1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

İsviçre’de 4 Çocuk Annesi Sevgi Yılmaz Ölüm Orucu Direnişçilerine Destek İçin 10 Günlük Açlık Grevine Başladı

İsviçre’de 4 Çocuk Annesi Sevgi Yılmaz Ölüm Orucu Direnişçilerine Destek İçin 10 Günlük Açlık Grevine Başladı

“ Merhaba ben Sevgi Yılmaz, 4 çocuk annesiyim. Bugün Sibel, Gökhan ve İleri için 10 günlük destek açlık grevine başladım. Takdir edersiniz ki 4 çocuğu olan bir annenin, özellikle 3’ü bebek olduğunda çok fazla enerjiye ihtiyacı vardır. Ama buna rağmen çocuklarımın yüzüne bakabilmek istiyorum. Çünkü çok iyi biliyorum, bir insanın sevdiği birini kaybetmenin ne demek olduğunu. Sofradaki bir tabak eksildiğinde bir annenin neler his edebileceğini çok iyi biliyorum. O yüzden ben ilerde çocuklarımın yüzüne bakabilmek istiyorum.  Ağbileri ve ablası böyle bir direnişe başladığında, hiçbir şey yapmamış, köşede oturmuş biri olmak istemiyorum.

Gencecik insanlar adalet peşinde koşarken canlarını ortaya koydular, bütün hayatlarını ortaya koydular. Tabi ki onların da bir sürü hayali var, bir sürü isteği var. Yaşaması gereken çok güzel günleri var. İnsanların adalet için hayatlarını ortaya koymaları çok acı.

Bir anne burada üç anne, çocuğunun eridiğini gördüğü için onların hayatı için de çok kötü şeyler olabilir. İnsan olarak bana ağır geliyor onlar orada gün be gün erirken bizim burada tıka basa yemek yememiz. Hiçbir şey olmamış gibi yaşamamız. Benim kanıma dokunuyor.

Ve ben böyle bir karar aldım. Umarım diğer arkadaşlarım da böyle kararlar alırlar. Ve hiç kimse sessiz kalmaz. Üç genç yok yere heba olmuş olmaz. Hayatlarından olmuş olmaz. Çünkü burada bir irade savaşı var. Aslında istedikleri çok insani talepleri var. Karşılanmayacak talepler de değil, asla değil. Karşılamamak için direnen bir hükümet var. Bu üç gencin yok olması onlar için bir oyun haline geldi. Ben bu oyuna ortak olmanızı istemiyorum, ben ortak olmayacağım çünkü. Ailem de ortak olmayacak. Üç genç belki hayatlarından olacaklar ama biz hiçbir şey yapmamış olmayacağız onlar için. Bence çok insani, insan olan herkesin ses çıkarması gerekiyor. O yüzden ben onları destek açlık grevi ile selamlamak istiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.