız ve keyfi olarak tutuklu bulunan Khalil Awawdeh’in açlık grevi eyleminin talebi olan adaletsizliğin son bulup özgürlüğüne erişme talebi kabul edilmiştir.

Awawdeh’in zaferinin ardından yaptığı açıklamada ise; zaferinin, Filistin direnişinin zaferler silsilesine bir yenisinin eklendiğini vurgulayarak dünyanın birçok yerinde direnişine ses olan ve destek verenlere de armağan ettiğini dile getirdi.

İşgalci yönetim de yaptığı açıklamada; Khalil Awawdeh’ in 2 Ekim 2022 tarihinde kesin olarak serbest bırakılacağını belirtmiştir. Bu süre içinde de açlık grevi eyleminin vücuduna verdiği etkiler nedeniyle bir tedavi süreci geçirecektir.

 

Biz Anti-Emperyalist Cephe olarak, dünyanın birçok yanından bileşenlerimizin adıyla Filistinli direnişçi ve zafer neferi Khalil Awawdeh’ in zaferini ve Filistin halkının işgalci siyonist ‘İsrail’e karşı mücadelesini, savaşını selamlıyoruz!

 

Yaşasın Dünya Halklarının Emperyalizme, Yerli İşbirlikçilerine Karşı Mücadelesi!

Yaşasın Khalil Awawdeh’ in Direnişinin Zaferi!

Yaşasın Filistin, Yaşasın Filistin Direnişi!

Zafere Kadar Devrim, Zafere Kadar Filistin!

Dünya Halklarının Umudu ve Kurtuluşu İçin Anti-Emperyalist Cephe’yi Büyüteceğiz, Emperyalizmi Dünyamızdan Yok Edeceğiz!

 

Anti-Emperyalist Cephe

2 Eylül 2022

 

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.